Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Copiii - ingerii viitorului

Ingerasi "Religia mea este blandetea"
Dalai Lama

    Privesc spre viitor si vad oameni... Nu. Lumea nu se va sfirsi in 2012! Acei oameni sunt copiii, nepotii, stra-stra nepotii nostri. In ei suntem si noi, mai bine spus o particica din noi, din genele noastre, din sufletele noastre, din visele noastre din realizarile noastre indiferent de vom avea sau nu copii. In trecut suntem tot noi, bunicii, strabunicii... Axa timpului poate fi imaginata foarte corect ca o spirala imensa, Iar noi suntem acum undeva la mijlocul acestei spirale. Pentru ca timpul se prezinta sub forma de spirala. Chiar daca la un anumit nivel nu exista timp vorbesc acum de timpul vazut din perspectiva omului aflat pe Pamint. Din 2012 timpul va fi perceput un pic altfel, in functie de multi parametri personali, dar sunt de parere ca toti vom avea totusi notiunea de trecut, prezent si viitor. De aceea pot spune ca in viitor vad oameni, iar ei vor fi altfel. Evolutia pe Pamint exista, dar nu in sensul teoriei lui Darwin, este doar o evolutie spirituala. Nu toti mergem in acelasi ritm, nu toti ii facem fata, dar daca privim in jurul nostru putem sa observam totusi ca per ansamblu, omenirea a evoluat.
Un lucru este cert, copiii vor fi intotdeauna superiori inaintasilor lor, vor fi cu o treapta mai sus ca nivel de inteligenta si intelepciune. Altfel nu ar exista evolutie spirituala, altfel nu ne-am putea apropia de Dumnezeu. Iar aici nu vorbesc de extreme si exceptii, ci de majoritate.
Exista in viata fiecaruia din noi o relatie extrem de importanta, o relatie ce ne va marca toata viata, o relatie pe care nu o putem evita o data ce ne alfam in Lumea aceasta: relatia cu parintii nostri.
E greu sa fii parinte... E frumos sa fii parinte. E o onoare sa fii parinte. Dar mai ales e o mare responsabilitate. Pentru ca fiind parinte tii in miinile tale viitorul. O particica din viitorul omenirii. Un inger ce se va transforma in om. Un om al carui viitor depinde de tine. Este un adevar!
Scenariul vietii ni-l creem in copilarie, o spun psihologii. Si nu o spune numai Freud care a pus mare accent pe sexualitate de la care, spune el, pleaca tot, dar si majoritatea noilor curente psihologice ce sunt foarte aproape de spiritualitate. Si au dreptate!
Nu toti avem sau vom avea copii, insa cu singuranta toti avem sau am avut parinti. Iar efectele educatiei lor le simtim si le vom simti o viata. Constient, dar mai ales inconstient, evenimentele copilariei ne umaresc pas cu pas. Visele sau cosmarurile ei sunt in noi. Ele creaza modul de a vedea si intelege realitatea. Si atunci nu poti sa nu te intrebi:

CUM SA NE PURTAM CU COPIII NOSTRI?

Sau parintii nostri cum s-au purtat cu noi? Mai conteaza acum?
Mai mult decit credeti...
De aceea un anumit tip de intrebari devin foarte importante: Este bataia rupta din Rai? E bine sa ne impunem propriile dorinte si valori copiilor, pentru ca "stim noi mai bine"? E bine sa le indeplinim toate dorintele?
Aminti-va de copilaria voastra si incercati sa va dati singuri raspsunsurile. Da, va invit la o ora de meditatie pe aceasta tema. Ce simtiti in legatura cu copilaria voastra? Ce a fost frumos sau urit? Ce ati dori sa schimbati si mai ales de ce... Si intrebarile ar putea continua. Dar nu suntem la o ora de psihanaliza... Asa ca revenim.
Eu am sa incerc sa raspund la aceste trei intrebari din punctul de vedere al stiintei spirituale, din observatiile si informatiile mele, pentru ca in articolul urmator (Copiii - un viitor fericit) sa va spun si parerea psihologilor. Parerile concorda, doar argumentele difera... un pic.

