Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Despre relatii si iubire...

Puterea incertitudinii Sau altfel spus, despre problema cea mai arzătoare a omului din ziua de azi, alături de cea bănească desigur. N-a fost om să nu fie îndrăgostit sau nu să iubească, ori să creadă că iubește. N-a fost om să nu sufere din dragoste… Important nu este că a suferit, ci cât a durat suferința și ce a învățat din acea experientă. Important este cum ne transformă o relație, dacă ne face să creștem și dacă suntem dispuși să repetăm experiența dureroasă din nou și din nou, sau… să mergem pur și simplu înainte, mai înțelepți spre experiențele noi.

IUBIREA NECONDIȚIONATĂ ESTE O UTOPIE?

Rareori văd cupluri perfecte, sau altfel spus relații de iubire autentică. De cele mai multe ori văd lupte de putere, ori de orgolii, văd relații menținute din frica de singurătate, sau din ceea ce numim în mod banal obișnuință sau din interes.

Unde începe și unde se sfârșește iubirea într-un cuplu?

TOTUL ÎNCEPE CU… ATRACȚIA FIZICĂ

Sau mai exact cu ceea ce numim popular “săgeata lui Cupidon”, ori… chimie, magie sau rezonanță. Nu știm de ce ne place cineva, suntem conștienți că (uneori) nu este cel mai frumos, destept sau citit și cult dintre oameni, nu e nici cea mai bună persoană din univers, și totuși ni se pare extrem de…atrăgător/atrăgătoare. Mai departe știți toți ce urmează: întâlniri, speranțe, jocul seducției, fiecare după pricepere, zodie sau nivel social.

Ne spunem că ne place personalitatea lui/ei, sau că suntem atrași de calități sufleteți. Nu vă amăgiți, acestea sunt doar… ingrediente secundare. Astfel de atracții pot duce în cel mai bun caz la o prietenie, deși eu NU cred în prieteniile de genul femeie-barbat. Întotdeauna când prin excepție există acestea, acolo e vorba de altceva: de plăți karmice ce au ca efect suferințe și lecții ce trebuie învățate, interese bănești sau de altă natură, sau o atracție neconștientizată, sau foarte bine ținută sub control din motivele de mai sus care întotdeauna primează și/sau din calcul, caz în care unul sau ambii parteneri le preferă unei relații fizice ce – cred ei – ar putea strica prea rapid tot.

De fapt în prima fază adevărata atracție se referă la fizic, dar uneori, unora ni se pare greu să recunoaștem sau să acceptăm acest adevăr. Negăm si/sau reprimăm (trimitem în inconștient) sezații și emoții, doar din frică, interese sau orgolii, în general nejustificate. Pentru că oricât de spiritual este un om, instinctele fac parte din ființa acestuia, iar cel mai puternic este instinctul sexual.

Deci o dată stabilită relația cu partenerul de care suntem atrași vom face în modul cel mai natural pasul firesc... mai departe.

DECI ÎNCEPE RELAȚIA

Dacă n-a fost doar amăgire, orice relație continuă în mod firesc cu concretizarea atracției fizice. Relația începe la modul concret abia după o noapte de dragoste, sau… o partidă de sex. Până atunci e joacă, sau… apă de ploaie.

Dacă totul s-a rezumat doar la asta – la o partidă de sex - desigur nu putem vorbi de-o relație. O RELAȚIE INCLUDE TOATE CELE TREI ASPECTE ALE FIINȚEI UMANE: FIZIC, PSIHIC (MENTAL-AFECTIV), SPIRITUAL (sufletesc).

De-abia acum se pune problema IUBIRII. Magia atracției și misterul se risipes și începe un alt capitol al relației, din planul fizic trecem în cel PSIHIC adică mental-emoțional și apar… condițiile. Adică dorința fizică satisfăcută se mută pe un alt nivel, ne dorim ca el/ea să se comporte într-un anume mod. Un mod care să ne dea satisfacție, să ne convină însă pe un alt plan.

Cât timp cei doi sunt îndrăgostiți, adică simt o puternică atracție fizică unul față de altul pe planul mental-afectiv, fie există o potrivire perfectă, fie ambele părți fac compromisuri, fie una din părți face compromisuri, deoarece pentru el/ea partea fizică încă primează.

Ce se întâmplă când magia atracției fizice dispare sau își diminuează forța?

Atunci ceea ce nu ne place pare că a devenit deodată important sau de nesuportat.

Este MOMENTUL ADEVĂRULUI.

Realitatea pare că se schimbă, de fapt psihicul nostru își schimbă… prioritățile, și se schimbă unghiul perspectivei din care privim lucrurile. În acest moment DACĂ NU EXISTĂ O POTRIVIRE PERFECTĂ DE TEMPERAMENT, CARACTER ȘI PERSONALITATE, ceea ce rareori există, mulți oameni se întreabă cu naivitate: MĂ IUBEȘTE ORI BA? De ce nu face… astfel, sau… astfel… dacă mă iubește? De ce nu mă mai iubește ca la început? Ce s-a schimbat?

