Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Secretele mintii si cum îti poti transforma viata...

Iubirea ne primita Trăim uneori momente, când nu ne putem struni emoțiile, e firesc. Dar putem învăța să ne controlăm mintea, s-o transformăm într-o unealtă cu care să ne construim o viață frumoasă. Pentru că mintea naște gândurile, ce în final vor controla emoțiile, deci stările noastre de a fi și de a percepe lumea și viața.

Nu e simplu, dar se poate. Nu ne-am născut să suferim, deși suferința e o cale prin care învățăm în cele din urmă să ne eliberăm de rău. Dacă știm cum s-o privim, s-o tratăm și s-o înțelegem, ea ne dă puterea să ne scuturăm de necazuri și ne ridicăm cu forțe noi, devenid mai noi înșine și mai dornici să mergem spre ceea ce ne dorim și ne e de folos.

Venim aici să ne bucurăm de viață și să avem reușite și vise pe care să le materializăm. Cum putem face asta? Prin cunoaștere. Știind adevărul despre noi, despre cum suntem alcătuiți, adică ce atuuri ne-a dat Dumnezeu. Și prin iubire. Un ingredient obligatoriu. Iubire de Dumnezeu, de noi și de ceilalți.

Revenind la cunoaștere, dacă ne iubim, vom începe să dorim să ne oferim cunoaștere. Mi se pare ceva firesc....

Sunt multe lucruri de știut, și multe de făcut pentru a ne transforma viața, dar putem totuși să simplificăm și pentru acest articol să ne rezumăm la ce e cel mai important.

Deci vom vorbi despre:

- credința în bine;

- dorința reală;

- controlul minții;

CREDINȚA...

Credința ce este partea cea mai prețioasă – sau altfel spus, diamantul cel mai strălucitor al diademei - se naște din suflet și din iubirea de Dumnezeu, din încrederea în El. O simțim ca pe un sentiment pozitiv, o stare de bine, de liniște interioară, de siguranță de sine și încredere în univers și în propria inimă. Mai mult decât atât, deși pare straniu la prima vedere, credința în divinitate e elementul principal care ne dă starea de acceptare a oricăriu rezultat în situație. Sau altfel spus DETAȘAREA. Vorbesc aici nu de „credința-dorință”, ci de „credința-știu”. De acea STARE DE ȘTIU, mai precis ȘTIU CĂ SE VA ÎNTÂMPLA CEVA BUN. Că ORICUM VA FI BINE. Orice rezultat aș obține! Stare izvorâtă din conștientizarea faptului că Dumnezeu e cu tine și te veghează în felul său unic, special și plin de iubire.

DORINȚA...

Pentru ca să ne putem pune în mișcare și a păși ferm pe drumul ales, trebuie ca să ne DORIM CU ADEVARAT și din toată ființa să facem acest lucru, respectiv să mergem pe un anume drum, să obținem un anumit rezultat. E o condiție nu doar necesară, ci obligatorie.

Dorința e un amplificator energetic. Trebuie să fie suficient de puternică pentru a te scoate din rutină, din banal și a te îndemna să faci ceva, să faci pași înspre ceva....

Dorința este mai puternică atunci când se naște din NECESITATE, nu doar din plăcere. Când simțim cu adevărat că avem nevoie de un anume lucru - situație, persoană, stare de bine, serviciu, etc. Lipsa necesității slăbește dorința și voința, iar omul poate cădea pradă delăsării, îndoielilor, influențelor sau obișnuinței.

Dorința mai trebuie să existe NU DOAR LA NIVEL DECLARATIV, adică la nivel conștient, ci să fie și LA NIVEL INCONȘTIENT, sau cum se spune în popor să vină din suflet. E important, deoarece inconștientul e un bun scenarist, el ne crează poveștile și în el stă credința.

CONTROLUL MINȚII...

Dacă avem îndoieli, adică nu prea credem, am trăit de câteva ori experiențe ce s-au finalizat altfel decât ne dorim, e bine să facem ceva, ca să schimbăm această stare emoțională de fapt.

E necesar să știm că mintea umană poate face orice. Mai exact MULT, nu chiar orice. Dar PUTEM.

Iar pentru aceasta n-ar fi rău să știm întâi…

Cum funcționează mintea:

- mintea înregistrează și păstrează tot ceea ce i se spune;


Cuvântul e informație, iar mintea înregistrează și dă sens informațiilor primite. Ea niciodată nu uită ceea ce a auzit sau trăit, doar că uneori anumite lucruri nu le poate accesa. Însă ele sunt înregistrate „for ever” și pot fi accesate în stare de hipnoză. Astfel suntem tot ce-am trăit.

E bine să păstrăm vii și să folosim când e nevoie amintirile benefice, relaxante frumoase. Sunt vindecătoare!

