Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Spiritualitate si religie

Mantuitorul Când participam la cursurile de reiki, o colega cursanta al carui nume nici macar nu-l cunosc, a marturisit maestrului ca fiind Postul Pastelui s-a spovedit preotului si printre alte " pacate" l-a marturisit si pe acela ca... face reiki. Preotul a fost indignat si i-a spus ca... nu e bine, ca trebuie sa reununte la asa ceva... Cursanta convinsa totusi de binefacerile aduse de reiki a plecat de acolo cu sufletul bulversat. Cum sa împace si capra si varza? Cum sa le faca pe amândoua si sa... n-ajunga în "Iad"? Ce era mai bine sa faca... si-a întrebat maestrul. Acesta a privit-o uimit si a întrebat-o: De ce te-ai spovedit ca faci reiki? Consideri ca reiki este un pacat?Eu unul daca as fi avut intentia sa ma spovedesc, nici nu mi-ar fi trecut prin minte sa trec reiki pe lista "pacatelor"!
Da... sufletul nostru deseori se împiedica de necunoastere, de teama, de dogme, de ritualuri si plin de o vinovatie nejustificata se îndeparetaza de Lumina.
Nu consider spiritualitatea separata de religie oricare ar fi ea, dimpotriva aceasta din urma e inclusa în ea. Chiar daca multi preoti nu sunt de acord cu asta... este parerea lor, în fond fiecare poate crede ce vrea. Înca nu e momentul... sa stergem de pe lista religia. Fara aceasta din urma nu am fi putut evolua. La ce religie ma refer? La toate marile religii desigur. Hinduismul, Budismul, Islamismul si nu în cele din urma Crestinismul sunt cuprinse în familia mare a spiritualitatii pentru ca ne vorbesc despre spirit, se refera la spirit, au în vedere legile spirituale ce guverneaza viata umana. Unii vor spune ca religia e ceva anacronic, ca nu mai e în acord cu vremurile, dar ma întreb ce-ar fi fost omenirea fara religie. Cum ar fi fost educati copiii în legile moralei daca omul nu ar fi avut teama de Dumnezeu. Intelepciune Teama de Dumnezeu mi se pare într-adevar o expresie învechita, o expresie ce ar trebui înlocuita cu Iubire de Dumnezeu. Dar privind în jur si ascultând stirile de seara, realizez ca o mare parte din semenii nostri sunt înca în faza primitiva în care pot fi educati doar prin teama. Insa e vorba aici de teama de legile Lui perfecte, teama de consecintele spirituale ale faptelor lor, ca de cele legale nu are sens sa vorbesc acum, oricum le ignora si pe acelea... Despre toate astea vorbeste în mod simplu religia. Mecanismele subtile ale legilor spirituale despre care ne vorbeste spiritualitatea, nu sunt înca accesibile intelectului tuturor, din pacate. Unii vor spune ca e de vina religia. Poate are si ea vina ei... Insa deseori e vorba despre faptul ca nu poti preda unui elev de clasa întâi intregale! Sufletele nu au acelasi grad de evolutie si deci de intelegere. E nevoie de învatatura servita deseori sub o forma bruta, nerafinata, a religiei. De învatatura simpla, primitiva, cu care se hranesc masele. E adevarat, ar fi timpul ca biserica sa-si revizuiasca atitudinea de dispret la adresa oamenilor, pentru ca cum atfel poate fi catalogat faptul ca preotii lasa masele sa se calce in picioare inghesuindu-se la moastele sfintilor la diverse sarbatori! Sau ii lasa sa se tarasca in genunchi ca animalele! E o batjocora ce ar trebui sa inceteze!
Dincolo de aceste lucruri ce sunt o pata pe obrazul bisericii, consider ca inca e nevoie de biserica! Multi ma vor contrazice dar... din nefericire e înca nevoie de teama de Iad. Nu are sens sa ne mai întrebam daca cei ce îsi ucid partenerul de viata au vreo teama sau vreo mustrare de constiinta, daca cei ce violeaza copii, femei si... batrâni simt altceva decât teama ca vor fi prinsi de politie. Daca cei care ucid pentru câteva sute de lei, au vreo iubire de Dumnezeu. Cu siguranta nu.Si din nefericire nici vreo teama care în cazul lor ar fi necesara...
Veti spune ca desigur le-a lipsit iubirea în copilarie sau i-au coplesit necazurile ulterior. Dar asta nu este o justificare pentru cruzime. Sunt multi cei care nu au fost iubiti de adultii din copilaria lor, care duc o viata modesta, care sunt înselati de partener si totusi nu ucid, nu violeaza, nu se sinucid. De ce?
Nu vreau sa discut acum problema psihologica a acestor nefericiti ci doar pe cea spirituala.
Deci revenind la religie afirm cu tarie ca e necesara. Trebuie deci sa respectam biserica si tainele ei, fara sa-i judecam pe slujitorii ei, care e drept gresesc deseori, care îi judeca pe ceilalti slujitori ai Luminii mult prea usor si prea superficial, care uita deseori sa îsi foloseasca puterea si aleg puterea banului.