Pronunțăm sau gândim cuvântul IUBIRE, destul de des în argumentațiile nostre, când de fapt e vorba de un soi de… CONTRACT PSIHIC. Da, este firesc ca în orice relație să existe un astfel de contract!

Fiecare avem un trecut și o personalitate. Avem un mediu social în care am crescut și pretenții numite elegant – valori sociale, în fond avem DORINȚE ȘI NECESITĂȚI MENTAL-EMOȚIONALE si ESTE FIRESC AȘA! Suntem ființe unice iar ceea ce unii numesc EGO, eu numesc PERSONALITATE, iar personalitatea este cea care ne ajută să creștem, să evoluăm, să experimentăm, să fim diferiți de ceilalți pentru că altfel am fi orice, furnici, roboței, dar nu oameni. Omul e cea mai complexă ființă de pe această planetă, tocmai datorită faptului că a fost înzestrat cu PERSONALITATE, o personalitate ce ne face pe fiecare unici, cel puțin asta știm noi… deocamdată.

CONTRACTUL PSIHIC

Fiecare avem așteptări de la partener și de la lume și viață în general. Toți avem dorințe și necesități psihice pe care e firesc să le împlinim și să le trăim. În caz contrar vom începe să simțim că CEDĂM. La început poate ne vom simți superiori și asta ne va da un sentiment de satisfacție, apoi, vom simți că totuși ne LIPSEȘTE CEVA. Că ceva nu este așa cum ne-am dori noi.

Orice CONTRACT PSIHIC, are un capitol important numit CAPITOLUL COMPROMISURI. Orice compromis trebuie să aibă anumite limite, adică să nu ne derajeze, să nu simțim că ceea ce cedăm ne face slabi. Că nevoile noastre nu sunt satisfăcute și visele nu sunt susținute de visul celuilalt.

Dacă într-o relație CEDĂM PREA MULT si vom spune că facem acest fapt DIN IUBIRE, vom ajunge să fim NEMULTUMIȚI, de relație, de viață, de tot. Ne vom considera fie SUPERIORI, dar nefericirea va fi totuși prezentă, fie VICTIME dar asta nu ne va ajuta să ne simțim bine.

A ceda prea mult, nu este o dovadă de iubire, ci una de MASOCHISM – mai exact o boală psihică. Dar și o dovadă de LIPSĂ DE IUBIRE DE SINE. Sau de slăbiciune psihică, indiferent de motiv: teamă în fața vieții, neîncredere în sine sub aspectul sexual, sau emoțional, ori frica de partenerul pe care pretindem că îl iubim în orice condiții.

Putem iubi o personă în aceste condiții? Atlfel spus putem spune că o iubim necondiționat?

O putem iubi dacă ea ne determină să ne simțim prost, indiferent de motive? Nu vorbesc aici de certurile care pot exista uneori în orice cuplu, chiar și într-un cuplu fericit. Putem spune că iubim o personă care ne face nefericiți? Raspunsul meu este NU. Cu certitudine NU. De ce? Pentru că anumite aspecte ale relației, nu corespund cu ceea ce noi dorim de la o relație pentru a ne simți împliniți.

A CEDA NU ÎNSEAMNĂ A IUBI.

Modul de a fi al persoanei și felul ei de a vedea viața nu corespund cu ceea ce ne dorim noi.

Dorința DE A SCHIMBA ACEA PERSONĂ este întotdeauna inutilă și nerecomandată. Iar credința în promisiunile persoanei că se va schimba este la fel de inutilă. Ne naștem cu o anumită personalitate, pe care ne e dat să o arătăm lumii, să ne folosim de ea, să o descoperim în toată splendoarea ei. Nicidecum să o schimbăm de dragul cuiva.

RELAȚII NEVROTICE…

A crede că cineva care ne face nefericiți se va schimba pentru că asta îi cerem noi, nu va conduce decât la o nefericire și mai mare. A cere cuiva să se schimbe de dragul nostru e o dovadă de naivitate, sau mai elegant spus, de lipsă de experiență a vieții și lipsă de cunoaștere a psihicului uman. Sperând în schimbarea dorită care dacă va fi, va fi doar superificială și de scută durată, VOM REUȘI DOAR să menținem o RELAȚIE NEVROTICĂ, o relație obositoare precum un joc de sah.

Vom aștepta mereu, cu sufletul la gură, pasul următor al acelei persoane și ea va muta. Va fi o luptă tacită pentru putere, pentru reușita de a-l determina pe celalalt să… , o hărțuire psihică ce va da naștere la sentimente de adversitate și chiar ură față de celalalt. Conștiente sau inconștiente. Dar prezente în fiecare astfel de caz.

ÎN FINAL unul din jucători va pierde, va claca psihic și fie va ieși brusc din joc, dacă furia sa va fi una indusă de zei, fie va ceda partida în favoarea celuilalt, cedându-și astfel și visele.

Schimbarea nu e niciodată necesară?

