Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Cum sa faci sa mearga bine relatia ta…

Vremurile din urmă și provocările lor… mai speciale Așa cum spuneam în articolul precedent, relațiile de cuplu sunt foarte încercate în aceste vremuri ale schimbării. Mulți oameni singuri își caută perechea, multe cupluri trăiesc sigurătatea în doi, mulți se despart cu speranța găsirii cuiva mai potrivit și mai bun. Și totuși pentru ca o relație să meargă nu putem vorbi doar de potrivire, ci mai întâi e necesar să ne simțim bine în noi înșine, cu noi înșine, dar și să ținem cont de anumite aspecte.

Acestea însă nu trebuie să fie ceva forțat, ceva pentru care să facem un mare efort, ci să fie ceva natural și în același timp ceva care se învață și se aplică firesc. Uneori nu realizăm ce simplu ar fi să facem ca lucrurile să meargă.

Haideți să vedem care ar fi aceste lucruri și de ce e recomandat să ținem cont ca relația noastră să meargă.

- intimitatea sufletească;

Dacă partenerului tău nu-i poți spune ce ai pe suflet, nu-l poți numi un bun partener. Mai mult decât atât, intimitatea sufletească crează legături puternice și deseori de durată. Nu poți avea initimitate fizică, fără intimitatea sufletească. Sau mai bine zis poți, dar acest fapt nu poate crea o relație frumoasă. Ne dezbrăcăm în fața partenerului nu doar de haine, ci mai ales de temeri, inhibiții și măști. E bine să știe cine ești, cine ai fost și ce vise ai. E bine să-ți dezvălui adevărata personalitate, pentru că nici o relație nu rezistă prea mult dacă stăm ascunși după un deget.

- pastrează spațiul tău personal;

Intimitatea este esențială, însă la fel de important este ca fiecare să aibă parte de teritoriul său personal. Orice om are nevoie de aest spațiu în care nu e bine să intre nimeni cu forța. Partenerul îți va spune atât cât simte nevoia, și tu vei simți că nu îi poți spune chiar tot. Acest spațiu prezent în sufletele oamenilor e deseori plin de incertitudini, de întrebări la care fiecare vrea un răspuns personal, de lumini și umbre născute din relația omului cu sine, cu divinitatea și cu celalalte persoane din viața sa. El are nevoie să-și dea singur răspunsuri, iar acest fapt e important.

- râdeți împreună;

Găsiți motive să râdeți. Să spuneți lucruri plăcute. Toate acestea nu doar că vă vor relaxa, dar vor crea un egregor energetic ( egregor = câmp energtic comun) puternic și bun. Veți împărtăși amintiri frumoase și energia cuplului în sine va crește. Amintirile plăcute vor recrea relația din ea însăși. Vor trezi în fiecare din parteneri un zâmbet care îl conține pe celalalt.

- mărturisește-i tristețile tale;

Cand ai ceva pe suflet și stai umbufnat poți trezi suspiciuni și uneori critici. În plus de-aia… ai pe cineva, ca să te asculte, să te înțeleagă, să te sustină, să-ți dea un sfat – dacă îl ceri, ori pur si simplu să știi că nu ești nevoit să plătești o consultație la un psiholog. A vorbi cuiva despre problemele tale e o adevărată eliberare. Automat celalalt doar prin faptul că te ascultă îți va liniști mintea și sufletul. Te vei simți înțeles și energia ta se va stabiliza. Astfel vei ști că ai un partener de nădejde, iar el va ști că beneficiază de încrederea ta.

- întreabă-l direct ce limbaj de iubire are;

Nu toți vorbim aceeași limbă, nici măcar atunci când e vorba de iubire. Fiecare om are un alt mod în care ar dori ca partenerul să-și manifeste iubirea față de el. Psihologii au descoperit că există 5 limbaje ale iubirii, din care întotdeauna unul e preferat. Însă… ce-i drept, acela poate fi urmat de celelalte, într-o anume ordine, sau de unul sau două din celelalte. Degeaba îi acorzi tu atenție, dacă el de fapte vrea daruri, ori vrea să-l îmbrățișezi. Degeaba îl îmbrățișezi, dacă el are nevoie de cuvinte de încurajare, etc…

- activități comune;

Orice cuplu trebuie să facă activități comune. Dincolo de cele ce țin de… instincte, precum sex, mâncat, dormit. Dacă nu găsiți nici măcar câteva lucruri care să vă facă plăcere la amândoi, puneți-vă întrebare ce sens are acea relație. O plimbare, o iesire la restaurant, o discuție, un film, o carte, un joc… vă vor apropia și vor da sens relației voastre.