Însa nu trebuie sa uitam, biserica ne-a educat stramosii, biserica ne da acces prin Liturghie la Lumina, prin Maslu la iertare si curatarea de farmece si blesteme, prin preotii ei cu har la o treapta spre întelepciune si prin linistea lacaselor sale la pacea spirituala de care avem nevoie. Biserica ne boteaza, ne cununa, ne înmormânteaza mortii, ne sfinteste casele, ne pomeneste numele în acatiste.
Poate face si un Maestru aceste lucruri? Da.
Un maestru bun ar putea avea aceleasi daruri ca si un preot bun, adica acces la Lumina. Deci prin aceasta, puterea de a curata casele si câmpurile energetice ale trupului, puterea de a directiona lumina, de a ierta pacatele, de a fi mai aproape de Dumnezeu. Dar câti sunt cu adevarat astfel? Si întrebarea se refera si la preoti!
Un astfel de maestru sau preot e echivalentul unui sfânt ortodox. Sfintii faceau minuni. Oare câti dintre noi putem face minuni în ziua de azi? Putini. Stiu... Exista astfel de oameni. Exista Sfinti si sfinti. Exista Maestri si maestri.
Îi acuzam pe preoti de lacomie. Pe buna dreptate! O parte din ei sunt asa, ba chiar mai rau. Dar câti "mari maestri spirituali" nu au averi imense bazate pe naivitatea discipolilor? Câti nu au fost implicati ca si preotii în scandaluri sexuale? Câti dintre ei prin învataturile lor nu vor decât sa subjuge, sa strânga fonduri doar pentru folosul propriu, sa aiba adepti si sa domine totul dintr-un tron confortabil echivalent cu cel al unui patriarh? Din nefericire destui... Câti dintre ei fac din discipolii lor niste Maestri adevarati? Cate secte nu au facut rau determinandu-si adeptii sa se sinucida? E adevarat si inchizitia a facut foarte mult rau!
Atunci sa nu mai pledam în favoarea unuia sau altuia dintre sisteme!
Nu exista padure fara uscaturi. Nu exista reteta perfecta. Nu toti oamenii sunt la acelasi nivel spiritual si nu orice sistem este potrivit oricarui om. Fiecare are calea sa spre Lumina.
Exista o singura conditie sa gasim acesta cale, dorita de a o gasi, cautarea ei, cu rabdare si mai ales cu iubire.
Exista un maestru perfect. Acela este Isus Hristos si învataturile sale.
Ceea ce este scris în Noul testament, daca am sti si mai ales daca am respecta, ar fi suficient fiecaruia dintre noi pentru a spune: sunt un slujitor al Luminii!
Insa multi Îl pomenesc zilnic, multi merg la biserica si I se inchina, multi Îi cunosc învataturile, dar putini sunt cei care se straduie sa le puna în practica în viata de zi cu zi. Spun "se straduie" pentru ca eu cred ca e deja un pas înainte si înca unul mare de tot, daca am trai respectând macar o parte din ele.
Iubirea neconditionata e înca un ideal greu de atins pentru marea majoritate din noi. Nu cunosc nici o persoana care stie sa iubeasca mereu precum Isus. N-am avut acest privilegiu... Dar stiu câtiva oameni buni, câtiva care se straduie sa-i respecte si sa-i raspândeasca învataturile mai usor si sa faca accesibila întelegerea lor. Nu sunt greu de înteles, a stiut sa le faca accesibile tuturor. Asta i-a fost telul dealtfel. Dar...pot spune ca totusi Biblia (care e în întregime o Carte sfânta, orice ar avea de comentat unii!), e scrisa pe mai multe niveluri de întelegere, pentru initiati si pentru neinitiati. Totusi ar fi suficient sa fim toti neinitiati si sa respectam macar acest nivel al învataturilor biblice si Lumea ar fi mai buna! Deci dupa cum spunea Isus toate cele zece porunci ale lui Moise pot fi concetrate în trei: Iubeste-L pe Domnul Dumnezeu tau mai presus de orice, iubeste-ti aproapele ca pe tine însuti. Da, a te iubi pe tine e o porunca separata! Nu poti iubi pe altii daca nu stii sau nu poti sa te iubesti pe tine însuti. A nu se confunda cu egoismul care e altceva! Asta e o mare problema a omenirii chiar si în zilele de azi. Dar despre asta alta data...
Deci religia si restângând, biserica ortodoxa crestina, nu este anatagonica spiritualitatii, nu ar trebui sa fie... Atunci când spiritualitatea ne îndeamna sa iubim... pentru ca Isus, considerat a fi Capul bisericii, asta ne-a poruncit: sa iubim.
Deci un Maestru Reiki nu ar trebui sa se rusineze sa mearga la biserica. Nici preotii nu ar trebui sa afirme ca Reiki e un pacat! Unii nici nu afirma asta! Exista si astfel de preoti...
Intotdeauna cel mai evoluat va sti sa echilibreze lucrurile, va avea întelepciunea de a sluji Lumina, mai bine zis pe Dumnezeu, reusind precum Lumina sa patrunda în orice mediu si sa aduca prin prezenta si ideile sale pacea, armonia, iubirea....
Toti suntem copiii lui Dumnezeu!

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)