Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Parerea si influenta celorlalti în viata ta... conteaza?

Erau vremuri când îmi călcam pe suflet și mă străduiam să mă încadrez în tipare, ori renunțam să fac lucruri, în ideea că s-ar putea ca ceilalți oameni să zică, ori să creadă „ceva”, despre mine. Ba chiar nu-mi expuneam ideile, în ideea că ar putea deranja, dacă eu cred „ceva” anume, iar acel „ceva” nu se încadreasă în tipare. Mai exact în tiparele generale ale banalului.

Însă a venit și momentul când am renunțat să dau vreo importanță “gurii lumii” și mentalităților de duzină, pentru că am înțeles că o acțiune făcută pentru a fi pe plac cuiva, s-ar putea să nu-mi fie mie pe plac, iar lucrul ăsta chiar ARE IMPORTANȚĂ.

A PIERDE OCAZII...

E suficient să trec în revistă câte vieți au fost distruse, sau schilodite pe motivul „gura lumii” trebuie să stea închisă, ca să-mi dau seama că este chiar păcat ca cineva să țină cont de acest lucru vreodată. E drept că unele idei rigide s-au schimbat pentru că le-au modificat timpurile, dar încă mai sunt unele pe care doar noi înșine, personal, prin evoluție spirituală, conștientizări, și maturizare înțeleaptă le putem schimba spre binele nostru cel mai înalt.

Tot la fel pot spune că mulți „au ratat” pentru că s-au lăsat influențați, direct, sau indirect de părerea cuiva.

CÂND PĂREREA CELORLALȚI CHIAR NU AR TREBUI SĂ CONTEZE...

Dar hadeți să trecem în revistă câteva din aceste rigidități, spre a lua aminte sau... spre amuzament:

- o fată trebuia să se mărite până pe la 25 de ani ( apoi până la 30) că altfel era numită... “fată bătrână”! (Slavă Domnului că această idee a fost învinsă de vremuri.)

- trebuie să faci copii.

- nu este bine să divorțezi, ca să nu zică lumea...

- nu este bine să trăiești cu cineva necăsătorit/ă fiind.

- nu este bine să fii văzut/ă cu.... persoana X... sau Y...

- nu este bine să ieși să bei singură o cafea.

- nu este bine să nu ai un serviciu stabil.

- e bine să ai un anume servici, care înseamnă statut social.

- nu e bine să schimbi serviciul des, să nu zică lumea că ești inadaptat.

- nu este bine să poți prea mini, sau prea decoltat. (mai sunt unele babe care cred asta!)

- nu este bine să stai să ca un șoarec de bibliotecă să citești.

- nu este bine să nu ai facultate.

- nu e bine dacă facultatea ta nu e din cele căutate.

- nu este bine să te plimbi singur/ă.

- nu e bine să fii prea gras.

- nu e bine să fii prea slab.

- nu e bine să spui ce gândești. (uneori e bine, alteori ba, totul depinzând de situație.)

- nu e bine să fii nepoliticos, mai bine “o iei în freză” și taci.

- nu e bine să nu respecți bătrânii, indiferent ce spun, sau ce fac, respectul e „datorat vârstei”. (nu vârsta contează, sunt oameni care au îmbătrânit fără a evolua sau a se înțelepți.)

- nu e bine să spui NU, dacă inițial ai spus DA. (ești luat drept neserios sau sucit, deși e foarte posibil ca la început să fi avut toate datele, sau să fi fost într-o dispoziție prea bună, sau prea proastă!)

Și de-aici încolo, încep acei „nu e bine” de tip... personalizat. Acei „nu e bine” ce crează războaie între părinți și copii, între parteneri, prieteni sau frați.

CEILALȚI CHIAR CONTEAZĂ?

Da!

Trăim în lume, și orice am spune și oricât de puternici sufletește am fi, felul în care ne trăim viața depinde mult de ceilalți. Nu..., nu mă contrazic.

Doar spun că nimeni nu poate trăi fără ceilalți, și nimeni nu poate trăi fiind antisocial. Adică atacându-i pe ceilalți, fiind agresiv cu ei, sau izolându-se și trăind singur fără a avea măcar un prieten pentru a socializa. Pentru a-ți deschide sufletul în fața lui, pentru a râde, a discuta fleacuri, a discuta lucruri esențiale sau pur si simplu pentru a ști că ești acceptat. Măcar de o singură persoană.

Pentru că tot veni vorba, cine are foarte mulți prieteni ar fi benefic să stie să facă diferența între “cunoștințe” și prietenii adevărați. Iar diferența e dată de... ceea ce numim INTIMITATE. Adică posibilitatea de a-i spune cuiva ce ai pe suflet fără a fi judecat, ci doar ascultat. Am văzut oamneni „plini de prieteni” de grupuri vesele cu care ieseau, dar care suferau de... singurătate. Și singuri erau.

Deci un prieten real, este o mină de aur.

DE CE TREBUIE SĂ NU NE PESE DE CE-AR ZICE ALȚII?

Pentru că...

EXISTĂ ÎN VIAȚA NOASTRĂ PUNCTE NODALE... PUNCTE DE DESTIN.

