Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Sfaturi si idei “bune”…

Sfaturi Cunosc oameni care nu se mai satură de a da sfaturi. E vorba despre acele sfaturi bine intenționate, dar inutile nu doar prin faptul că sunt necerute, ci prin faptul că cel sfătuit nu le va aplica vreodată. Mai mult decât inutile, la un moment dat aceste sfaturi necerute devin enervante. Nu doar pentru că nu se potrivesc deloc celui sfatuit, nu se mulează pe ființa lui, pe personalitatea lui, pe nimic din ce e el, ci pentru că el simte faptul că ele îl pot duce pe drumuri străine. Adică pe drumuri ce nu i se potrivesc. Sufletul lui știe, iar sistemul nervos reacționează, firesc.

De ce? Pentru simplul fapt că suntem unici, diverși, diferiți. Fapt total ignorat de sfatuitor. El pare a crede că lumea e construită după modelul său. Unic de altfel, dar tocmai aici e problema. Sfătuitorul nefiind de obicei un psiholog – pentru că psihologii rareori dau sfaturi neîntrebați - nu cunoaște că o problemă poate fi rezolvată printr-o mulțime de soluții. Iar acestea depind nu de problemă, care în fond e si ea unică, ci de persoana care se confruntă cu ea.

Spre exemplu, iată un sfat nevinovat, dar ce prin insistență a devenit enervant. Cunosc o persoană care de ani de zile mă sfatuieste să țin cont de grupele sanguine în alimentație. I-am spus deseori că nu doresc asta, deoarece eu mănânc exact ce simt că are nevoie corpul meu, fapt pentru care sunt sănătoasă. Am încercat sa-i spun acestei persoane că sănătatea nu are legătură decât în mică măsură cu ceea ce mâncăm, că Iisus a spus: „nu contează ce băgăm pe gură, ci ce scoatem”, referindu-se la cuvintele noastre. Deci în esență importante sunt stările interioare, emotiile, cuvintele, credințele. Desigur… persoana nu mi-a primit sfatul de a nu mai ține atâta cont de mâncare.

Altcineva se încăpătânează să bea ceai de ginsenk pentru că e recomandat de reclamele pentru vitalitate. Însă ignoră faptul că ceaiul de ginsenk este un energizant, deci agită ființa la nivel interior, iar această energie neconsumată corect se poate transforma în ceva rău.

O mamă își sfătuiește fiul să nu mai bea alcool de vreo 30 de ani, însă nici până în ziua de azi, fiul nu i-a ascultat sfatul. Pentru că el deși i s-a spus, nu a conștientizat nici o clipă, faptul că ceea ce face ar putea fi dăunător.

Mai rău e cu sfaturile în dragoste. Sfaturi date de neprofesioniști, de prieteni bine sau rău intenționați, de mame, de soacre. Mulți din acești oameni se dau pe ei înșiși drept exemplu. Însă ca și în alte domenii ale vieții umane, ceea ce poate fi acceptabil și bine pentru unul, nu poate fi întotdeauna la fel de bun pentru alții.

Ei ignoră cunoașterea universală, cunoaștere care ne vorbește tocmai despre auto-cunoaștere, si aplicarea acelor sfaturi adecvate. Ei ignoră îndrumarea reală, prin „real” înțelegînd acea îndrumare potrivită persoanei.

CE NU ȘTIU SFĂTUITORII

În spatele fiecărui om stă un cod genetic unic, o karmă, adică un fond psihic/sufletesc cu care venim. Avem un trecut, mai exact o copilărie ce ne-a format niște convingeri luate drept bune de la părinți. Avem niște frici deseori ilogice si nejustificate, dar prezente tot datorită unor evenimente din copilărie și indirect din viețile trecute.

Avem dorințe si știm că dorințele se împlinesc ușor, mai greu sau deloc, pentru că de împlinirea sau nu a acestor dorințe în copilărie, a depins mult felul nostru actual de a fi, sau altfel sus ne-am format o personalitate. Altfel va vedea viața un copil ce a avut 30 de păpusi, o mulțime de mașinuțe și jucării, și altfel o va vedea cel ce a trăit desculț, speriat, flămând, nevoit să muncească, ori unul care a asistat la certuri între părinți sau a fost snopit în bătăi. Unul va crede că viața îți poate oferi tot, altul va crede că a dori e zadarnic. Iar unul si același sfat va avea efecte diferite asupra acestora.