- activități separate;

Avem nevoie să petrecem timpul nu doar cu perechea noastră de sex opus, ci și cu alți oameni. Acest spațiu personal nu ne desparte de partener, dimpotrivă, ne ajută să ne autocunoaștem, să ne afirmăm libertatea ca ființe umane, să ne conturăm personalitatea și să ne gândim la el cu drag. Suntem un cuplu, dar…. nu suntem sclavii celuilalt, suntem ființe distincte, iar asta dă mult charm relației.

- când începe cearta stai calm și mai bine… pleacă.

Să fim serioși, nu există cuplu care să nu se mai și certe câteodată. Pot spune că e chiar… un rău necesar. Desigur e necesar să fie rar și să nu fie rău, adică să nu facem din certuri violente un obicei. Însă dacă unul din parteneri e nervos și are chef de ceartă, nu pune paie pe foc. Lasă-l. Ascultă foarte atent ce are de spus, şi pe moment taci. Nu te grăbi să-l contrazici, ori să-l critici pe loc. Ieși din discuție, retrage-te cât timp e nervos, dar când se calmează, dacă e cazul deschide subiectul cu calm. Discutați. Lucrurile se vor prezenta altfel.

- nu critica și mai ales nu fii critic cu el;

Nimeni nu se va simţi bine în prezenţa cuiva care e critic tot timpul. Vei fi perceput ca un om negativ şi în cele din urmă evitat. Cât despre a fi critic cu cineva recomand multă… multă diplomație. Creierul uman e construit astfel încât ţine minte mult mai bine răul şi critica decât laudele şi vorbele bune. E pur şi simplu mai afectat de rău, probabil pentru că e făcut să-ţi ia măsuri de protecţie şi să fie în gardă, în faţa atacurilor (chiar şi a celor psihice şi energetice precum critica). Dacă ai spus 10 vorbe bune despre cineva şi doar trei rele, acelea trei vor fi cele care îl vor obseda. Concluzia… dacă îl critici, fă-o într-un mod diplomat. Critică comportamentul nu persoana, însă ai grijă să începi întotdeauna cu ceva laude.

- uneori mai și laudă-l;

Uneori e bine să-l lauzi chiar şi fără a-l critica. Vezi frumosul din el, spune-i ce admiri la persoana lui, la comportamentul lui, la relaţia voastră. Asta va adăuga mult bine în cuplu. Suntem făcuţi să adorăm laudele. Avem nevoie de validare din partea celorlalţi, şi cel mai mult din partea partenerului nostru. Altfel se va crea situaţia în care va putea spune… “vezi… toţi ceilalţi mă laudă, mă văd bun, tu… de ce nu mă vezi niciodată aşa?” Şi astfel vei deveni din prieten, duşman.

- învăță să dăruiești, dar și să primești;

A dărui și a primi în iubire este esențial. A dărui nu se referă la un dar material, deși uneori și acest tip de dar poate fi necesar. A dărui atenție, cuvinte frumoase, timp, spațiu, zâmbete, curaj, încredere, bucurie și tot ce crezi că are nevoie inima celuilalt. La fel de important e să știi să primești și să apreciezi când partenerul tău îți face un dar. Simplul fapt că s-a gândit la tine și a dorit să-ți ofere ceva, contază. Nu-l dezamăgi, nu-i nesocoti darul. Omul simte nevoia să dăruiască, dacă tu nu ai nevoie… s-ar putea să aibă… altcineva.

