Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com

Fenomenul facebook, sau… altfel spus, de ce ne place pe FB?

Computer Facebook este afacerea ce a transformat aproape peste noapte, un om obișnuit într-un miliardar. O afacere curată, o afacere simplă, însă pornită dintr-o idee genială. Ce are FB special? De ce crează dependență? Și de ce, stiu mai mult de 3 persoane ce au nu unul, ci câte două, trei conturi pe FB? Iată niște întrebări la care daca găsim răspunsul, vom afla multe despre tainele psihicului uman.

Facebook are darul de a răspunde anumitor necesități sufletești atât de firești, că uneori nici nu realizăm că este un mediu virtual. Ne plimbăm un pic prin iluzie și deja ne simțim altfel. Pentru că FB este un mediu virtual ca și sufletul. De ce? Oare sufletul nu este și el un loc special în care putem deveni ce visăm? În sufletul nostru avem libertatea de a ne visa iubiți, în sufletul nostru ne putem visa bogați, celebri, frumoși, sau cine mai știe cum. Din acest motiv FB este un mediu ce ne atinge un pic sufletul, ce are o tangență cu el, mai exact cu noi. Putem fi orice și oricine ne dorim pe FB.

Ce ne oferă facebook?

- comunicare – suntem legați cu ceilalți chiar și în clipele de singurătate. Vedem viața cum se miscă în fața noastră. Ne putem spune oricând o părere, ne putem conecta cu oamenii ce ni se par interesanți sau care rezonează cu noi.

- ne putem exprima creativitatea si stările emoționale – în câteva fraze bine ticluite ne putem exprima fanteziile, frumusetea sufletului, sau uneori furia și frustarea. Le facem publice, pentru că ce sens are să ținem lumina sub obroc. Oricine poate deveni o mică vedetă pe FB, lucru ce nu ne constă nimic și este benefic pentru suflet.

- gasim sentimentele si emoțiile nostre exprimate de alții – lucru care ne dă satisfacție. Deci și alții gândesc ca și noi, deși și alții au aceleați necesități și sentimente. Sentimentul de aparteneță la grup ne este astel satisfăcut. Nu suntem niste ciudați, daca și alții simt la fel, ceea ce simțim noi este atunci perfect normal.

- putem învăța anumite lucruri – deseori se postează linkuri cu articole interesante din diverse domenii ale realității, deseori aceste articole nu sunt citite pe loc, pentru că FB este un mediu al informatiilor rapide de genul: vazut, citit și înțeles – și… like. Însă astfel putem descoperi site-uri cu informații utile ce le putem păstra și citi mai târziu. Și deseori învătăm, învătăm uneori chiar și dintr-o informație scurtă, dintr-un proverb sau o frază rătăcită în valul de informații ce aparțin zecilor de conturi.

- putem trăi sincronicități – o sincronicitate este un mod al universului de a ne vorbi, de a ne da o informație de care tocmai aveam nevoie, de a ne revela un adevar al sufletului. O sincronicitate este întâlnirea dintre suflet și realiatate, este un clik în hologramă, un mod al lui Dumnezeu de a ne vorbi, de a ne spune un adevar ce uneori îl știm, dar dorim o confirmare, alteori îl ignorăm inteționat, iar alteori pur si simplu este un mod de a anticipa un eveniment dintr-un viitor apropiat. Eu deseori intrând pe FB primeam prin prima postare vizibilă un mesaj. Mesaj ce se dovedește a fi legat strâns de viața mea într-un fel sau altul.

- ne putem satisface nevoia de a fi admirați – o dorință firească indiferent la ce nivel spiritual suntem. Fie că ne place să ne postăm poza cu noi într-o ținută de invidiat, fie că arătăm prin ce țări tropicale am mai fost, fie că ne place să ni se admire creativitatea sau inteligența, butonul LIKE are acest scop. Fără el creatorul FB ar fi fost mult mai sărac. Probabil că puțini ar fi ales acest mod de comunicare. Deci FB mizează pe dorința narcisică prezentă în fiecare din noi, fie că o recunoaștem, ori ba. Acea de a fi admirați, de a fi în centrul atenției, de a fi iubiți.

