Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com

Miturile iubirii

Miturile iubirii „De ce mi-a fost dat să mă îndrăgostesc de un baiat care are prietenă?”
„De m-am îndrăgostit de tipa aia super... care e cu altul?” „De ce? Cu ce-am greşit!”
Am auzit poate prea des astfel de întrebări ca să le mai ignor... fapt pentru care scriu acest articol. Problemele „de iubire” nu se vindecă citind un articol dintr-un site de pe net, dar înţelegerea e primul pas spre eliberarea de suferinţă.
Aceste întrebări şi le pun tinerii aflaţi la primele întâlniri cu... dragostea. Dar uneori nu le dau pace nici celor ce au trecut de prima tinereţe. Şi-atunci haideţi să înlăturăm o parte din aceste semne de întrebare, să aducem un pic de Lumină în aceste sufletele pornite în căutarea fericirii, ce merg deseori spre direcţii greşite, spre locuri unde se vor rătăci prin tenebre.
A fi îndrăgostit şi a iubi NU sunt cuvinte, nici sentimente ori senzaţii sinonime! Deşi la prima vedere par aşa.
Dar să le luăm pe rând...

A FI ÎNDRĂGOSTIT – acest sentiment se referă la o relaţie de natură sexuală. Presupune atracţie fizică, dorinţa de a fi mereu împreună, iar uneori şi admiraţie în faţa unor calităţi morale sau aptitudini ale celui în cauză. Dintr-o astfel de relaţie nu lipseste nici pasiunea, dependenţa şi deseori posesivitatea. Deci ne raportam la… CHAKRA 1, cea de jos, cea de la baza coloanei vertebrale, care are legatura cu pământul, cu sexul, cu culoarea rosie, etc

A IUBI – e un sentiment ce se referă la orice tip de relaţie între oameni, fie ei bărbat şi femeie, părinte copil, prieteni, fraţi, cunoştinţe, pur şi simplu oameni, dar şi la relaţia omului cu celelalte vieţuitoare ale pămâtului, cu natura şi cu Dumnezeu. Presupune empatie, dăruire, înţelegere, altruism, iertare, non-dependenţa, acordarea libertăţii în orice situaţie, respectarea personalităţii celuilalt, dorinţa de a-l şti fericit.

Numai o fiinţă ce este deja împlinită şi echilibrată, o fiinţă aflată în acord armonic cu sine şi cu Universul poate experimenta acest sentiment. Iubirea vine din CHAKRA 4, adică acea poartă a sufletului aflată în dreptul inimii. Are legătură cu sufletul, cu eternitatea, e chakra care face legătura între viaţa pământeană şi cea cerească. E chakra inimii, vieţii, sufletului.

Iubirea depinde de sănatatea şi echilibrul acestei chakre. Nu depinde de ceilalţi. Iubirea depinde de nivelul personal de conştiinţă.

Există o mare confuzie între a fi îndrăgostit şi a iubi. Cât de uşor le confudăm..., pentru că îndrăgostirea are într-adevăr ceva comun cu iubirea. Dar adesea numai pentru puţin timp. Starea de fericire, de plutire, de vis, de bucurie, de unire cu infinitul şi cu divinitatea poate fi comună ambelor sentimente. Durata acestei stări şi modul de a reacţiona în momentele dificile fac diferenţa.

Iubirea spre deosebire îndrăgostire, nu se stinge o dată cu prima atitudine negativă, o dată cu o alegere ce nu ne este pe plac, sau o dată cu plecarea celui iubit. Iubirea e întotdeauna necondiţionată.

Atunci când o relaţie este numită iubire, dar e condiţionată de ceva, ea poate fi orice, dar nu iubire. Poate fi admiraţie, dorinţă, necesitate ori ataşament...