Doar o persoană ce chiar are probleme e necesar să se schimbe însă numai dacă vrea ea. E vorba aici de alcoolici, de bolnavii psihici, de cei ce suferă într-un fel sau altul de anumite probleme ce îi afectează automat pe ceilalți. O astel de schimbare e necesară indiferent dacă persona cu probleme este sau nu într-un cuplu. O FACE PENTRU SINE, NU PENTRU A FI PE PLACUL CUIVA! Însă o astfel de personă se va schimba DOAR DACĂ EA VA DORI ASTA, dacă va face primul pas spre trezire, pe calea conștientizării problemelor sale. Nicidecum nu va renunța la alcool, sau la nevroza ce-i aparține de dragul cuiva.

Iar psihologii știu, dacă un nevortic real se află într-un cuplu, de cele mai multe ori nevroza o dată vindecată îl va determina pe cel o dată bolnav SĂ IASĂ EL BENEVOL DIN RELAȚIE, indiferent cine la trimis la… spital. În peste 90% din cazuri acest fapt se întâmplă.

În aceste CONDIȚII DESCRISE MAI SUS, vă las pe voi dragii mei cititori să răspundeți: există iubire necondiționată în relațiile femeie-bărbat?

Având în vedere cele ce le-ați citit până acum veți fi tentați să credeți că răspunsul meu este NU. Nu poate exista iubire necondiționată, însă… răspunsul meu este DA.

EXISTĂ IUBIRE NECONDIȚIONATĂ ÎN RELAȚIILE BĂRBAT-FEMEIE.

Dar nu în relațiile nevrotice. Acest tip de relații NU SUNT RELAȚII DE IUBIRE. Iubirea adevărată există NUMAI ÎN RELAȚIILE SPIRITUALE, al căror nivel a depășit NIVELUL ATRACȚIE FIZICĂ prezentă cândva și prezentă într-o anume măsură și în continuare, a depășit NIVELUL CONTRACTULUI PSIHIC, prin existența unor compromisuri acceptabile și acceptate ce nu necesită schimbări dureroase, ori renunțarea la propria personalitate și… a ajuns la NIVELUL SPIRITUAL, în care fiecare vede în celălalt o mică divinitate. Vede ființa perfectă de dincolo de imperfecțiunile vieții, vede adevăratul sine al celuilalt, sine de care se simte atras. Deci este vorba de o relație completă și complexă, o relație în care fiecare este fascinat de celalalt. În acest caz ambii parteneri au un nivel spiritual avansat.

ACEST TIP DE CUPLURI SUNT DIN NEFERICIRE RARE.

Iubirea nu poate exista decât în relațiile care chiar au fost de iubire sau sunt de iubire. Iar pentru a trăi o astfel de relație ambii parteneri trebuie să fie echilibrați psihic și evoluați spiritual. Sau cel puțin unul din ei, iar celălalt să fie dispus să-l urmeze și să-și dorească și el vindecarea, trezirea, și cunoașterea.

Nu poate exista iubire, în relațiile bazate doar pe sex, pe vinovăție, pe frica de celalalt, ori pe frica de libertate. Nici pe interese diverse, ori pe compromisuri prea mari. Atunci când în CONTRACTUL PSIHIC compromisurile firești, depășesc o anumită limită atunci nu poate fi vorba de iubire, ci de cedarea în fața vieții și a voinței celuilalt.

CE E IUBIREA?

Pentru a lămuri lucrurile, e necesar să definim ceea ce cu greu poate fi definit. Totuși la nivel de relație IUBIREA înseamnă dăruire, empatie, atracție, bucuria de a fi împreună, ajutor reciproc, iar la un anumit nivel spiritual, iubirea este evadarea din cotidian spre o lume divină, înseamnă zbor spre stele și bucurie de nespus în cuvinte. Este TANTRA, sau calea spre îndumnezeire prin relația cu celălalt. Venerarea divinității din ființa lui sau a ei.

Atunci când într-un cuplu EXISTĂ astfel de sentimente, emoții, senzații vorbim de IUBIRE. Dar, uneori viața și în astfel de cazuri, ne poate pune la încercare prin anumite probleme, ale partenerului, ale celui pe care îl avem alături și cu care avem o relație de iubire. Acesta se poate îmbolnăvi, poate avea probleme financiare, sau diverse probleme de altă natură.

A-l iubi necondiționat înseamnă A-I FI ALĂTURI ÎN ACESTE MOMENTE. A-l însoți pe drumul lui spre vindecare oricare ar fi natura ei, sau spre reușită, oricare ar fi țelul său, spre rezolvarea problemelor, oricare ar fi ele, acest lucru înseamnă IUBIRE. A-i fi alături pe drum, a-i fi loial, a-l ajuta să devină încrezător în el și în visele sale, cu răbdare, fără a ne plânge și fără reproșuri sau pretenții, fiind în acelați timp atrași de el fizic și fără să simțim că face un mare compromis psihic

Aceasta este IUBIREA NECONDIȚIONATĂ, și NIMIC ALTCEVA NU POATE FI NUMIT IUBIRE… ci poate fi numit doar o RELAȚIE DE CUPLU în care ambii parteneri încă învață. Marea majoritate a relațiilor interumane bărbat-femeie sunt în prezent relații de cuplu, nu de iubire. Iubirea este… numai neconditionată. Deci… iubirea necondiționată nu este o utopie.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)