Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Între credinta si orgoliu e Dumnezeu

Trăim un moment special, e... epidemie, dar mai ales e stare de altertă, ceea ce din punct de vedere psihologic și spiritual este ceva mai important decât epidemia în sine. Însă acest moment e scris demult în stele, cine cunoaște astrologie, poate confirma. Planetele indică acest fapt. Și atunci... mă întreb dacă mai contează sursa acestei epidemii, dacă e un virus creat și trimis în lume cu un scop, scăpat de sub control, sau pur și simplu o întâmplare nefericită datorată unui transfer de la animal la om, în China, o țară în care oamenii mănâncă lilieci, reptile și câini, nu de acum, ci de sute de ani.

Trăim acest moment deci NEÎNTÂMPLĂTOR. N-am să analizez acum efectele economice, nici măcar pe cele politice sau sociale, nici strategii și scenarii oculte. Și știți de ce? Pentru că ele la nivel de individ, adică de suflet, chiar nu contează!

Contează relația dintre noi și sufletul nostru, și mai ales relația dintre noi și Dumnezeu, care e unică, specială și imposibil de redat în cuvinte.

Deci am să mă rezum la ceea ce e cu adevărat important: aspectul spiritual.

Pentru că indiferent când ne e scris să plecăm din acest trup, suntem SPIRITE NEMURITOARE. Iar asta e ceea ce CONTEAZĂ.

Ce să facem într-o astfel de situație, iar nu e o noutate, știm cu toții: să păstrăm igiena fizică și mai ales psihică. Adică să gândim pozitiv.
Din punct de vedere spiritual e necesar să:
- ne detașăm de orice conflict;
- ne iertăm pe noi înșine și pe ceilalți;
- renunțăm la pretenții, judecăți și nemulțumiri;
- multumim pentru ce avem;
- să nu-i luăm în derâdere pe cei mai mici spiritual decât noi – fiecare gestionează criza cum poate și pe nivelul său de înțelegere și conștientizare – deci nu fiți ironici;

Astfel sufletul se purifică și se întărește, fapt ce-l face mult mai puțin vulnerabil la boală, sau la orice tip de încercări ori suferință.

Dincolo de toate acestea mai e ceva important.

Să fim conștienși că GÂNDUL este o FORȚĂ demnă de luat în seamnă.

Puterea lui de o vreme, s-a amplificat. Evoluăm și sub acest aspect, și mai mult avem libertatea să ne creem realitatea. Dacă avem voință și știm cum.

Deci să fim atenți ce gândim. Și nu mă refer aici la pandemie, ci la tot ce gândim despre noi și ceilalți, adică despre viață în genere, destin, soartă, divinitate, scopul nostru în viață, scopul vieții în general, relații, credințe, etc.

Suntem testați și selectați, sub aspect spiritual. Este părerea mea și o susțin, eu așa văd, așa primesc, așa simt.

Și mai simt nevoia să lămuresc un lucru extrem de important, deoarece, circulă și au circulat în mass-media, inclusiv online, sfaturi referitoare la puterea ce există în noi.

Da, ea există cu adevărat.

Însă...

Mare atenție la cum o folosim.

Există aici două aspecte:
- gândul;
- atitudinea;

GÂNDUL crează programarea corpului și a destinului.

ATITUDINEA despre care vorbesc în acest context se referă la aspectul spiritual, și am în vedere SMERENIA și ORGOLIUL. Iar orgoliul naște haos și distrugere, dacă nu imediat, cu siguranță în timp, în soarta celui ce îl practică.

Deci, cum ne programăm corect ca să fim sănătoși și să avem o viață fericită?

Am să vă dau exemplele potrivite cu contextul actual. Există două modalități:

1. STIINȚA PROGRAMĂRII MENTALE ne sfătuiește să spunem:

EU SUNT SĂNĂTOS. Corpul meu este puternic și plin de viață.


Este în ordine până aici, dar e necesar să adăugăm:

Cu voia și ajutorul lui Dumnezeu. Multumesc Doamne! Te rog ajută-mă în continuare.

Și să simțim iubire și recunoștință față de Creator. Și sentimentul binelui în noi.

2. RUGĂCIUNEA, respectiv cererea omului creat, îndreptată spre Creatorul său.

Am auzit de curând sfaturi care spun omului să se rezume la prima frază, din exemplul programării mentale, pentru că dacă spunem:
„Dă-mi Doamne sănătate”, înseamnă că cerem din lipsă și deci întărim ideea că nu avem. Și atunci este bine să ne rezumăm „a ne ruga” doar prin fraza Eu sunt sănătos.

A circulat demult această idee și este un americănism, dacă se poate spune așa.

Eu spun însă că este o abordare greșită. Și nu este corect din două motive:

Din punct de vedere PSIHOLOGIC în anumite cazuri, dar mai ales din punct de vedere SPIRITUAL ]n toate cazurile.

De ce?

Psihologic vorbind...

- A spune: eu sunt sănătos, eu sunt bogat, eu sunt fericit, etc, dacă nu ești într-adevăr astfel, este imediat negat de creier și de subconștient, care zic ceva de genul... „Hai las-o baltă... știm bine că nu ești așa!”

Și în genere omul renunță la astfel de programări în scurt timp, deoarece vede că nu se realizează.

Spiritual vorbind...