Există acele momente când trebuie să luăm o decizie. Chiar trebuie și nu prea știm ce să facem. Atunci mulți se uită în jurul lor la ceilalți. Ce au făcut ei într-o astfel de situație. Sau... ce ar face... (iar în acest caz le luăm ca punct de reper personalitatea și ne lăsăm conduși de imaginație). Sau ce ar spune... și crede despre noi. Si cum s-ar comporta după aceea.

Desigur, comportamentul celorlalți se poate schimba, după o schimba vizibilă a noastră. Iar acest lucru ne afectează din punct de vedere emoțional.

Dar haideți să pune în balanță și să judecăm înțelept: merită să trăim într-un mod ce nu ne place, doar ca să nu avem de-a face cu un mic disconfort. Adică să trăim ani de zile de disconfort personal, pentru a evita un disconfort creat de o persoană( sau mai multe) ce-ar putea fi în dezacord cu noi?

NU. NU MERITĂ.

PENTRU CĂ E VORBA DE VIAȚA TA.

Dacă am putea să fim obiectivi, am vedea că oamenii reacționează diferit vizavii de o situație, totul în funcție de personalitatea lor și de experiențele lor anterioare. Deci nu există o rețetă universal valabilă care să aibă ca rezultat BINELE universal. Uneori, deci, facem greșeala de a ne raporta la cei din jurul nostru, când de fapt ar trebui să privim în noi înșine și să ne raportăm la noi. Doar la noi. La noi și trăirile noastre.

Pentru că aflați într-un anume punct al vieții, în funcție de a numită decizie, putem păși pe un drum, sau pe altul. Iar acel drum e al nostru, e cel pe care NOI îl vom PARCURGE PERSONAL. Nu ceilalți.

Deci... nu uita... nici o clipă.

TU NU EȘTI TRECĂTOR PRIN VIAȚA TA.

Ne gândim ce ar zice, crede, sau cât de mult s-ar supăra cineva anume. Dar uităm deseori că singura persoană care ne e întotdeauna alături SUNTEM NOI ÎNȘINE.

Ceilalți oricît de apropiați ne-ar fi, nu pot simți pentru noi, nu pot avea emoțiile noastre, nu pot avea sentimentele noastre. Și mai mult NU AU PLANUL NOSTRU DE DESTIN.

Uneori avem de reglat karme, avem de creat sau de distrus programe spirituale cu care venim sau pentu care venim aici pe plan material, avem de rezolvat conflicte, sau de împărtășit experiențe cu cineva, iar toate acestea sunt personale. Extrem de personale. Pentru că SUNT ALE NOASTRE, și nu ale celorlalți.

Uneori reunțăm... ca să nu supărăm pe cineva...

Uneori reuntăm... ca să părem puternici în ochii cuiva...

Uneori renunțăm... ca să nu pară că ne negăm pe noi înșine...

De fapt reununțăm de teama emoțiilor noastre negative, create de DEZOCORDUL CUIVA. E bine să ținem cont de faptul că ACESTEA sunt trecătoare, iar după ce furtuna a trecut, SATISFACȚIA luării PROPRIEI DECIZII ESTE CU ADEVĂRAT MARE.

Ceilalți sunt ceilalți. Ei vin și pleacă, indiferent cât durează timpul petrecut alături de noi. Noi rămânem cu noi. În fiecare noapte... Și apoi în fiecare eternitate de viață, dintre vieți.

Iar atunci regretele vor fi ale noastre, implinirile la fel, bucuria va fi doar a noastră, și lacrimile vor fi personale.

ȘI... AM AJUNS LA CONCLUZIA CĂ... CEEA CE CONTEAZĂ NU E SĂ NU-I DEZAMĂGIM PE ALȚII, CI SĂ NE FIM DEVOTAȚI NOUĂ ÎNȘINE.

Uneori poți să... TE RĂZGÂNDEȘTI... sau să faci anumite acțiuni, chiar dacă nu dau bine... în lume. Dar e MAI BINE așa.

Nu de mult am fost pusă într-o situație destul de delicată. Am promis cuiva ceva. Apoi promisiunea s-a facut cunoscută în public – nu dau detalii, să zicem totuși doar că era vorba de un angajament, un serviciu ce urma să îl fac – când însă am aflat anumite detalii ce-mi fuseseră ascunse, deși spusesem DA, m-am schimbat, și am spus NU, spre stupefacția multora. Însă acele detalii erau esețiale, și schimbau în mare parte situația. Atunci am avut curajul să spun NU, chiar dacă toți m-au privit uimiți. Unii m-au aprobat, alții ba. Momentul a trecut, ei au rămas cu uimirea și și-au văzut de viețile lor. Eu am rămas cu decizia înțeleaptă, cu liniștea sufletească și cu convingerea că am procedat bine.

Însă această întâmplare mi-a confirmat încă o dată, chiar dacă nu mai era nevoie ceea ce e important.

Important e ce simți în tine însuți/însăți, important e să-ți fii fidel sufletului, important e CUM TE VEZI TU. Contează... Contează emoțiile și trăirile tale, contează înțelepciunea ta și felul cum o folosești în practică și nicidecum nu contează cum te-ar putea vedea lumea uneori.

De aceea dragă cititorule, îți dau un sfat, și cred că e esențial să-l urmezi: ascultă-ți sufletul, fii tu însuți. Ascultă de tine, pentru că pentru tine, TU ești cu adevărat important. TU și pacea inimii tale.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)