Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


De ce rozul seducator din relatii se transforma
cateodata in… gri

Rozul seducator Toate relațiile încep frumos. Și mă refer aici la relațiile de iubire. De ce? Pentru că o relație dintre un bărbat și-o femeie n-ar începe, dacă nu ar exista nici un fel de atracție. Putem avea relații cu sexul opus relații de afaceri sau profesionale productive, iar în acestea, caracterul omului contează și primează, dar simpatiile și antipatiile sunt prezente și aici și ele acționează de la nivelul subconștient, însă nu doresc aici să vorbesc despre acest tip de relații, ci despre relațiile de cuplu, sau altfel spus, de iubire.

Am fost întrebată de ce, în multe din relațiile ce încep bine și par minunate, de foarte multe ori se întâmplă ceva și intervine schimbarea. O schimbare nedorită în comportamentul celuilalt. Totul pare că merge pe roate, credem că ne-am găsit „jumătatea”, că mergem împreună spre Rai, dar mărețul „car triumfal” se poticnește cumva, și relația fie se termină, fie devine o relație nevrotică și visul se transformă în coșmar. Iar acel moment apare pe traseul relației, mai devreme sau mai târziu. Și atunci suntem dezamăgiți și începem cu acuzațiile.

Există, în tot ce există pe această planetă, două cauze care au ca efect tot ce se petrece în viața noastră. Sau altfel spus nimic nu se petrece dacă nu este creat de psihic (gând și emoții), din psihic ecoul ajunge în spirit (spațiul nevăzutelor unde se crează tot ce se vede, prin transformarea energiei în informație) și abia apoi în lumea fizică ( lume în care spiritualul crează iluzia – maya, prin acțiuni, fapte, cuvinte). Acestea au ca efect gânduri și emoții, pe care noi le putem controla prin voință (un subiect despre care se pot spune multe) și ele ajung iar în spirit. De unde iarăși crează iluzia vieții acesteia. Accesta este traseul pe care mulți îl ignoră. Iar între ce gândim și simțim și ce se formează în realitate, e necesar să treacă un timp, mai scurt sau mai lung, în funcție de mai mulți factori. Dar cine ignoră tocmai legile spirituale poate avea probleme. Legile psihice sunt doar o parte din acest frumos și interesant joc. Dar nu sunt tot.

CAUZE PSIHOLOGICE PENTRU CARE APAR UNEORI PROBLEME ÎN CUPLU

Așa cum am spus, ceva din el/ea ne atrage întâi și întâi fizic, și apoi psihic, (emoțional). Mulți dau vine pe karma dar, nu are importanță dacă legătura este sau nu karmică. Problemele aparțin acum doar prezentului și pe ele e necesar să le rezolvăm, într-un fel sau altul pentru că în fond sunt problemele propriului sine, nu ale relației sau ale celuilalt.

Poate fi astfel (karma) sau poate uneori doar dorința ne dă acel sentiment de familiar. Într-un cuvânt persoana ne place. Din acest motiv ne dorim o relație cu o asemenea persoană considerată de noi atrăgătoare. Evident că la început nu-l cunoaștem, și pășim amândoi pe un teritoriu neexplorat. Atunci în mod firesc apar două emoții contrare și de multe ori neconștientizate: dorința și teama.

Aceste două emoții sunt cele ce ne determină să facem următoarele lucruri și uneori să ne înșelăm pe noi înșine:

- proiectăm în celălalt propriile dorințe și/sau propria personalitate;

Pur si simplu pentru că ne dorim asta. Ne dorim un alter-ego de sex opus, o oglindă în care să ne vedem pe noi și de care să ne îndrăgostim precum Narcis. Este un joc al psihicului pornit din dorița de a nu avea probleme cu celălalt și dacă îl îmbrăcăm cu hainele noaste, ne simțim bine, crezând că astfel cunoscându-l, îl putem controla. Pe noi ne controlăm, deci automat vom putea face astfel și cu unul ca noi. Teritoriul străin, ni se pare astfel cunoscut, numai că, de cele mai multe ori harta e falsă. Celalalt este altfel. Asta nu exclude să avem multe puncte comune cu el. Dar important este să fie cele esențiale. Cele esențiale în construirea și apoi în stabilitatea unei relații.