AGRESIVITATEA si BLANDETEA

Exista doua forte in lume prin care putem deveni convingatori cu ceilalti, agresivitatea si blindetea. Puterea lor este egala chiar daca nu credeti. Fiecare se poate manifesta in diverse moduri si grade de intensitate. Folosind aceste forte in diverse scopuri, uneori se poate ajunge pentru moment la acelasi rezultat. Se poate rezolva problema. Insa intotdeauna chiar daca rezultatul obtinut in prezent este ACELASI metoda folosita va avea EFECTE DIFERITE IN VIITOR, adica asupra viitorului fiintei respective.     
Spre exemplu poti determina un copil sa isi faca lectiile amenintindu-l cu o pedeapsa sau promitindu-i un dar. Cel mai recomandat, fiindca veni vorba, ar fi sa-i explici de ce trebuie sa invete acea lectie si sa-i arati ca-l intelegi. In ambele cazuri copilul va invata, si poate va obtine nota dorita (de parinte), dar diferenta este ca cel agresat va uri invatatura in viitor, iar celuilalt i se va trezi mai tirziu dorinta de cunoastere. Se stie doar ca cele mai stralucite minti au fost in copilarie cei mai prosti si neglijenti elevi. Einstein de exemplu. Un lucru impus prin agresivitate va crea intotdeauna o reactie de agresivitate fata de acel lucru, iar agresivitatea prelungita servita unui copil, il va transforma intr-un om cu o personalitate agresiva. Agresivitatea va fi considerata ceva normal de catre acel copil. Atentie! La nivel spiritual depresia este tot agresivitate, insa indreptata contra propriei persoane. Tristetea e un sentiment normal, depresia nu. Deci agresivitatea creaza agresivitate, blindetea creaza blindete. O palma va naste ura, o mingiere va naste iubire. Ceea ce e foarte important, nu e supararea de moment a micutului, ci efectul ei in timp. De ce? Pentru ca Universul nostru, inclusiv noi, suntem alcatuiti din informatie si energie. Iar viitorul se naste intotdeauna din prezent, precum prezentul din trecut.

SCHEMELE - INFORMATIA.

Sufletul copilului este ca un vas gol. Poti turna in el apa limpede sau apa otravita. Structurile sufletului se creaza in copilarie. (Este vorba de cele ale vietii prezente, reincarnarile le exclud din aceasta discutie si din motive intemeiate ceea ce spun este totusi valabil si astfel.) In copilarie se creaza scheme psiho-energetice, ce ne insotesc toata viata. Schemele sunt structuri de baza ale mintii si implicit ale sufletului, si devin vizibile, se manifesta, prin comportament. In copilarie ne creem, fara sa stim, fara sa vrem la nivel constient, diverse scenarii de viata, iar acestea vor avea tentinta sa se repete, sa vina si sa revina sub un alt chip sau mod, baza lor ramanand insa mereu aceeasi. Modul de a vedea lucrurile, modul de a vorbi, de a crea, de a fi, de a decide. Totul, toata viata noastra este urmarea modului cum am fost tratati in copilarie. Uneori cuvintele aruncate in mod inconstient de un parinte sunt repetate identic de copilul devenit adult. Un exemplu concret? Da... O cunostinta foarte apropiata avea probleme profesionale. Fiecare conversatie telefonica ce o purtam incepea si se sfirsea in mod constant prin cuvintele: "Sunt un nenorocit!" Aveam sa aflu ulterior ca de ficare data cind avea probleme la scoala era gratificat cu acele cuvinte de catre mama sa. Cazul s-a rezolvat din toate punctele de vedere, dar nu de la sine. Iar acesta e doar un exemplul unui caz simplu. Deseori decizia de a schimba ceva in viata lipseste, ori e tardinva pentru ca fiind in scenariu, unii nu pot realiza ca viata poate fi si altfel, ca actionam conform unei scheme blocante si nefericite. Ca rulam un PROGRAM creat in copilarie. Iar daca totusi realizam asta, e necesar sa stim ca efortul si vointa de a crea o noua schema la maturitate, e mult mai mare decit crearea unei astfel de scheme in copilarie.

EMOTIILE - ENERGIA

Nivelul energetic al fiecaruia din noi este dat in primul rind de emotiile noastre prezente. Precum stiti deja, emotiile pozitive ne apropie de o energie inalta cea cunoscuta sub numele de LUMINA, emotiile negative ne indeparteaza de Lumina. Lumina este fluxul pozitiv al Universului, este o parte importanta din Divinitate, acea parte cu care cu cit avem o energie mai inalta cu atit rezonam mai puternic, si astfel ea ne poarta pasii pe drumul cel bun. Adica spre un destin favorabil atit din punct de vedere uman cit si divin, respectiv al sufletului.     Dar ca sa rezonezi cu Dumnezeu, ca sa ii auzi vocea, ce nu e decit acea voce interioara care iti spune "mergi acolo, acum" si daca o asculti constati ca ai facut ce trebuia, trebuie sa ai o stare de spirit pozitiva. Dar aici intervin schemele din copilarie, si nivelul energetic creat tot... in copilarie. Un copil tratat cu agresivitate (intelegeti prin asta bataie, insulte, restrictii, lipsa de atentie si de iubire, certuri intre parinti), isi va crea automat un nivel energetic scazut, o stare de spirit corespunzatoare acestor emotii, adica negativa. O dispozitie spre melacolie, pesimism si depresie. Stari spirituale ce corespund unei stari energetice de vibratie joasa numita, dupa cum stiti deja - INTUNERIC. Un astfel de om nu va putea actiona, nu se va putea comporta altfel decit corespunzator acestei stari. Va fi ca prins intr-o vraja. Concluzia e ca va alea probleme, blocaje, boli, nefericire. Si totul ar putea continua asa pina cind si daca... ceva, il va determina sa vrea sa schimbe aceste lucruri. Este posibil...

