Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


De cine si de ce ne indragostim!

Iubire De ce ? Pentru ca asa am fost creati ! Asa e Universul asta ! Un Univers care este dual si totul se naste din dualitate. Am fost creati barbat si femeie, ying si yang, zi si noapte, apa si foc, pamînt si cer, alb si negru, pozitiv si negativ, bine si rau... Între cele doua extreme se afla o multitudine de nuante, frumuseti si culori care dau charmul vietii. Dualitatea creaza si naste armonie, conflicte si viata. Dincolo de dualitate, stim azi ca fiecare element contine în el totul, într-o proportie mai mare sau mai mica, universul fiind holografic.
Dar sa revenim la iubire... care si ea contine în ea totul! Bucurie si tristete, împlinire si pierdere, curaj si teama, sex si dorinta sexuala, unire si singuratate pasiune si indiferenta... Iar între toate acestea e secretul vietii, secretul unei vieti ce fara dragoste nu ar fi decît un non sens. Fiind un subiect vechi de cînd lumea, a preocupat nu doar filosofii, scriitorii si artistii ci si psihologii, care au încercat sa studieze iubirea din perspectiva lor. Cercetarile, studiile, experimentele din acest domeniu nu au adus prea multe noutati, totusi au existat si unele surprize.
PAREREA PSIHOLOGILOR.
CE ARE IMPORTANTA cand ne alegem un partener?
ATRACTIA FIZICA este pe primul loc atunci cind ne alegem un partener. Nu o spun eu ci studii, experimente, observatii psihologice. S-a constatat ca nici inteligenta, nici personalitatea, nu au un rol mai important decat aspectul fizic, atît pentru barbati cît si pentru femei. E primul lucru cu care cineva ne atrage atentia. TOTUSI s-a mai constatat ca unele persoane doresc sa se puna pe ei/ele însele în valoare si atunci instinctiv îsi aleg un partener mai putin aspectuos, pentru a fi ei centrul atentiei, si a fi considerati atragatori prin efectul de contrast.
PROXIMITATEA îsi are si ea importanta ei. Multe cupluri sunt formate din persoane care au locuit sau au lucrat în apropiere unul de celalalt.Poate ca e o chestiune de bun simt... Sigur ca e mai greu sa ai o relatie de iubire cu cineva aflat la 1000km distanta ! Cred ca e vorba de comoditate. E ceva uman si firesc. Ne îndragostin de colegi, de prieteni, de vecini... In plus proximitatea creeaza... familiaritate.
FAMILIARITATEA s-a constatat ca efectul simplei expuneri repetate, duce la aparitia sentimentului de atractie. Este de fapt banala obisnuinta, care deseori creaza prietenie, iar prietenia cu cei de sex opus se tranforma deseori în relatie sexuala. E tot comoditate, tentatie, deseori lene si lipsa de vointa.
SIMILARITATEA contrazice zicala "contrariile se atrag". Studiile psihologilor au scos la iveala faptul ca ne plac cei ce gandesc ca noi, cei ce au aceleasi preocupari, cei din aceeasi clasa sociala, acelasi nivel de educatie, aceleasi gusturi, placeri si aspiratii. Deseori cuplurile se aseamana si sub aspect fizic, acestea sunt cele care se înteleg cel mai bine. MOTIVUL? Oamenii îsi pretuiesc propriile pareri si aprobarea ceiluilalt întareste respectul de sine.
TRANSFERUL e acel fenomen psihic în care cineva îsi proiecteaza asupra altcuiva anumite sentimente, care de fapt le simte pentru cu totul altcineva, dar cele doua persoane se aseamana mult între ele. Ne putem îndragosti de cineva care seamana cu altcineva pe care l-am iubit candva. Persoana ne aminteste de cineva important, iar sentimentul avut fata de acel cineva se reactiveaza uneori inconstient, uneori chiar daca credem ca am uitat acea iubire.... E vorba de scheme mentale vechi dar... înca valabile. Deci trebuie sa fim atenti cînd cineva ne spune: " îmi amintesti de o persoana...", asta numai daca nu vrem sa fim doar un surogat al unei vechi iubiri...
PAREREA MEDICILOR sexul ne da sanatate, ne relaxeaza, ne întinereste, creaza anumite substante în corp care sunt foarte benefice pentru organism. Cei ce fac sex traiesc mai mult si sunt mai fericiti. Nu cred ca asta mai e o noutate pentru cineva. Totusi trebuie sa evitam relatiile întîmplatoare si aventurile de-o noapte. Urmarile urmarile pot fi o boala venerica, un copil nedorit, sau un obsedat sexual de care cu greu mai putem scapa. Dincolo de acestea... e bine sa ne bucuram de viata si sa stim ca sexul nu e un pacat. În special atunci când exist? dragoste... Parerea mea, sexul e indicat si minunat, numai atunci cind exista dragoste!.