- purtăm maști inutile;

Dorind să-l cucerim, arătăm tot ce avem bun. La început este simplu, pentru că este prezentă atracția neumbrită de nimic. Ne arătăm fața frumoasă a caracterului și personalității, fiind ajutați de emoțiile pozitive ale speraței unui nou început, ale bucuriei că am găsit pe cineva ce ne place, ale entuziasmului ce-l simțim privind către viitorul comun. Uităm însă, că nu suntem chiar perfecți și nici partenerul, nu este. Că orice om are o personalitate complexă formată din lumină și umbră. La început se vede lumina, însă nu trebuie să ignorăm umbra, ea va apare pe cale o dată cu estomparea luminii cauzată de bucuria atracției. Întrebarea cheie este: umbrele lui/ei ni se par acceptabile?

Uneori masca e purtată intenționat în scopul obținerii anumitor avantaje, dorind intenționat să-l amăgim pe celalalt din motive sexuale sau/și materiale. Atunci se numește interes și falsitate. Dar noi aici vorbim de iubire și de intențiile sincere. Da, și ele sunt însoțite de măști.

- avem complexe de inferioritate sau de superioritate;

Din cauza acestor complexe ne comportăm diferit de felul nostru real de a fi. E tot vorba de o mască, dar cauza ei este alta. Fie ne arătăm mai grozavi, fie suntem prea timizi și neîncrezători, iar acest tip de comportament ne umbrește personalitatea reală. Datorită complexelor dorim să fim văzuți alfel, mai grozavi, mai puternici. Devenim orgolioși, dorim să conducem relația, iar uneori devenim invidioși pe celălalt când vedem că are anumite calități pe care noi am dori să le-avem, sau când credem că folosind aceste calități celalalt poate ajunge departe. Mai departe ca noi. Complexele crează relații de tip concurențial, nu suportiv, fapt ce exclude iubirea și astfel relația nu merge în acest sens.

- ne-am creat un ideal;

Un model ideal pe care îl dorim cu orice preț. În ceea ce privește aspectul fizic, e simplu, știm de la început dacă el/ea corespude, dar uneori credeam că putem face compromisuri sub acest aspect. Putem constata uneori că nu putem. În ceea ce privește celelalte aspecte, întotdeauna intrăm în relație cu speranța că o să putem să-l schimbăm. Că-și va schimba interesele, obiceiurile sau chiar personalitatea de dragul nostru. De cele mai multe ori nu reușim să fim atât de convingători. De altfel nici nu e bine și nici nu trebuie și atunci intervine ruptura.

- avem pretenții prea mari;

Dorim de la celălălat cerul ��i pământul și credem că el ni le poate da. Dorim să ne ofere ceea ce de obicei nu oferim și atunci nu există reciprocitate sau un echivalent reciproc. Dorim ca el/ea să fie perfect sau cel pu��in perfect mulat pe necesitățile noastre. Uneori facem liste cu condiții pe care fie că i le comunicăm, fie că nu, ele sunt prezente în noi și lucrează. De obicei cea mai des întâlnită pretenție este lipsirea de libertatea socială a partenerului, apoi cererea anumitor servicii ce acestuia nu-i fac plăcere, sau impunerea anumitor reguli morale pe care nimeni nu le respectă întru totul, sau impunerea unor reguli în cuplu pe care partenerul nu le consideră acceptabile.

- de fapt nu ne dorim o relație;

Uneori e vorba doar de atracție, dar deși sunt și cazuri când nu recunoaștem sau nu contientizăm, nu ne dorim la nivel de sine ( incoștient) o relație de lungă durată. De ce? Fie pentru că ne-am propus să fim liberi din diverse motive ( în general pentru a cunoaște mulți parteneri sexuali și asta la un moment dat poate deveni o problemă psihică gravă), fie că avem probleme la nivel afectiv și nu suportăm intimitatea emoțională ce se crează în timp într-un cuplu ( problemă cauzată de anumite evenimente din copilărie și care are ca efect senzația de sufocare când suntem într-o relație mai apropiată, deoarece ne trezește ideea că noi, odată ce ne-am făcut cunoscuți așa cum suntem, nu merităm să fim iubiți, pentru că suntem imperfecți și atunci fugim primii din relație pentru a nu fi răniți/părăsiți noi de partenerul ce-l considerăm superior).