- mintea știe ce e bine și ce e rău;

În funcție de cuvintele sau imaginile văzute, organismul direcționeză spre o anumită parte a creierului informația primită. Informațiile negative, mai exact spus cu o încărcătură agresivă, se înregistrează în partea stângă a creierului. Dacă sunt menținute timp îndelungat ele afecteaza, - prin intermediul creierului care le controlează - diverse părți ale corpului, cauzând boli.

Trebuie să eliminăm pe cât posibil acest negativ din circuitele noastre neuronale. Se poate!

- mintea lucrează cu imagini;

Orice cuvânt pronunțat evocă subtil în minte o anumită imagine asociată acestuia, iar uneori frazele sunt asociate automat unei anumite stări, situații ce a fost trăită prima dată când am auzit un cuvânt, sau acelei dăți ce ne-a impresionat mai tare, și în final ne conduce tot spre crearea unei… imagini. Există imagini ale succesului, imagini ale esecului, cuvinte sau nume care evocă automat o anumită imagine, figură, persoană. Există imagini simbol legate de persoane, dar mai adesea de situații.

E recomandat să lucrăm cu aceste simboluri. Contează!

- mintea învață si funcționează prin repetiție;

Așa cum am spus, la nivel conștient intervine uitarea, însă când un lucru este repetat cu sau fără intenție, acel lucru devine de neuitat, ba mai mult poate deveni o obișnuință pentru minte. În creier se formează scheme, la modul practic, ele fiind ca niște canale prin care curge un anumit gând. Gândul fiind… electricitate, energie. Gândurile noi au tendința să se muleze pe schema deja formată, care e ca un sablon ce lasă să treacă prin el o anumită informație și energie. Ba mai mult schemele rulează gânduri inconștiente, mulate pe aceste scheme, ele fiind astfel creatoare de scenarii de viață.

Ca să reușești crează și apoi rulează frazele adecvate. Ele vor construi o schemă pozitivă a creierului și implicit a realității tale. E real, însă necesită timp și răbdare!

- mintea învață jucându-se;

Foarte greu memorăm ceva la modul conștient când nu ne interesează acea informație, sau când suntem obligați. Pentru a ne aminti, a învăța ușor ceva, e necesar ca informația să devină inedită, să ofere noutate și o stare de bine, să fie… INTERESANTĂ pentru tine. Mintea nu trebuie să facă un efort pentru a o recepta, ci să-i facă plăcere acest lucru. Să fie pentru ea ca un joc. Sau să fie chiar un joc.

Oferă-i ce are nevoie, află ce vrei cu adevărat. Joacă-te, și fii creativ, astfel nu doar că vei învăța relaxându-te, dar te vei și schimba! În bine.

- mintea învață prin plăcere sau durere;

Sau altfel spus prin emoțiile ce ființa le trăiește. Ele impresionează întreaga ființă, iar mintea le înregistrează păstrându-le un loc special, în general conștient. Uneori însă pentru a nu suferi, mintea trimite emoțiile neplăcute într-un loc ascuns, adică aparent le uită, fenomen numit în psihologie REPRIMARE. E o aparență desigur! De acolo, ele trimit mesaje, impulsuri, crează scheme, și asociază imagini și situații cu întâmplarea ce le-a creat, iar atunci emoția negativă reapare, ca un semnal de alarmă. Dar uneori nu-i cunoaștem originea. E reprimată, dar totuși... mintea a învățat deci că acel ceva… doare.

Află de unde provin anumite stări și emoții, dacă ele nu au o justificare în situația prezentă. Află de ce se repetă anumite situații, ori vin în viața ta un anumit tip de persoane. Aflând te vei elibera. Vei putea alege să faci primul pas spre schimbare!

- mintea judecă folosind scara sa de valori;

O dată înregistrate, anumite informații în minte, ea le ia drept lege. Are valori impuse în copilărie sau de societate, are experiențe catalogate în moduri specifice, are modul său de a evalua viața în funcție de ce a învățat până în momentul prezent. Binele și răul pot fi catalogate diferit, în funcție de perspectiva persoanei, iar aceasta e dată de experiențele ei, de obiceiurile ce le-a considerat într-un anume fel, de dorințele sale de bază, de nivelul său social sau intelectual.

În relații e bine să ții cont de asta, pentru a înțelege pe ceilalți, dar și pe tine. Fii atent și nu pune la inimă. Fiecare om are perspectiva creată de mediul său, cultural, social, intelectual, etc

- mintea nu face diferența între realitate și imaginație;

Mai exact vorbim aici despre creier, care fie că trăim un lucru, fie că ni-l imaginăm, reacționează în același mod. Secretă aceleași substanțe, naște aceleași emoții, transmite corpului semnale. Deci, dacă vedeți un film horror creierul va fi stresat, ca și cum ați fi trăit sau asistat direct la acele întâmplări, dacă vă imaginați ceva frumos, creierul va deveni relaxat și corpul va elibera acele substanțe ce le-ar fi eliberat și dacă ați fi trăit acele lucruri.

