Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Casatoria si iubirea

Tantra În momentul în care nu ne mai iubim partenerul e bine sau nu sa mai ramanem în relatie?
"Sa divortez? Relatia mea a devenit de-o banalitate uimitoare. Nu-mi mai place. Parca sunt la închisoare. Nu pot sa fac nimic din ce-mi doresc. Parca îmi irosesc viata... Simt ca vreau sa... traiesc!"
Asta m-a întrebat de curand o prietena si am încercat sa-i dau un raspuns.
Ce uneste un cuplu?
Iubirea sau obligatiile?
Raspunsul desigur difera... în functie de cuplu, în functie de situatie...
Deseori ceea ce la început e iubire se transforma treptat în obligatie. Pasiunea dispare, dragostea dureaza doi ani..., e imposibil sa nu ne mai îndragostim niciodata daca ne-am casatorit la 25 de ani, nimeni nu ne poate pune sechestru pe suflet... Nimeni? Ce vis frumos... Ne-am înhamat la rate, la bunuri imobiliare cumparate în comun, am devenit parinti, ne-am facut o situatie sociala... si toate astea, pe care la început le-am dorit atat, ajung deseri sa ne trezeasca sezatia de a fi prinsi în capcana. Ne trezim sclavi ai situatiei pe care noi însine am creat-o. Doar noi suntem cei care am jurat iubire pe viata acceptand catusele aurite ale verighetelor!
Exista iubire ce poate dura o viata? Exista relatii perfecte?
Exista. Dar în cazuri de exceptie. Dar cum exceptia confirma regula, deseori banalul cotidian transforma iubirea din cuplu într-o lista de pretentii servita partenerului, într-o lupta pentru putere, într-un joc de orgolii marunte generatoare de stres. Ne trezim astfel ca am intrat de buna voie în Alcatraz. Ce e aia? O închisoare foarte bine pazita, din care am dori sa evadam, dar... ne e frica de gardieni. Numele lor: obisnuinta, ratele, casa luata în comun, copiii, frica de singuratate, resemnarea ca daca am lua-o de la capat schimband partenerul nimic altceva nu s-ar schimba, "doar toti/toate sunt la fel". Trebuie sa fim totusi constienti ca nu e chiar asa... Avem personalitati diferite si perceptiile noastre despre viata sunt diferite, chiar unice as putea spune, dar uneori se potrivesc bine cu ale... unora.
Si atunci, ce face o casnicie sa mearga? E bine sa ne mai casatorim sau e de preferat concubinajul? Astea sunt optiuni personale... desigur.
Întrebarea este de fapt, ce face o relatie sa mearga?
Sexul? Iubirea?
Sunt impoartante ambele si gradul lor de importanta e dat de personalitatea fiecarui partener. De modul lui de a percepe viata, de necesitatile personale fizice sau psihice, de fire, de caracter... Sexul si/sau iubirea sunt importante si necesare într-o relatie însa nu si suficiente. Pentru ca dincolo de acestea exista ceva mai pretios, ceva unic, ceva ce ramane dincolo de orice relatie interpersonala, acel ceva este PROPRIUL SINE. Este acel ceva ce ramane vesnic cu noi, acel ceva suntem noi însine si libertatea de a ne exprima, de a experimenta, de a trai în concordanta cu propriul adevar.
Diferentierea sinelui de cel al partenerului, si libertatea personala sunt esentiale într-o relatie de cuplu si... sunt ceea ce fac o relatie sa mearga.
Comunicarea, dublata de autonomie sunt cele ce dau sansa unei relatii.
Însa comunicarea nu înseamna a schimba personalitatea celuilalt dupa propriile tipare, nu înseamna a-ti comunica pretentiile. Ci a comunica liber cu partenerul fara a te astepta sa fii judecat sau criticat.
Autonomia nu înseamna "eu fac ce vreau eu, tu faci ce vreau eu".
Daca partenerii ar renunta la orgolii si ar întelege ca viata este un set de experiente personale, daca ar renunta la anxietati si frica de abandon, daca si-ar asuma responsabilitatea pentru ceea ce vor si ceea ce sunt, atunci iubirea chiar daca uneori si-ar mai pierde intensitatea, ar putea reveni ulterior, alimentata de întelegere si emotii pozitive ca factor destresor într-o societate din ce în ce mai stresanta. Familia ar deveni loc de refugiu si nu închisoare. Partenerul ar deveni confident, nu persecutor, lupta de orgolii (care uneori se manifesta chiar si pe plan profesional între unii soti!), ar devenii sustinere.
SA RECAPITULAM. Avem nevoie de sex, de iubire, de comunicare, de autonomie, de sustinere, de întelegere, într-un cuvant de posibilitatea de a ne cladi propriul sine. Cam atat. Daca aveti asa ceva, atunci sunteti norocosi, ba mai mult sunteti fericiti...
Pentru ceilalti... Dumnezeu a inventat divortul. Sau terapiile de cuplu ( care cateodata sunt eficiente). Sau... relatiile extraconjugale (cateodata sunt o mica evadare) , dar ele rezolva numai temporar si partial relatia cu noi însine. Sau... resemnarea cu suita ei de deziluzii. Si stresul, generator de boala si asigurarile medicale... trebuie platite la zi, si ratele, si munca peste program... si...
Si trebuie sa stim, copii sunt o responsabilitate. Sunt cea mai frumoasa responsabilitate si singura pe care nu trebuie în nici un caz s-o neglijam. Însa putini sunt cei ce stiu ca starea parintilor nu poate fi ascunsa fata de copii. Chiar daca ne certam pe strada, chiar daca ne uram pe ascuns, chiar daca ei nu vad si nu aud nimic, COPIII SIMT. Energia emotionala a parintilor îi afecteaza automat. Stresul lor îi îmbolnaveste, senzatiile si sentimentele lor le modifica psihicul si personalitatea. Deci nu ne putem preface fata de copii. Sa fim fericiti e mai bine si asta le e suficient.
În ziua de azi divortul e la ordinea zilei. Nu mai e o rusine, nu mai un stigmat social, nu mai e un subiect tabu, asa cum nici pierderea virginitatii înainte de casatorie nu mai e un lucru... nefiresc, dimpotriva. Divortul a devenit ceva firesc. Aproape la fel de firesc ca si casatoria. Relatiile evolueaza o data cu conceptia noastra despre lume si viata. Societatea se schimba si este nevoita sa accepte anumite adevaruri care ne ajuta sa traim... liberi, sa fim noi însine.
Nu am putut sa-i dau un raspuns prieteni mele. I-am spus doar cele ce le-am scris si aici. Alegerea si responsalibitatea acestei alegeri sunt ceva personal... ceva intim, ceva la care numai propriul sine poate da raspunsul corect.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)