Iubirea este o stare a sufletului. Iubirea nu poate fi dezamăgită, nici înşelată. Admiraţia însă da. Pasiunea se poate stinge, necesitatea se poate lăsă înlocuită de o altă necesitate. Iubirea însă... nu piere niciodată. Iubirea nu depinde de nimic. Iubirea e... aş putea spune fără să greşesc un „grad spiritual”, o caracteristică a omului dobândită în ani, sau secole de evoluţie. Chiar şi iubirea are anumite grade de existenţă în sufletul unui om, chiar dacă sentimentul în sine e perfect. Omul face doar paşi spre perfeţitune. Numai un om perfect, poate iubi perfect. Eu personal am auzit doar de unul, şi anume Isus Hristos, probabil că mai sunt şi alţii...
Cine iubeşte iubeşte şi atât!

DE CE NE ÎNDRĂGOSTIM?

Nu e nimic rău în a te îndrăgosti! Îndrăgostirea este o provocare din partea iubirii. Omul e provocat să iubească. Dacă reuşeşte ori ba, este problema lui.
Ne îndrăgostim pentru a învăţa să iubim. Iubirea dintre bărbat şi femeie când se naşte, trezeşte în suflete cea mai puternică emoţie ce poate exista pe Pământ. Emoţie pozitivă. O forţă. Când ne îndrăgostim ne întâlnim cu propriul sine, cu ce e mai frumos în noi şi dorim să arătăm acest lucru şi să dăruim acest fapt. Nu e falsitate! Când suntem îndrăgostiţi devenim într-adevăr mai buni. Iar asta e... o lecţie de iubire.

Problemele încep când beţia iubirii se estompează şi ne trezim la realiate. Uneori e bine, alteori... nu ne place. Aici încep lecţiile de adevarată iubire. Aici trebuie să facem apel la maturitate şi echilibru între binele propriului sine şi binele celuialalt. Iar cine ştie acest lucru va şti şi va şti să iubească.
Un om ce are iubire în suflet în relaţia sa de cuplu va şti că atât cunoaşterea celuilalt, cât şi grija faţă de el îi sunt necesare pentru a fi fericit, va şti că atunci când celalalt vrea cu orice preţ să plece, trebuie să-i dăruiască libertatea, va şti că fericirea sa e fericirea celuilalt. Va şti să facă compromisuri, va şti să ierte, să aştepte, să uite, să râdă, să cânte, să făcă dragoste cu pasiune, să dăruiască şi să primească în dar... Un astfel de om va şti de asemenea să pună capăt unui compromis devaforabil creşterii de sine, şi uneori defavorabil şi celuilalt. Fapt numit – NONDEPENDENŢĂ.

Iubirea e un cuvânt foarte des folosit, însă pentru a denumi cu totul alte senzaţii, emoţii şi sentimente ce nu sunt iubire. Iubirea nu e un sentiment prea des întâlnit. Pot spune fără să greşesc că este o floare superbă dar... foarte rară. Iubirea e perfectă, iar noi ne putem apropia de ea încet, încet, crescându-ne cantitatea de iubire din suflet. Pentru că misterele şi frumuseţea iubirii se învaţă toată viaţa.
Dincolo de relaţiile ce implică atracţia sexuală, uneori chiar şi părinţii fac confuzii sub acest aspect, confundând posesivitatea, instinctul, ambiţia lor sau dorinţa de a-şi vedea propriile vise împlinite prin copii cu... iubirea.
Dar revenind la relaţia de cuplu pot spune că...

MITURILE IUBIRII sau altfel spus iluziile cu care le place anumitor oameni să se amăgească când se îndrăgostesc sunt multe şi toate la fel de eronate.