RESPONSABILITATE si ALEGERE

Cine raspunde de felul cum actionam, de destinul nostru? La nivel spiritual raspund in primul rind parintii. In Biblie ni se spune ca pacatele se transmit pina la al patrulea neam. Mentalitatile, emotiile, schemele, se transmit din generatie in generatie. De ce pina la al patrulea? Pentru ca la a patra generatie ori neamul se stinge din lipsa de urmasi, ori omul isi va da seama ca se alfa in Intuneric. De ce? Pentru ca deja in jurul sau lucrurile s-au schimbat in mod major, mediul s-a schimbat, mentalitatile au evoluat vizibil. Iar el isi poate da seama ca ceva nu este in ordine in viata sa... Si aici intervine alegerea proprie, efortul, vointa... si spusele lui Isus, voi desparti pe copii de parintii lor. Nu e vorba de o despartire fizica nicidecum, ci doar de una energo-informationala. Insa liberul arbitru nu va fi niciodata ignorat nici macar de divinitate. Deci nu are sens sa ne lamentam si sa dam o viata vina numai pe parinti. Putem sa iesim din scenariu, cu sau uneori si fara ajutor. A mai ramas o intrebare la care n-am dat inca un raspuns:
E bine sa le indeplinim toate dorintele copiilor? Desigur ca nu. De ce? Tot din cauza acelor scheme si emotii, desigur. Iar cele mai periculoase din acest punct de vedere sunt cele ca il fac pe om sa creada ca totul i se cuvine si totul ii este permis... Caz in care, ca adult "micul print" ar putea avea o mare dezamagire, sau o "mare de dezamagiri". Si doi, pentru ca nu intotdeauna binele uman este spre folosul sufletului. Adica atunci cind esti invatat doar sa primesti, fara sa dai nimic in schimb sufletul se distruge. Caz in care Inteligenta divina va interveni, iar interventia de aceasta data nu va fi pentru a crea un destin favorabil, ci pentru a nu lasa un suflet sa se piarda, deci va crea o problema menita de a-l determina pe om sa se apropie de Dumnezeu. Insa intrebarea e, va sti sa faca asta, va avea forta si intelepciunea sa ALEAGA acest lucru? Sau se va ingropa in suferinta lamentindu-se si aratind cu degetul spre ceilalti. In ziua de azi exista multe surse de informare si cai de vindecare a sufletului. Deci putem alege.

RASPLATA

Iubirea parentala e arhetipul iubirii neconditionate. Daca cineva nu a avut parte de asa ceva in momentele in care a facut cunostinta cu viata, nu va avea habar de aceasta notiune. Va confunda iubirea cu altceva. Parintii care la batrinete au pretentii de la copiii lor, ar trebuie sa stie ca va fi foarte greu pentru cineva sa poata oferi ceea ce nu a primit in copilarie. Adica iubire neconditionata. Iar daca va oferi ingrijire, o va face din datorie nu din iubire, care deseori pentru acesti oameni este o necunoscuta. Va reamintesc ca cei mai mari criminali, oamenii cu vieti ratate, nefericitii lumii sunt cei ce nu au avut parte de iubire in copilarie.
Cei care reusesc totusi sa traiasca altfel in ciuda unei copilarii nefericite, merita respect si admiratie. Pentru ca trebuie sa stim ca efortul si vointa lor de a intelege iubirea va fi mare. Forta ce le va fi necesara pentru a iesi din necazuri va fi imensa. Deci, lucrurile nu sunt pierdute pe viata, suferinta unei copilarii nefericite poate fi infrinta. Sa nu uitam ce a spus J. P. Sartre: "Nu conteaza ce a facut viata din tine, conteaza ceea ce faci tu cu ceea ce a facut viata din tine", amintindu-ne astfel de responsabilitatea alegerii.  
Exista doua forte in lumea asta, agresivitatea si blindetea, din ele se naste viitorul, prin copii. Pentru ca fara viata nu exista viitor. Cel putin nu un viitor al omenirii. Exista o forta si mai mare, IUBIREA. Doar ea reuseste sa le echilibreze pe celelalte, sa le foloseasca intelept pentru a nu tranforma un inger intr-un demon.
Viitorul... Niciodata nu am inteles de ce il cautam atit, de ce ne straduim atita sa-l aflam, cind de fapt el se afla scris intotdeauna in sufletele noastre.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)