Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Cum capeti încredere în tine...

Avem nevoie de încredere în noi în orice situație, nu doar când dăm examene, când suntem pe scenă vorbind publicului, când mergem la un interviu, ori ne întâlnim cu cineva pe care dorim să-l cucerim, dar și atunci când ne alegem o vacanță, o casă sau o pereche de pantofi. Avem nevoie, pentru că încrederea ne face mai frumoși, ne dă charm, ne face să fim atractivi și ne ajută să luăm decizia bună.
Oamenii lipsiți de încredere sunt ezitanți, sunt influențabili, fie se plasează în extrema opusă refuzând orice sfat sau ajutor, taman de teama de a nu fi influentați cumva.

Când știi ce vrei, unicul lucru necesar e să ai încredere în tine, să treci la fapte, altfel spus, să pui în practică.

Deseori pierdem lucruri importante din lipsă de încredere. Timpul trece, iar noi nu înțelegem de ce nu putem să fim așa cum de fapt ne visăm. E vorba deseori de încredere. De dizarmonia între vis și modul cum acționăm.

DE CE DEPINDE ÎNCREDEREA ȘI MODUL CUM ACȚIONĂM?

Ce contează într-o astfel de situație, sau mai exact ce factori sunt implicați.

- personalitatea, caracterul, atitudinile;


Nu ne naștem la fel, suntem diferiți și e necesar să fim conștienți de asta. Unii sunt mai introvertiți, alții extrovertiți, unii sunt timizi, alții foarte asertivi, unii au anumite atuuri, fizice, intelectuale, alții au un caracter puternic, ori mai slab. Toți acești factori formează O SINGURĂ FIINȚĂ, din îmbinarea lor te-ai născut tu și astfel te arăți lumii.

E benefic să te cunoști, să te placi, să știi ce vrei și să acționezi în felul în care ți se potrivește cel mai bine.

- stima de sine;

Dincolo de cele enumerate mai sus, fiecare om are despre el o anumită idee asupra valorii sale în lume. Dacă te crezi important într-un anume domeniu de activitate, valoros, atunci cu siguranță vei avea mai multă încredere în tine.

E bine să fii obiectiv și să nu cazi în extreme, crezând fie că ești de neînlocuit, fie că se poate la fel de bine și fără tine. Ești UNIC și întotdeauna ce oferi tu CONTEAZĂ. Iar aprecirea celorlalți depinde în primul rând de nivelul lor de înțelegere, nu de tine. Dacă cineva nu te respectă, ori te disprețuiește în ciuda ajutorului tău, este problema lui, nu a ta. Asta în cazul în care tu te-ai purtat normal, corect și binevoitor față de acea persoană.

- imaginea de sine;

Cum te vezi tu, în mod sincer și real. Acest lucru ține mai mult de persoana ta fizică, de relații, de modul de a relaționa cu ceilalți, nu neapărat de profesie sau de ce aduci lumii ca menire (deci prin ce faci pentru ceilalți). Vorbim aici mai mult de emoționalul tău, decât de intelect. Dacă ai o imagine bună despre tine, dacă te accepți și te iubești la nivel inconștient, te vei purta întotdeauna mult mai degajat, mai firesc, cu mai multă încredere în tine. Vei ști că meriți lucruri bune, acceptând totuși că lumea nu începe și nu se sfârșește cu tine. Vei ști de asemenea că meritele sunt și pe măsura dăruirii tale.

Acceptă-te așa cum ești, iar dacă ai vreo emoție negativă, vreo senzație de disconfort când te gândești la tine, ori când te uiți în oglindă sau vreun gând critic la adresa ta, atunci ANALIZEAZĂ DE CE O AI și DE UNDE PROVINE, și ceea ce depinde de tine schimbă. Pune în valoare ce ai, adăugând charm.

- oglinda vieții;

Nu cred că mai e necesar să spun cât de importantă este perioada copilăriei și relația cu părinții. Ea ne influențează enorm. De asemenea ne influențează mediul în care trăim. Dar dincolo de toate acestea e necesar să fim conștienți, că și în cazul în care am avut părinți care nu au știu să ne insufle încredere, fie că mediul nu a fost chiar binevoitor, încrederea se capătă și din mers, o dată cu timpul, prin interacțiunea cu ceilalți. Experiența de viață ne ajută deseori să devenim din ce în ce mai siguri de noi. Dacă ești tratat într-un mod prietenos, respectuos, ori ești apreciat de ceilalți, în viața ta socială, indiferent de locul unde te afli, acest lucru contează și îți va întări încrederea în tine. Dacă nu, atunci cu siguranță că gresești cu ceva. Față DE TINE, ori față DE EI.