Aveți grijă cu ce vă hrăniți mintea, oferiți-i binele și ea va fi sănătoasă, relaxată și înclinată spre bine. Este un adevăr!

- mintea nu-și are sediul în creier;

Creierul este un instrument ce jonglează cu gânduri, idei și imagini, dar acestea nu sunt create de minte. Diversele experiențe facute de psihologia experimentală au demonstrat că gândurile ar fi localizate undeva în spatele capului, în câmpul auric al omului. O experiență șocantă ce demonstrează acest lucru este cocoșul care a trăit 18 luni fără cap. Da, ați citit bine. Pasărea decapitată pentru a fi făcută friptură a continuat să trăiască, să meargă, să se miște normal, iar stăpânul uimit de situație a început s-o hrănească cu o pipetă, O excepție? O nebunie? Și totuși cum de au funționat organele acelei păsări atâta, până când stăpânul a încetat să o mai hrănească.

Avem informație genetică în tot corpul, avem un câmp auric. Suntem mai mult decât știe știința, ori decât putem vedea.

- mintea poate avea acces la mintea cosmică;

Ne vin gânduri ce nu le-am gândit, și idei inovatoare ce nu le-am citit nicăieri. Ne vine inspirația de a scrie cărți sau poezii, de a inventa lucruri benefice pentru ceilalți. Ne vin DE UNDEVA îndemnuri de a merge pe un anume drum, de a face ceva anume, de a spune ceva anume, ce se dovedesc a fi pozitive pentru suflet și viață și uneori luăm decizii ce ne pot salva viața – de exemplu decizia spontană, sau motivată insuficient de logic, de a nu mai pleca cu un anume avion, ce din nefericire… se prăbușește. De unde știe mintea toate acestea? Le știe prin legăturile ce le face prin cele două chakre superioare, aflate una în dreptul frunții – Ajna și alta în creștetul capului – Sahasrara. Dacă chakrele sunt funcționale și deschise, prin ele se face legătura cu lumile nevăzute, subtile, ce există în noi și în jurul nostru.

Să nu uităm niciodată! Prin minte putem face legătura cu divinitatea și cu ființe cu conștiință înaltă: ghizi celești, îngeri, spirite, sfinți.

DECI CAM ÎN ASTA STĂ SECRETUL ȘI MAGIA... TRASNFORMĂRII SPRE BINE.

După cum bine știm, suntem alcătuiți dintr-un amalgam de senzații și gânduri, ce uneori par contradictorii, par că se ceartă între ele, par că se contrazic, se păzesc, se sabotează, ori se susțin. De noi depinde să le direcționăm, să alegem pe cele ce le repetăm, pentru că prin CUVÂNT Dumnezeu a creat Universul, și ca și EL și noi ni-l putem crea pe-al nostru. Prin REPEȚIȚIA anumitor fraze, ne creăm nici mai mult, nici mai puțin decât TIPARE DE VIAȚĂ, nori de energie, imagini ce devin realități, secenarii. Scenarii, scenariul propriei noastre vieți.

Secretul nu e o noutate, ci un adevar ce se confirmă iarăși și iarăși. Un adevăr alcătuit din două cuvinte: insistența și credința adevărată.

E NECESAR SĂ ȘTIM ȘI CĂ...

Dincolo de toate acestea există VOINȚA DIVINĂ, și KARMA, dar suntem aici pentru a înțelege și a evolua. De-asta unora le e mai ușor în viață, altora mai greu, unii se programează simplu, alții au nevoie să lucreze mai mult cu ei înșiși și să schimbe multe lucruri la ei pentru a deveni ÎNVINGĂTORI. Fie că drumul e lung sau scurt, ușor sau mai greu, orice om POATE ajunge la destinație. Însă totul depinde de el.

ÎN CONCLUZIE...

Acum știți cum lucrează mintea și de ce anumite gânduri fac parte din viața voastră, poate prea mult, prea des, prea involuntar. Acum știți mecanismele și ceea știm NU NE MAI ÎNFRICOȘEAZĂ. Adevărul aduce lumina. Adevărul eliberează.

Deci… e simplu… prin voință, credință, detașare și răbdare, ne putem crea viața ce o dorim. Cu un amendament important. E bine să-l păstrăm și pe Dumnezeu în ecuație, e bine să ținem cont de legile spirituale, pentru că totul se plătește, iar legea aceasta funcționează perfect. E bine să respectăm legile universului în măsura în care se poate, și cel mai bine este ca pentru a ne schimba viața, dincolo de repetiții de fraze, să cerem în tot ceea ce facem susținerea și ajutorul forțelor cerești.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)