- fii feminină și sexi;

Da, doamnelor fiţi sexi, contează! Îmbrăcaţi-vă frumos, elegant, şi de ce nu… provocator, în limitele bunului simt, desigur. Fiţi feminine, arătaţi-i că aveţi nevoie de el. De el ca persoană, ca iubit, ca prieten, ca bărbat. De tandreţea lui, de forţa lui (nu neapărat fizică, ci și sufletască) de priceperea lui de a face anumite lucruri – şi aici mă refer la ajutor practic în anumite treburi şi probleme, nu la nimic altceva. Fiţi delicate şi uneori vulnerabile. Bărbatul are nevoie de feminitatea voastră, de acel yin, care îl completează pe yang.

- fii protector și tandru;

Da, domnilor, femeia are nevoie ca în prezenţa voastră să se ştie în siguranţă. Atât fizic, cât şi psihic. Are nevoie de tandreţe, de braţe puternice şi protectoare, ce o vor cuprinde şi o vor apăra astfel de toate războaiele vieţii. Chiar dacă e o femeie puternică. Şi… paradoxal, cu atât mai mult în acest caz. Are nevoie să acţionaţi, să faceţi acele lucruri ce sunt necesare, în acele momente când sunt necesare. Are nevoie de yang, ca să-şi poată pune în valoare partea sa naturală, yin-ul.

- permite-ți să greșești și permite-i să te ierte…

Suntem oameni deci greşim. Important e să nu greşim prea mult, prea des şi să nu fie vorba de o greşeală majoră. Perfecţiunea plictiseşte, omoară firescul din om, de fapt perfecţiunea… e falsă. Partenerul tău e om. Nu uita. Toţi greşim, important e să ne cerem iertare şi la fel de important e să nu repetăm mereu şi mereu aceeaşi greşeală. Să ţinem cont şi de următorul fapt: să nu avem de-a face cu o exprimare a personalităţii, deci cu o nepotrivire esenţială. Pentru că a face schimbări majore în tine pentru a nu greşi faţă de celalalt e absurd. La fel de important ca celelalt să nu aibă pretenţii de la tine să te comporţi fals, să fii omul perfect care nu cade niciodată. În aceste cazuri continuarea relaţiei ar fi o greşeală.

- fii tu însăți/însuți;

Suntem aici la scoala vieţii. Suntem oameni imperfecţi ce am venit să experimentăm, să învăţăm, să trăim. În prezenţa partenerului de viaţă e bine să ne putem comporta firesc, e bine să fim relaxaţi, e bine să nu ne străduim să ne cenzurăm. În orice situaţie, fie în casă, fie în societate, lasă-ţi partenerul să se exprime cum vrea. Altfel se naşte tensiune în relaţie, altfel, vei avea alături o mască, un fals, ori altfel spus pe cineva care într-o bună zi se va sătura să fie altcineva decât este, şi sătul să mintă şi să joace teatru de dragul cuiva, va pleca.

- crede în relaţia ta…

Ca o relaţie să meargă, trebuie să crezi în ea. Nu trebuie ca să te temi că se termină, că te înşeală, că nu eşti prea bun pentru el sau pentru ea. Să nu crezi că totul e sortit eşecului, că nu există nicidecum şanse. Că nu meriţi, etc. Suntem creatori de realitate. Nu uita. Credinţa e importantă. Însă ea întotdeauna e necesar să se bazeze pe ceva, pe o realitate. Şi să ţină cont şi de recomandările de mai sus. Crede în tine, crede în relaţie, fără a fantaza şi fără te baza doar pe un vis.

Deci…

Acestea fiind spuse, mai rămâne un lucru esenţial să vă iubiţi pe voi înşivă, să vă placă partenerul vostru, să ţineţi cont că IUBIREA SE ÎNVAŢĂ PAS CU PAS, că important e să ştim să o exprimăm. Să aveţi încredere în voi, să credeţi în divinitate, să vedeţi partea bună din voi şi din tot. Fiţi realişti, neuitând să fiți visători.

Să fiţi voi… voi înșivă în toată splendoarea voastră, fie că sunteţi încă singuri, fie că sunteţi deja… într-o relaţie.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)