Sau poate nu ești în cercul de prieteni potrivit. Poate ai evoluat mai mult ca ei, acesta fiind un motiv pentru care nu te mai poți simți bine în acea companie. Sau poate… e invers, nu te poți simți bine într-un mediu pe care încă nu ești pregătit să-l înțelegi.

Uite-te atent la comportametul tău, și la modul cum reacționează ceilalți. Alege pe cei cu care te simți bine și mediul tău social potrivit, aceasta îți va întări încrederea.

- obiectivitatea propiilor vise;

Dacă visul tău, scopul tău ți se pare prea greu de atins, cu siguranță încrederea în forțele proprii va fi fragilă. Dacă ți-ai propus ceva și ești în tem�� cu acel lucru, adică te pricepi să-l faci, sigur îți va fi mai ușor, lucrurile curg de la sine. Dacă însă mergi pe un teren necunoscut, e firește să-ți pui întrebări. Nu știi ce va urma. Iar necunoscutul te sperie și îți poate slăbi din încredere. Sunt prea mulți factori pe care e necesar să-i controlezi. Iar pentru asta ai nevoie de energie. Încrederea însăși este o sursă, dar dacă ea lipsește, totuși nu te speria, fă-ți un plan. Un plan ca o scară cu trepte.

Ia-o încet, dar ia-o sigur înainte pe drumul ales, cu… încredere.

- experiența avută deja;

Dacă ai avut experiențe pozitive, atunci n-are sens să vorbim de neîncredere, dar dacă n-a fost așa, atunci… există o mică problemă. S-a creat deja teama. O credință că poți rata. Că nu ești capabil, că s-ar putea să nu poți. Că e prea mult pentru tine.

Nu este așa, întotdeauna insistența a adus rezultate. Însă e necesar să fii obiectiv, să-ți analizezi posibilitățile și vizavii de ele, visele. Să nu vrei cumva ceva chiar imposibil, ori care nu face parte din karma ta. Cum ar fi să cadidezi la președiția Americii, ori să pleci în spațiul cosmic, ori… să devii miss, dacă ai trecut de 30 de ani, să scrii cărți dacă nu ai talent, etc.

În rest… nu uita, încrederea îți va crea visul și îi va da putere.

- intuiția;

Este un factor extrem de important. Ca să capeți încredere în tine, învață să o urmezi. Daca intuiția te-a ajutat deseori, atunci vei avea constant încredere în tine și o vei urma. Dacă nu ai ținut cont de existența ei sau de îndemnurile ce ți le-a dat, atunci e necesar să exersezi. Intuiția e ceva ce avem toți, dar nu toți suntem obișnuiți să o… ascultăm. E acea sezație clară de bine sau de rău, un sentiment care apare în anumite momente. O emoție. O stare. Deseori nejustificată.

Ascult-o și vezi ce va urma. Ai grijă însă ca ea să nu provină din frică, furie, ori deznădejde. Când ai o stare proastă deseori se pot crea confuzii. Vocea inimii, adică a intuiției, și vocile întunecate ale sentimentelor tale se vor amesteca. Dacă ești o persoană temătoare vei simți întotdeauna teamă în fața oricărui fapt nou, ori în fața unui pas important.

Înlătură teama, acționează și astfel vei căpăta încrederea că răul e totuși un fapt rar.

Deci…

Contează cine EȘTI în momentul de față, cum ai trăit până acum, și cum dorești să trăiești. Adică REALITATEA privită din cele 3 unghiuri, prezentul, trecutul și viitorul. Privește atent în tine, în oglindă și în jurul tău. Fii obiectiv.

Păstrează ce-ți place și reunuță la ceea ce îți crează discomfort.

Indiferent că ai nevoie de încredere în tine vizavii de relații, ori pentru obținerea unui job, în crearea unei opere de artă, ori în crearea unei afaceri… ȚINE CONT DE URMĂTOARELE … aceste lucruri te vor DETENSIONA și astfel va dispărea treptat sau chiar spotan neîncrederea.

- de fapt indiferent ce s-ar putea întâmpla, viața e doar un joc, iar tu experimentezi. Rezultatul contează mai puțin, contează CE ÎNVEȚI din tot ceea ce faci.

- cu cât miza e mai mare cu atât vei fi mai neîncrezător. Nu juca TOTUL PE O CARTE. Păstrează vii toate alternativele și nu da niciuneia o importanță crucială.Nu da foc la podurile ce le lași în urma ta. Nu știi când și dacă nu cumva vei dori să revii.

- încrederea se capătă EXPERIMENTÂND. Totul se poate îmbunătăți în timp.