Mai mult decat atât, dincolo de tratamentul din copilărie si de credințe, oamenii pot acționa diferit în funcție de baza spirituală, karmică. Altfel spus, nivelul actual al conștiinței.

Sfătuitorii de profesie, sau altfel spus, cei ce bombarzează oamenii cu sfaturi NECERUTE, NEDORITE, NECĂUTATE si NEPOTRIVITE sunt în general persoane dezechilibrate psihic, și/sau vampiri energetici.

Nu, nu e vorba aici de cei care își spun o părere, sau de cei ce îți oferă într-o discuție un sfat considerat bun. Fie el si necerut, dar spus o dată, fără a insista.

E vorba despre acei oameni INSISTENȚI, de aceia ce-și fac din acest lucru un obicei. Care repetă sfatul la infinit, care nu lasă nici o persoană nesfătuită sau nu lasă o zi fără a da sfaturi. De acești oameni e necesar să vă feriți.

PORTRETUL PSIHOLOGIC AL SFATUITORULUI

- au nevoie să li se dea importanță, se simt singuri, neapreciați, neiubiți. Altfel spus, suferă de un complex de inferioritate pe care nu îl recunosc și nici nu vor sau nu îl pot surmonta altfel. Vor apreciere si atenție. Dar nu pe baza unui merit real.
- suferă de lipsă de cunoaștere, ei confundând cunoașterea reală, eliberatoare si non-violentă cu cunoașterea subiectivă, limitată la o singură opinie în general cea materialistă, impusă cu forța.
- în general sunt nevrotici, si/sau obsesiv compulsivi, ei ne având liniște în suflet și fiind deranjați de diversitate.
- sunt dominatori, dorind ca toți să se muleze după modelul lor. Sunt optuzi neputând să vadă lumea dintr-o perspectivă diferită, de propria lor perspectivă.

FRUMUSEȚEA LUMII

Dumnezeu ne-a creat diferiți. Iar evoluția nu ar fi posibilă fără diversitate. Conflictul este motorul ce duce corabia lumii înainte. Iar rezolvarea lui într-un mod pozitiv e o lecție învățată.

DIVERSITETEA O NECESITATE

În orice domeniu al vieții există o multitudine de teorii care susțin deseori opinii contrare. Teoriile evoluează, la început nu sunt privite cu ochi buni dacă ies din tipare, apoi se învechesc si sunt considerate desuete.

Există opinii diferite atât în ceea ce privește alimentația, cât și în ceea ce privește dragostea, ca sa dau două exemple intens vehiculate. Dar există aparatură tehnică diversă și mașini diferite, fiecare om având mărcile sale preferate. Există teorii psihologice diferite, dar și curente spirituale ce merg pe drumuri diverse, fiecare poate fi de folos anumitor persoane.

Si cum bine știm, există nu boli, ci bolnavi, nu iubiri, ci suflete ce iubesc.

UNICITATEA LEGILOR UNIVERSALE

Dincolo de toate acestea există legile divine si legile umane. Despre legile umane nu are sens aici să vorbesc, ele sunt scrise în coduri si aplicate în tribunale. Sunt aceleași pentru toți cetățenii.

Există legi naturale, ce țin de bunul simt si cunoașterea universală. Dacă iei otravă atunci mori, dacă te arunci ��n prăpastie idem. Dar pe acestea le știm cu toți, nici aici nu avem practic nevoie de sfaturi.

Legile divine sunt unice pentru toți locuitorii planetei, ele se aplică la fel pentru toți, însă DIFERENȚA e dată de SUFLET și de SITUAȚIE.

Acest lucru este deseori ignorat de sfatuitori. Nu poți da sfaturi fără să cunoșți în detaliu o situație. Nu poți da sfaturi, dacă nu cunoști legile divine universale. Nu poți da sfaturi dacă nu poți vedea si simți mecanismele subtile ale lumilor nevăzute, si chiar si atunci nu poți da sfaturi dacă nu-ți sunt cerute, dorite, acceptate.

Dincolo de acestea există și o karmă și în ciuda sfaturilor cu adevarat bune, poate că unora le sunt anumite lecții predestinate. Așa că… nu uitați dragi sfatuitori următoarul proverb pe cât de vechi, pe atât de înțelept: “Drumul spre iad e pavat cu bune intenții”.

Bunele intenții păstrați-le deci… pentru voi, iar pentru ceilalți aplicați opțiunea LIBERTATE.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)