- putem transmite mesaje indirecte către anumite persoane – postăm ceva cu subînțeles, ori ceva extrem de explicit, trebuie doar să vadă cine trebuie, și știm bine că acela va vedea si va percepe aluzia. Deseori aceste mesaje sunt mult mai importante decât un mesaj direct. Ele ajung oricum acolo unde trebuie, ating sufletul vizat, si persoana la care și-a dorit autorul. Ele își ating scopul, ne arată adevăruri, fie ele dureroase ce stârnesc gelozii și invidii, fie tainice declaratii de iubire, fie ceva, orice, ce nu poti spune direct unui om.

- putem fi cine vrem noi – da, poate că e cazul să ne întrebăm cine se ascunde în spatele unui cont ce are drept poză un tânăr frumos sprijinit de un Mercedes, sau cine e de fapt femeia din spatele pozei sexi ce e afisată ca emblemă de cont. Cine e cel/ cea care afisază texte moralizatoare, cine e cel/cea care ne vorbeste despre adevar, despre spirit, despre binecuvțntarea de a fi sărac, despre siguratate si dorința de a iubi sincer, nu doar de a face sex cu o victimă inocentă ce a cazut în plasa unui astfel de cont. Pentru că nu tot ce rulează pe FB este real. Este un mediu virtual, deci poate fi un mediu al iluziei. Nu absolut necesar… dar uneori… foarte posibil.

- putem cunoaște oameni interesanti si lega prietenii – un adevar cu două tăisuri. Uneori chiar putem lega relații benefice și de durată, însă deseori putem fi prinși în iluzie, din motivele spuse mai sus.

Mai pot fi si alte motive, pe care le puteti voi adăuga, nu… nu pretind că am epuizat tot.

Da, FB este un mediu în care iluzia se amestecă cu realitatea, este un mediu bazat pe ceea ce e mai important pentru om viața sa EMOȚIONALĂ, un mediu unde fiecare poate FI IMPORTANT – iarăși o necesitate vitală de a fi important si de a fi observat, unde fiecare poate FI VĂZUT – o confirmare a propriei existente, ce nimeni nu acceptă să treacă neobservată, unde putem vedea cine si ce fac ceilalți, fie că îi cunoaștem sau nu, unde putem FI NOI ÎNȘINE sub MASCA UNEI ALTE PERSOANE, sau a unei ALTE REALITĂȚI. Pe FB ne e bine, pentru că putem fi „prințul din poveste și prințesa din castel”, însă e necesar sa deschidem ochii atunci pentru că nu… nu întotdeauna când ieșim din iluzie, vom constata că „gândim la fel.. simțim la fel”… vorba celebrului cântec!

Pentru cei ce spun că e un mediu periculos, le-aș răspunde că măsura acestui pericol o dăm noi. Nimeni nu ne obligă să ne dăm adresa pe FB, nimeni nu ne obligă să spunem când și unde plecăm. Nimeni nu ne obligă să legăm prietenii reale cu necunoscuti. Nimeni nu știe nici măcar care e data noastră reală de naștere, și nici care ne este cu adevarat numele.

Daca este benefic să stăm pe FB?

Pentru fiecare din noi FB poate semnifica altceva, unul sau altul din motivele enumerate mai sus pot fi cele ce ne cheamă să ne vizităm zilnic conturile, dar în acelați timp e necesar sa avem înțelepciune să nu cădem iluzie.

Cred că FB este într-o anumită măsură benefic. Iar echilibrul este măsura cerută în orice.

Ar fi bine să nu uităm nici o clipă să ne întrebăm totuși cât de frumoasă este viața noastră reală și… desigur… sa nu uităm să ne punem întrebarea cheie : este ea într-atât de minunată precum o afisăm pe facebook?

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)