Atunci când fiinţa minunată pe care abia am cunoscut-o ne face să ne spunem în taină sau chiar cu voce tare următoarele fraze, vom şti cu siguranţă că ne-am îndrăgostit, însă suntem înc�� imaturi emoţional şi mai avem de lucru sub aspectul înţelesului real al cuvântului iubire.
Frazele de mai jos de altfel nu sunt inveţia mea, dar fiind întru totul de aceeaşi părere cu autorul lor, le-am preluat aproape nemodificate, din cursul său şi anume cursul de psihologia cuplului al lui Adrian Nută, un psihoterapeut excelent şi un profesor (la Universitatea Bucuresti) foarte iubit de studenţi şi... foşti studenti.
- dacă el/ea nu mă iubeşte nu reprezint nimic, sunt un nimeni.
- dacă îl/o pierd nu voi mai iubi niciodată pe nimeni.
- este sufletul meu pereche, unica persoană potrivită pentru mine.
- dragostea la prima vedere e cea adevărată, o recunosc din prima.
- dacă ne iubim nu va conta niciodată că... nu...
- îmi apartii, eşti al meu/a mea.
- partenerul perfect îmi va satisface toate dorinţele.
- daca ne simtim bine în pat atunci sigur e iubire.
- vom îmbătrâni impreună.
- nu mă va înşela niciodată
- îl cunosc ca pe propria persoană sau chiar mai bine.
- are numai calităţi.
ERORI LA ÎNCEPUTUL UNEI RELAŢII
- ignorăm semnalele ce ar indică anumite probleme.
- credeam că el/ea se va schimba.
- inventăm scuze pentru el/ea.
- ne ascundem după deget nepunând anumite întrebări, de frica unui răspuns.
- facem prea repede compromisuri renuntând la valori şi credinţe personale în favoarea celuilalt.
- renunţăm la anumite preocupări ce înainte ne făceau plăcere, că vrea el/ea.
- credem că sunt suficiente doar anumite calităţi, precum banii sau frumuseţea fizică.
IUBIRE SAU DEPENDENŢĂ?
În timp adevărata personalitate a partenerului iese la iveală, fie că a ascuns-o cu dibăcie, fie că am ignorat-o cu naivitate. Cu toate astea ne vine greu să ne separăm de el/ea. Uneori nici comportamentul agresiv nu ne determină să punem capăt unei relaţii. De ce? Pentru că ne-am obişnuit cu ea, am devenit dependenţi.
NEVOIA nu e tot una cu DEPENDENŢA
Însă deseori confundăm dorinţa, nevoia de a nu mai fi singuri, nevoia de sex, nevoia de a fi admiraţi, sau multe alte necesităţi atât de fireşti şi umane cu iubirea. Din astfel de relaţii se nasc drame, poveşti cu final trist, depresii, sinucideri, sau chiar dezicerea de cel mai frumoas lucru din lume, dezicerea de... iubire.
Poţi avea nevoie de cineva, dar să nu fii dependent de el. Poti avea nevoie de el/ea, dar dacă el/ea e din “n” motive departe, viaţa e necesar să continue, iar nevoia de acela se va diminua fiind în mod firesc înlocuită de altele.
IUBIREA ŞI ÎNCREDEREA
Acordând încrederea noastră cuiva pe care îl iubim sau doar credem că îl iubim, ne deschidem subcon tinetul către acea persoană. Astfel îi dăm putere asupra sufletului nostru, îl lăsăm deseori să ne conducă soarta, îl cedăm din voinţă.
IUBIREA ŞI COMPROMISUL
Compromisul e necesar şi inevitabil într-un cuplu, dar numai păstrându-ne un grad de libertate convenabil, un mod de exprimare deschisă a propriei personalităţi, şi posibilitatea de a alege să mergem pe propriul nostru drum indiferent ce aspect al vieţii avem în vedere.
IUBIREA NU ESTE UN MIT, ea ESTE.
Eu o caracterizez astfel:
- iubirea nu e romantică, dar conţine în ea toate atributele romantismului.
- iubirea nu e slabă, dar conţine în ea multă sensibilitate.
- iubirea nu e dură, dar conţine în ea multă putere şi forţă.
- iubirea nu e în slujba cuiva, dar face multe servicii.
- iubirea nu e întotdeauna fermecătoare, dar conţine în ea divinitatea.
Iar ceea tocmai v-am enumerat un pic mai sus, nu sunt mituri, nu-s poveşti, sunt adevăruri despre acea minunată stare pe care toţi o dorim în suflet fie că o dorim conştient sau nu, despre starea numită iubire.
La ce foloseşte totuşi această distincţie dintre iubire şi îndrăgostire? La acordarea importanţei cuvenite fiecărui sentiment sau senzaţii din viaţa noastră. Ne place să ne îndrăgostim şi este bine, însă de fapt, în secret, toţi ne dorim SĂ IUBIM.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)