- nu poți mulțumi pe toată lumea, ceea ce faci e necesar SĂ-ȚI DEA ȚIE O STARE DE BINE; Fă ce faci de dragul plăcerii tale, nu al altora. Cine trebuie va aprecia munca ta.

- NIMENI NU E PERFECT, nu trebuie să urmărești asta, e suficient să ai charm. Și dacă vrei poți. Oricine poate. Ori măcar poate încerca ca să înțeleagă ce poate, unde se simte bine, și care e locul său ideal.

- ceilalți se vor simți minunat dacă LE ACORZI ATENȚIE. Dacă îi vezi într-o lumină frumoasă, ei vor deveni astfel oglinda ta și îți vor întoarce atenția pozitivă înapoi. Asta îți va da ție încredere.

- ești unic și NIMENI NU SE POATE COMPARA CU TINE, fiecare om are de adus ceva mai special lumii, și asta chiar și numai prin prezența și unicitatea sa. Manifestă-te. De-aia ai venit aici pe pământ!

- vor fi întotdeauna oameni mai buni decât tine, dar și oameni mai slabi, mai nepregătiți, ori mai neinițiați. Chiar dacă la un moment dat ești pe podium primid coroniță, anul următor va fi altul acolo. Nu te compara, pentru că TOTUL E TRECĂTOR. Viața e horă și roată. Cine a fost rege mâine poate deveni sclav și invers. Bucuria clipei contează, nu treapta unde te plasezi față de ceilalți. Nu-i considera competitori. Asta îți va da încrederea de a fi tu. Și atât.

- și ceilalți sunt unici și mai mult, SUNTEM SUBIECTIVI TOȚI. Și ceilalți au vise, încercări, temeri, și ei au trecut prin momentele lor de neîncredere. Deci dacă vor observa asta, li se va părea ceva EXTREM DE UMAN. Dacă sunt inteligenți te vor simpatiza. Dacă nu… oare chiar contează părerea unui om prost?

- întotdeauna cândva ai fost mai puțin, acum EȘTI MAI MULT PRIN SIMPLA EXPERIENȚĂ de viață. Ai acumulat clipe, ai acumulat timp, conversații, evenimente, imagini, relații. Ele sunt avearea ta unică. Vezi ce-ai putut învăța și înțelegi că totul e trecător. Viața e o călătorie prin timp-spațiu.

- ești stresat, supărat, plin de neîncredere? Atunci ACCEPTĂ ASTA CA PE UN FAPT REAL. Da. Acceptă că esti un om cu o mare neîncredere în sine. E neîncredere ta și ea îți aparține, TRATEAZ-O CU IUBIRE. Vei vedea efectul minunat. Nu ți-l spun, te invit să-l experimentezi. Dar… nu te minți pe tine. Acceptă-te exact așa cum ești. Sau altfel spus nu te critica. În cel mai rău caz, îmbunătățește ce vrei la tine, dar… nu te critica. Fă ce poți și cât poți. Acceptă-ți tensiunile și nu lupta cu ele. Vei vedea… efectul eliberator.

- nu uita că dincolo de realitatea aceasta, EXISTĂ FORȚELE SUPREME ALE VIEȚII. Există puteri superioare care te pot ghida. Cere-le ajutorul. Mai mult, fii conștient că indiferent de rezultatul acțiunii tale, ceea ce contează, este că ai încercat. Că ai făcut ceva pentru tine, pentru viață, pentru ceilalți.

- nu în ultimul rând ține cont că viața E O ROATĂ, KARMICĂ. Tot ce ai dat, vei primi, tot ce ai făcut, ți se va face, tot ce ai luat, îți va fi luat. De aceea fii bun, nu amăgi, nu lovi, nu fii indiferent, violent, invidios și răuvoitor. Nu uita de suflet niciodată. Încrederea în tine e în fond o caracteristică a sufletului. Împacă-te cu tine, cu ceilați și cu viața și nu uita niciodată de karmă.

Nimeni nu-ți poate da încrederea în tine. E O ATITUDINE ce doar tu o poți îmbrățișa. E ceva ce-ți aparține. Poți fi încurajat, ori blocat, poți fi privit cu încredere, ori criticat, dar în mod real, DOAR TU EȘTI CEL CE MERGI PE DRUMUL VIEȚII, iar toate emoțiile și sentimentele sunt ale tale.

DECI NIMENI NU POATE PĂȘI CU ÎNCREDERE ÎN LOCUL TĂU.

Și mai ales RENUNȚĂ ÎNTOTDEAUNA LA TEAMĂ și mergi fără să privești la abisuri, așa cum pisica reunță să privească în jos când merge sigură pe ea pe marginea înclinată a acoperișului, ori sare pe crengile subțiri ale unui pom.


Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)