„Eu sunt sănătos” este o afirmație care în unele cazuri chiar poate avea efect. Asta dacă omul chiar e sănătos, afirmația îi întărește această stare. Dacă e bogat îi crește bogăția, etc.

Dar...

În timp, se petrece următorul fenomen spiritual: omul începe să se creadă autotputernic. Încet, încet... începe să creadă că el e un soi de magician ce poate face totul fără a mai se gândi la Dumnezeu. Sau la faptul că tot ce face, face cu puterea divină din sine, dar ignorând acordul și ajutorul lui Dumnezeu.

Puterea din noi chiar există, dar greșită e ideea că ne e suficientă DOAR ea.

Un prim aspect e că ne... autoconsumăm. Ne folosim propria energie spirituală, acumulată.

Alt aspect e că omul începe să se creadă un zeu, și nu e ceva rău în asta, și eu mă cred zeită, și chiar sunt, dar sunt o zeiță ce se înclină în fața Dumnezeului Suprem. EL ne dă puterea de a fi zei, sau de a alege – prin liberul arbitru - să nu fim, să fim ființe jalnice, văicăritoare, negativiste, ce aleg suferința. El ne dă ajutorul, atât prin legile sale spirituale, favorabile creșterii noastre ca suflete, cât și prin iertarea SA, care este aplicată în cazul în care am greșit încălcând aceste legi, dar care e oferită CA DAR DIVIN, în momentul în care omul conștientizează ce a greșit, cere iertare și decide să nu mai repete ce a făcut. El ne acordă favoruri, prin puterea Duhului Sfânt, care indiferent cum s-ar numi, este prezent în toate religiile și sistemele spirituale. Putere care ne ajută și sterge efectele greșelilor noastre, dacă cerem, dar vorbim aici de o cerere făcută cu smerenie.

Ce e smerenia?

Este recunoașterea superiorității PUTERII SUPREME ce a creat universul, universurile, viața și tot ce există în ele.

Ce nu e smerenia, mai exact ce e orgoliul în context spiritual?

E credința că omul este egalul lui Dumnezeu, sub toate aspectele și din toate punctele de vedere. Atenție! Acesta a fost și... credința ființei de lumină, Lucifer, ce prin acestă credință s-a transformat în ceea ce numim „diavol”.

Dincolo de legenda ființei cu acest nume, reală sau ba, ceea ce cu siguranță este real, e faptul că DIABOLO = A DIVIZA.

În contextul despre care discutăm, a fi divizat = a fi despărțit de Dumnezeu. A face ceea ce faci, doar tu, și nu tu cu ajutorul Său.

Creația NU ESTE egală cu Creatorul.

Creația, prin ființele sale vii, în stadiul în care se află omul în prezent, poate să realizeze multe lucruri, dar nicicum ceea ce a realizat FIINȚA SUPREMĂ, Unicul. Omul își poate crea viața sa, își poate modifica destinul, chiar și pe cel scris în stele, poate face lucruri mărețe, dar nu poate crea Universuri ca acesta în care trăim, ca acelea ce le-a creat Dumnezeu, nu poate crea suflete, (putem face copii, dar spiritul lor, vine din alte lumi, nu îl creem noi), nu poate crea legile universului, care sunt eterne și aplicabile fără erori.

Dacă un om face bine și are o concepție de viață în concordanță cu legile spirituale, atunci el poate face multe. Dacă încalcă legile, el orice ar crede și oricine s-ar programa să se creadă prin fraze bine meșteșugite, nu va putea sfida legile universului. Nu le va putea încălca și nu va putea să se strecoare printre ele. Poate doar amâna aplicarea acestora.

De aceea ÎNTOTDEAUNA, TREBUIE să ÎL punem în ecuație pe Dumnezeu.

Deci...

„Dă-mi Doamne sănătate...”, este recunoașterea puterii supreme a Creatorului, și cerința de a ne menține în continuare astfel, adică sănătoși. Sau dacă avem vreo disfuncție fizică, este cerința de a o vindeca.

Această cerință nu vine din frică, ci din CREDINȚA CĂ VEI PRIMI.

Între EU MĂ VINDEC și EU SUNT VINDECAT DE DUMNEZEU, stă diferența dintre orgoliu și smerenie.

“Eu mă vindec”, fără pomenirea și credința în implicarea ajutorului divin, este orgoliu.

„Eu mă vindec cu ajutorul lui Dumnezeu și dacă asta e voia SA”, sau și mai bine, „Doamne ajută-mă să mă vindec, să fiu mereu sănătos, fericit și bogat”, implică recunoașterea faptului că El e puternic, că El ne iubește, că El e cu noi, că El ne ajută.

Și încă ceva, cel mai de preț dar, nu este nici sănătatea, nici bogăția, ci înțelepciunea divină, și iubirea divină, care automat le include.

Deci să ne rugăm pentru toate acestea, pentru că rugăciunea reală și din suflet făcută, nu poate include frica sau credința că nu am avea lucrul pentru care ne rugăm. Ci atunci când ne rugăm, “să credem că l-am și primit deja” așa cum ne spune Iisus, dar și să avem convingerea că Dumnezeu ne iubește.

Pentru că... ESTE AȘA.

Nu uitați Iisus a poruncit duhurilor, apei, mărilor, dar niciodată nu i-a poruncit lui Dumnezeu Tatăl, căruia chiar și El i s-a rugat.

Să fim iubiți și înțelepciune divină să avem.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)