- nu comunicăm așa cum trebuie;

Sunt și situații în care dacă partenerul ar ști ce vrem ar acționa conform voinței noastre, poate chiar cu plăcere, sau fără să se simtă frustrat. Sunt însă și cazuri când degeaba comunicăm, avem personalități prea diferite pentru a găsi înțelegere în celălălat. Comunicarea conduce doar la lămurirea situației, nu însă și la continuarea relației. Sunt și cazuri când sufletul nostru este foarte frumos, dar teama estompează lumina și atunci ies la iveală doar umbrele. Timiditatea ne face să ne comportăm straniu, să părem altfel decât suntem, altfel decât dacă am putea pune în lumină comunicând, comoara din noi.

- există incompatibilitate sexuală;

Sunt rare astfel de cazuri, dat totuși există. Oameni ce se atrag emoțional și li se pare că se atrag fizic, dar când se ajunge în pat se constată că e o iluzie, că nu se pot simți bine orice ar face. Fie e prea multă pasiune, fie e prea puțină, fie există alte cauze fizice, însă dezamăgirea e mare. Iar într-un cuplu totuși aspectul sexual are o importanță primordială.

- avem personalități incompatibile;

Sunt și persoane care se simt atrase fizic una de cealaltă, însă nu este suficient pentru a se înțelege. Este opusul motivului de mai sus. O relație bazată doar pe atracție fizică într-o zi se va stinge. Omul nu e doar trup e și suflet. În pofida multor teorii care spun că sexul rezolvă totul într-o relație de cuplu, realitatea demonstrează contrariul. Compatibilitatea sexuală e necesară, însă nu este și suficientă. Vorbim aici nu neapărat de preocupări comune sub aspectul profesiei, cât de plăceri comune sub aspectul relaxării. Un mod comun, sau cel puțin compatibil de a percepe viața și situațiile, un mod comun, dar și complementar în anumite aspecte, pot face un cuplu să funcționeze.

CAUZE SPIRITUALE

Despre aceste cauze nu voi vorbi decât în mică măsură, pentru că aceste cauze oricum nu pot fi exprimate complet într-un articol. Dar voi încerca totuși câteva fraze ce doresc să cuprinză ceea ce e mai important.

- unul din parteneri face din celalalt un idol;

Ne-am atașat atât e mult de el/ea că la nivel interior ne-am rupt de divinitate, și ne-am conectat numai la partener. Ne hrănim cu el, mai exact cu energia lui, nu ne putem vedea viața altfel decât prin el făcându-l obiect al adorației și fericirii personale. La nivel interior partenerul simte un soi de sufocare, ca și cum ar fi prins într-o plasă. De obicei el dorește să scape. De obicei celalalt e capabil de crimă sau sinucidere și recurge la un astfel de șantaj dacă simte că va fi părăsit. Există o diferență subtilă între a iubi în mod real și a idolatriza pe cineva. Iar această diferență poate fi diferența dintre o relație frumoasă, evolutivă și una ce frânează evoluția spirituală, motiv pentru care e necesară ruperea relației în scopul salvării sufletului. Iar de acest lucru se ocupă forțele cerești, spirituale.

- ne îndepărtăm de divinitate prin sex și putere folosită haotic;

De data asta nu e vorba de atașamentul de partener, ci de ceea ce ne oferă el sau relația în sine. Sexul sau senzația de putere personală nelimitată. Atașamentul de trup si plăcerile lui, poate conduce la îndepărtarea de divin, fie prin închiderea ori blocarea chakrelor superioare, fie prin anumite preocupări ce limitează intereseul pentru creșterea spirituală. Puterea ce ne-o dă o relație de iubire ÎMPLINITĂ, poate fi folosită în interesul sufletului, sau în defavoarea acestuia când oamenii nu au cunoașterea necesară, sau când tot datorită plăcerilor și intereselor strict lumești au întrerupt comunicarea cu divinitatea interioară sau exterioară și merg spre autodistrugere. Crește astfel orgoliul, crește dorința de control a universului, crește forța interioară, omul se sprijină pe ego nu pe sinele divin, și își folosete forța în scopuri egotice. Aici vorbim de o forța folosită în scopuri și interese ce încalcă legile cosmice și conduce la distrugerea sufletului. Și atunci relația e necesar să se rupă.