PAREREA MAESTRILOR SIPIRITUALI

Iubire Niciodata o relatie nu e întîmplatoare. Întalnim oamenii cu care rezonam, cel putin în acel moment cand îi cunoastem. Ulterior putem evolua diferit... fapt care duce deseori la ruperea legaturii. Legam relatii de iubire fie cu cei cu care am avut o legatura veche dar neterminata, dintr-o existenta anterioara, fie cu cei care trebuie sa ne învete ceva. Sa ne dea o lectie de viata fie ea placuta ori ba. Nu e bine sa facem juraminte de iubire de genul: " te voi iubi întotdeuna, voi fi vesnic cu tine, ne vom iubi cat timp universul va exista, etc...". acest tip de legaminte pot avea efectul unei vraji. Leaga spiritele în astral si deseori creaza haos in destin. Suntem alaturi de o persoana atata cît vrea Dumnezeu, cît avem o legatura naturala cu acea persoana, legatura al carui scop deseori ne este necunoscut, pentru ca transcede legile umane, fiind de natura divina. Dincolo de aceasta, orice legatura e deja inoportuna si malefica, chiar daca a început cu... iubire.

PAREREA MEA...

Dragoste Iubirea e ceva necesar fara de care viata nu are charm si sens. Am cunoscut din nefericire (pentru ei desigur), cîtiva oameni care au declarat ca nu au iubit niciodata, ca n-au fost îndragostiti. Sufereau de diverse boli... erau nefericiti... Am sa încerc ca scriitoare sa dau cateva definitii iubirii desi cred ca ea cu greu poate fi definita sau descrisa în cuvinte. Iubirea e o stare. O simti si e de neînteles pentru cei ce n-au simtit-o niciodata, indiferent cit de maestru ai fi în arta cuvintelor cand încerci s-o descrii. Dincolo de parerile psihologilor, dincolo de orice parere, iubirea este un mare mister si un mare dar... Uneori nu poate exista nici o explicatie logica pentru anumite sentimente. Asta e charmul ei.... are o logica a ei. Pentru ca iubirea e ceva ce pleaca din suflet si se întoarce la tine mai frumos decît era cand a plecat. Ochii persoanei iubite sunt o oglinda magica ce ne reflecta în primul rînd calitatile uitand sa ne arate si defectele. E ocazia de a te simti liber, fara sa fie nevoie sa fii singur pentru asta. E bucuria de a te regasi, de a te confirma, de a te admira prin intermediul cuiva. E ocazia de a fi dojenit cu blandete, învatat cu seriozitate, dar fara a fi întrebat daca ai priceput bine lectia si sanctionat in caz contrar. E bucuria de a darui, fara sa pierzi nimic daruind, ci dimpotriva cu cît daruiesti mai mult... te îmbogatesti mai mult. E bucuria de a trai... Fiecare iubire e unica si incomparabila cu alta, a ta sau a altcuiva.
DECI IUBITI! IUBIREA E UN DAR DIVIN!

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)