Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Tri-murti… cele 3 aspecte ale divinitatii

Trintatea Dumnezeu este cauza primară, cel ce a creat întreg universul vizibil și invizibil și desi este unic, Creatorul suprem sau Dumnezeul absolut, cunoscut în hinduism ca Brahman (nu Brahma) se manifestă sub trei aspecte. Aceste aspecte ce au fost creionate demult în doctrina hindusă, se regăsesc și în creștinism sub denumirea de Sfânta treime. Spre deosebire de hinduism însă, creștinismul nu recunoaște (oficial) un dumnezeu suprem, al întregului univers, singurul pomenit în scripturi fiind Dumnezeu Tatăl, adică Dumnezeul Pământului. Mai exact nu se face o diferență explicită între EL si Dumnezeul întregului univers. Sub acest aspect crestinismul tace. Și astfel creștinismul dă dovadă de pragmatism, pentru că în fond, pentru noi oamenii acest lucru este cel ce ne privește direct, EL este Dumnezeul cu care avem de-a face, nu cel universal, cel putin deocamdată. (continuare)


Cei 7 demoni banali care uneori ne controleaza…

Demonii si Ingerii Există binele și răul pe acest Pământ, pentru că noi am ales cunoașterea dualității. Dumnezeu ne-a avertizat să nu gustăm din „Pomul Cunoașterii” aflat în Rai, dar ne-a lăsat liberul arbitru să facem sau nu asta, lăsând „Pomul” la dispoziția oamenilor primordiali. Pe lângă oameni, în acest univers infinit și divers, știm că există și alte entități, ce trăiesc însă în lumea nevăzutelor. Însă ceea ce nu vedem nu înseamnă că nu există. (continuare)


Despre Creator si Creatia Sa

Lumile Dumnezeu e sufletul creatiei si totul se naste din intentia Sa. Universul se naste si moare, doar pentru a renaste iar. E clar ca a existat un big-bang, o mare explozie de lumina, dar ce era înaintea sa nimeni nu stie cu precizie înca.
Cui s-a adresat Dumnezeu cand a dat comanda:Lumina! În ziua de azi stiinta îsi da mîna vrînd-nevrînd cu religia, toate textele sacre spun aceeasi poveste... despre începuturile creatiei, fiecare exprimand-o în alt fel.
Dar ce era înainte... nu stim.
Se pare ca Universul este un PROGRAM. Un imens program perpetuu, cu un ... (continuare)


Urmeaza-ti calea - CALEA TA

Pietre Primul pas al trezirii este dorinta constienta de a evolua, dorinta ce apare deseori sub forma intrebarii : "Cine sunt eu?" Alteori intrebarea e "Care e menirea mea pe Pamant?" sau pur si simplu... "De ce a aparut aceasta problema in viata mea...Care e cauza si cum pot s-o rezolv?"
Prin astfel de intrebari depasim perspectiva acuzatorului, a celui ce aflat in intuneric, cauta vinovati in ceilalti, in Dumnezeu, ori pur si simplu afirma nonsalant si pueril ca... "Asa e viata... nedreapta!"
Primul pas catre SINE il facem toti singuri. Intrebarile si dorinta de a afla un raspuns apar in suflet, iesind parca din valtoarea vietii intr-un moment ... (continuare)


Puterea inimii...

Inima În urma cu zece ani, unul din satelitii aflati pe orbita Pamantului, au detectat de la o distanta de peste 35.000 de km o crestere brusca a magnetismului global. Era în jurul orei 9, în dimineata zilei de 11 septembrie 2001. Valorile obisnuite ale intensitatii campului magnetic al Pamantului au sarit cu aproape 50 de unitati, pentru simplul fapt ca valorile umane fusesera lovite în însasi esenta lor.
Cu siguranta stiti ca vorbesc despre ziua neagra a atacurilor de la World Trade Center, despre ziua cand milioane de oameni au privit stupefiati prin intermediul mass-media, cum o mica parte din semenii lor si-au pierdut viata într-un mod îngrozitor si absurd. (continuare)


Smerenia, o privire in oglinda realitatii

Boboc de nufar În urma cu cîtiva ani ma întrebam de ce trebuie ca omul sa fie smerit, adica sa se "înjoseasca" în fata lui Dumnezeu, sa se faca mic, sa nu-si recunoasca meritele si sa nu se bucure de reusitele sale. Sa spuna ca e plin de pacate si sa se simta vinovat de orice gind nascut din instincte. Mi se parea un pic nedrept... si fals. Doar Dumnezeu stie orice gand, senzatie, sentiment. De ce trebuie sa-I spunem ca suntem altfel? De ce sa ne umplem de vinovatie si frica?
Abia mult mai tirziu am înteles adevaratul sens si necesitatea smereniei. (continuare)


Spiritism

Pana Vei realiza cand vei privi inapoi asupra vietii tale ca momentele in care ai trait cu adevarat sunt acelea in care ai facut lucruri in spiritul dragostei.
- Henry Drummond -

Multa vreme nici nu m-am gindit sa scriu despre acest subiect. Este un subiect ce inca trezeste suspiciuni si dezaprobare. (continuare)


Ce vrea Dumnezeu de la noi?

Inger Toti vrem sa fim fericiti. Si este un lucru foarte firesc si normal atat din punct de vedere spiritual cat si psihologic. Fericirea pentru fiecare din noi arata altfel, chipul ei e diferit, dar dorinta de a o obtine, de a o trai e aceeasi ca si cheia de la poarta magica ce ne va duce pe taramul dorit.
Si toti stim, la nivel constient sau nu, un lucru simplu si adevarat: doar fiind în armonie cu divinitatea putem fi fericiti. Si atunci, de ce deseori ne rugam ani de zile si parca am vorbi în pustiu, ... (continuare)


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)