- e pur si simplu karma;

Cei doi s-au reîntâlnit pentru a învăța o lecție. Fie că e o lecție comună din viețile trecute, fie că e o lecție ce și-au programat-o pentru acum. Pentru că la nivel de suflet venim aici cu programe și înțelegeri dinainte stabilite. Uneori le împlinim, alteori nu. Uneori venim aici cu plăți karmice sau cu datorii karmice. Nu este necesar să dorim să facem regresii prin vieți anterioare să aflăm care-s acestea. E suficient să privim cu atenție în viața actuală. Toate elementele lecției sunt prezente. E suficient să ne urmăm vocea sufletului, e suficient să acționăm conform acestei voci, să n-o ignorăm și să nu credem că ea e o iluzie. Atenție! Nu orice întâlnire cu o persoană ce ne place sau de care suntem atașați este o întâlnire karmică, dar să nu uităm că orice întâlnire poate crea karma.

Există trei situații și trei soluții:

- rupem relația;

Pentru că ea astfel nu mai poate continua și e mai bine pentru ambele părți. Nu e simplu, dar e necesar.

- continuăm relația nevrotică învățând că ce facem nu e bine și încercăm să ne vindecăm pe noi înșine;

Partenerii unui cuplu ce durat mai mult decât câteva luni, pot învăța din acea relație multe lucruri pentru că la un anumit nivel psihic partenerii sunt unul pentru celalalt o oglindă în care își pot vedea neputințele și necesitățile. Numai astfel se pot trezi și ambiționa să facă ceea ce e necesar, fiecare pentru el, pentru a evolua și a realiza ceva în viață. Dacă suferința ne apropie de Dumnezeu, înseamnă că ea n-a fost în zadar. Dacă o relație dificilă a avut menirea să ne trezească și să ne determine să acționăm pentru a ne împlini visele, și/sau să ne apropie de divinitate, atunci ea și-a îndeplinit scopul. Uneori treziți fiind ne împlinim viața văzându-ne de drum. Alteori treziți fiind vom vindeca relația și o vom continua fiind la un alt nivel de conșiință.

- vindecăm relația;

Pentru a vindeca o relație e necesar ca ambii parteneri să vrea asta. E necesar să merite acest lucru. E necesar ca acea relație să ne invite să evoluăm.Iar dacă știm să evoluăm împreună, atunci relația e menită să supraviețuiască. Nu întotdeauna este recomandată continuarea cu orice preț a unei relații. La nivel spiritual sforile sunt trase și zarurile aruncate demult. Însă noi putem prin rugăciuni să schimbăm asta. Iar dacă cei din lumea nevăzutelor, cei ce văd și știu tot, spiritele superioare ce ne supraveghează în continuu, consideră că rugăciunile noastre merită ascultate, ei vor crea la nivel material condițiile necesare pentru a ne îndeplini rugăciunea.

În concluzie:

Dacă o relație ce a început în mod firesc bine ajunge în momentul de cumpănă, este un semnal de alarmă. Un semnal de alarmă menit să ne atragă atenția nu că e ceva în neregulă cu partenerul de cuplu, ci că este ceva în neregulă cu noi. Prin ce? Prin faptul că l-am atras, prin faptul că am ajuns în acel punct și nu în unul plăcut, prin faptul că undeva, cumva nu am acționat așa cum ne-a îndemnat vocea sufletului. Prin faptul că undeva, ceva e necesar să schimbăm, poate modul nostru de gândire, sau modul nostru de a acționa, ori modul nostru de a ne raporta la ceilalți, sau modul cum acceptăm compromisurile.

Iar toate acestea sunt cauze psihologice, însă fără prea multe analize, fără a fi psihologi sau maestri, e bine să știm că dacă există în viața noastră o relație ce ne cauzează probleme înseamnă că undeva, cândva, am pierdut legătura cu Dumnezeu. Iar prin rugăciune și iubire o putem reface și ne putem schimba viața și iubirea din ea și din noi.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)