Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Ce inseamna sa fii creativ...

Flori Cand mi-am pus aceasta întrebare primul raspuns ce mi-a venit în gand a fost ca... a fi creativ înseamna sa creezi opere de arta, sa scrii, sa pictezi, sa decorezi, sa inventezi noi tehnologii...
Exista multe defintii ale creativitatii si daca ne oprim numai asupra celor date de psihologi putem observa ca ele pun în evidenta cateva elemente ale creativitatii cum ar fi: NOUTATEA, ORGINALITATEA, UTILITATEA, VALOAREA, EFICIETA.
Factorii creativitatii sunt considerati a fi: inteligenta, logica, imaginatia, combinarea anumitor elemente, motivatia, atitudinea si mai ales afectivitatea, adica emotiile sau inteligenta emotionala.
Totusi as spune ca a fi creativ înseamna chiar mai mult. În fiecare clipa a vietii noastre suntem creativi pentru ca noi însine ne creem prezentul si prin fiecare clipa traita în prezent pasim spre viitor.
În fiecare secunda a vietii ALEGEM vrand nevrand si astfel prin fiecare alegere cream realitatea din jurul nostru.
CREAREA PROPRIEI VIETI, CRED EU E CEA MAI IMPORTANTA FORMA DE CREATIVITATE.
Daca privim în jurul nostru si în noi putem observa ca avem caracteristicile prezente în definitiile creativitatii: fiecare persoana este UNICA, deci se caracterizeaza prin NOUTATE, nici o POVESTE DE VIATA nu este identica cu alta, deci se caracterizeaza prin ORIGINALITATE, fiecare om îsi are rolul si rostul sau în societate si prin ceea ce face la locul sau de munca, la scoala, acasa, ori indiferent unde îsi desfasoara viata, îsi aduce contributia sa, aportul sau la existenta societatii, deci se caracterizeaza prin utilitate, (chiar si cei considerati rai au rostul lor, ne învata cum sa nu fim, sau sa fim atenti, vigilenti, si în cele din urma raul pune în evidenta binele), fiecare viata are valoare, aici nu cred ca trebuie sa mai aduc vreun argument. n ceea ce priveste EFICIENTA fiecarei persoane cred ca ea este mai mult decat noutatea sau originalitate, ea reprezinta PERFORMANTA si RANDAMENTUL fiecaruia, fapt ce în cele din urma tine de CURAJ, VOINTA, si INCREDEREA IN SINE.
SUNT DOUA MODALITATI DE A NE CREA VIATA: VISUL (imaginatia) si ACTIUNEA (cu opusul ei non-actiunea care este si ea creativa). Atunci cand visam ne directionam spre un anumit viitor pe care alegem sa-l cream. Uneori visele se materializeaza alteori nu. În general asta depinde de noi. Însa visul fara actiune ramane în stadiul de iluzie. O etapa împortanta în crearea propriei vieti este ACTIUNEA. Atunci cand ACTIONAM ne cream prezentul si implicit viitorul.

CE ANUME NE DETERMINA SA CREEM CEVA ANUME SI NU ALTCEVA? Mai exact de ce creatiile noastre sunt diferite si în esenta lor unice? Pentru ca noi suntem unici. E un raspuns poate prea simplu, dar e adevarat. Pentru ca viata fiecaruia este rezultatul întalnirii unice dintre mai multe elemente numite: familie sau ereditate, mediu sau evenimente de viata, scenarii din copilarie, scheme mentale, personalitate si timpul care slefueste totul.
SI TOTUSI DE UNDE VIN CREATIILE NOASTRE? Vin din inconstient? Din constient? Care e rolul Supraeului în toata afacerea asta? Singur, el este cenzorul!
As spune ca orice creatie vine din inconstient, trece prin preconstient apoi daca trece de cenzura ajunge în constient si devine gand, devine actiune, fapta, realitate, prezent, viitor.
CREATIILE VIETII DE ZI DE ZI SUNT DIVERSE SE POT ]NPARTI IN MAI MULTE CATEGORII:
- cele prea fantastice sau prea agresive, cele de care ne este teama, ori rusine, ori ni se par absurde pentru a deveni realitate. Sunt creatiile ce e bine sa ramana în stadiul de gand. Intelectul, ratiunea, logica, îsi au rolul lor în aceasta privinta.
- cele banale, cele de legate de rutina, gesturi, cuvinte, fapte necesare, utile, în viata cotidiana care trebuie vrand nevrand sa devina realitate. Într-un fel sunt unice si ele pentru tin de personalitatea fiecaruia. Pentru ca nu toti iubim hamburgherii, ori sportul, ori filmul de la ora opt...
- cele speciale, cele frumoase, cele ce ne directioneaza viata, cele ce ajuta sa fim în concordanta cu noi însine, sa fim autentici, nu sa-i imitam pe ceilalti.
Sunt cele în care alaturi de inteligenta, ratiune si logica, afectivitatea, emotiile si spontaneitatea au un rol principal.
Uneori astfel de creatii "frumoase" raman si ele în stadiul de vis, ori de gand.
Ce le lipseste acelor creatii, ca sa se nasca, sa se întrupeze în real? Lor nu le lipseste nimic, omului însa îi lipseste curajul. Inamicul lor este nu mintea ci emotia, nu gandul ci afectivitatea. Atunci cand oamenii creaza vise frumoase ce raman în stadiul de vis, problema lor nu este creativitatea ci FRICA DE CREATIVITATE. Ideile bune sunt paralizate de O ANXIETATE dincolo de limitele normalului, ce le pune frana, le blocheaza ori le dizolva mult prea usor.
Alteori e vorba de indecizie. Aceeasi sursa UN OM si DOUA CREATII DIFERITE, uneori chiar opuse. Ambele constiente... ambele prezente. Se naste atunci UN CONFLICT. Iar omul este pus în fata unei alegeri ce nu i se pare simpla. Trebuie sa gaseasca metoda, sa stie arta secreta de a rezolva acest conflict. În fond conflictul e motorul evolutiei, e impulsul spre cautarea si crearea solutiei ce îl va rezolva.
Unii o vor gasi, altii ba!
Încrederea în propriile creatii deci în propriul sine, (propria persoana) tine de maturitatea afectiva si psihica.
De ce unii o au altii ba? Se pare ca de vina sunt factorii genetici, educatia, evenimentele din copilarie si din viata, schemele mentale... Probabil ca este asa.

PUTEM TRANFORMA NEINCREDEREA IN INCREDERE? Cu siguranta da.
De-asta s-a inventat psihologia, psihoterapia, iar în trecut religiile si maestii spirituali.
Sa fii creativ nu înseamna numai sa pictezi, sa scrii poezii, eseuri, romane, sau sa inventezi noi tehnologii ori planuri economice. Sa fii creativ înseamna sa gasesti raspunsuri la întrebarile vietii, solutii la toate problemele ei, sa alegi în fiecare clipa si sa actionezi în concordanta cu alegerea ta. Avem LIBERTATEA de a face toate acestea si RESPONSABILITATEA propriei vieti. Indiferent ca vrem ori ba. Indiferent daca ne place sau nu ceea ce vom crea.
SUNTEM CREATIVI.
Pentru ca sa fii creativ înseamna pur si simplu SA TRAIESTI. Pentru ca traind ne cream continuu propria viata.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)