Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Lacatele iubirii....

Cred că puțini oameni n-au fost niciodată cu adevărat îndrăgostiți. De aceea pot spune că știm cu toți ce simțim, fiecare în modul său unic, inconfundabil și totuși asemănător cu ceilalți. Când ești îndrăgostit experimentezi emoții și sentimente minunate: senzația de zbor lin de pescărus peste ape, de expansiune, de bucurie infinită, de contopire cu esența universului, de dans cu infinitul, de libertate, energie, fericire și putere.
E o senzație ce-am vrea s-o trăim veșnic.
Și totuși...

Uneori ea dispare, se estompează, pleacă, din motive știute, ori ba.

Chiar dacă suntem în mijlocul scenariului unei povești de iubire, știm, din experiența noastră sau a altora, că povestea se poate termina. Și nu ne dorim asta. Și vine un moment când.... începem să ne temem.

Și tocmai această teamă e începutul sfârșitului.

Într-un fel iubirea e un drog.

De fapt nu într-un fel, ea chiar ESTE prin substanțele emanate de creier și corp care ne dau puteri miraculoase și care se activează în noi atunci când ne îndrăgostim. “Iubirea vindecă”, nu e o metaforă romantică. Este o constatare ce a avut loc de nenumărate ori, uneori în cazuri disperate, de boli, ori probleme aparent irezolvabile. E acea emoție ce ne face imuni la problemele vieții, ne dă convingerea că putem reuși orice și putem trece peste orice obstacol, împreună cu el sau cu ea. E bine, ba mai mult, deși suntem legați emoțional de-un alt om, ne simțim liberi.

Deși ne simțim liberi, teama ce apare uneori, ne face să dorim să limităm libertatea celuilalt. Și să-l păstrăm pentru noi, și implicit senzația noastră magică.

De aceea am inventat căsătoria, am inventat jurămintele, am inventat magia albă, neagră sau de orice altă culoare, și... am inventat lacătele. La propriu.


Primele lacăte ale iubirii le-am văzut la Comana. Aici aproape de București, în județul Giurgiu. Pe un pod numit Pasarela dorințelor. Am fost uimită. Apoi am auzit că mai sunt și în alte părți astfel de poduri, cu lacăte. Că se practică... Am mai văzut unele la Riga, în Letonia. Și atunci m-am hotărât să scriu acest articol.

Deși pare ceva drăguț, romantic și... oarecum inocent, ceea ce vedeți NU e un JOC sau o JOACĂ... este o ACȚIUNE CREATOARE DE KARMA.

Unii ar putea-o numi vrăjitorie, dar îi lipsește maleficitatea, ea fiind foarte subtil ascunsă în gest.

Prefer s-o numesc ignoranță.

Doi oameni, sau uneori numai unul, folosind cele trei FORȚE ale UNIVERSULUI accesibile omului; EMOȚIA (care include în ea credința), CUVÂNTUL și ACȚIUNEA crează CEVA. O legătură între doi oameni, încuiată cu un lacăt.

Un LACĂT, care leagă două suflete, două destine... condamnîndu-le la... “IUBIRE VEȘNICĂ”.

Cred ei...

Numai că... iubirea NU POATE FI LEGATĂ, ceea ce poate fi legat e sufletul, destinul, karmele.

Iubirea reală ține de divin, ea va dura atât timp cât cele două suflete vor evolua împreună către cunoaștere spirituală și vor avea în ele iubire de divinitate. Adică bunătate unul față de celalalt. IUBIREA REALĂ – folosesc acest termen chiar dacă sună aiurea, iubirea neputând fi decât reală, alte emoții chiar dacă pot fi confundate cu iubirea, nu sunt așa ceva, sunt fie dorință sexuală, interes, plăcerea de a comunica, atracție sub anumite aspecte, emoții frumoase, și confundabile uneori cu iubirea - nu poate fi influențată de gânduri intruse, de vrăjitorii, de absolut nimic străin ei. E INVULNERABILĂ.

Am văzut deseori cazuri când într-un cuplu, unul iubește, iar altul deși la început “iubea” - de fapt părea că iubește - deodată își schimbă comportamentul brusc și fără justificare. Această schimbare este posibilă la persoana în sufletul căreia nu a existat iubire reală.

De ce se produce? Sau altfel spus de ce se termină atracția? Fără să intru în detalii voi enumera posibilele cauze:

- probleme emoționale/afective ale acelei persoane – cum ar fi instabilitatea emotionala;
- frici și temeri diverse ce au sau n-au legătură cu cuplul;
- vrăjitorie;
- influențele cunoștintelor/prietenilor;
- plictiseala sexuală asezonată cu o perpetuă dorință de nou;

Revenind la subiect, la „NEVINOVATELE LACĂTE ROMANTICE” asezate pe poduri. Ele sunt, sau pot fi creatoare de karma.


Ce fel de karma?

Karma a doi oameni ce nu se mai iubesc – citiți de fapt , nu se mai simt atrași unul de altul - și care fără să știe de ce, nu se pot despărți.

Ei vor vedea ca și cauze ale neputinței lor, doar motivele materiale, ținând de lumea fizică, iar ele pot fi diverse. Importanța ce li se dă acestor motive e subiectivă și nejustificată în cazul lor: lipsuri materiale, copii, boli, neputinte sufletești precum frica de singurătate, etc

MOTIVUL REAL pentru care apar ACESTE MOTIVE este cel ce vine din lumea nevăzutelor. E legătura, e lacătul. Fie la propriu – cu „un biet lacăt pe pod”. Fie... și-au jurat credință pe vecie, în diverse și inventive noduri. Legătură veșnică ce au parafat-o cu un alt soi de lacăt. Modurile pot fi diverse.

E bine să fim conștienți că există și alte tipuri de legături de acest gen, nu doar lacăte.

Credeți că o legătură cu lacăte E MAI PUȚIN VALABILĂ decît una făcută prin căsătorie? Prin magie? Prin jurăminte și diverse jocuri emoționale?

Nicidecum! Dimpotrivă, uneori, poate fi mai puternică. Pentru că momentul a fost intens, uneori tainic și legătura a fost făcută chiar de cei doi în mod direct și personal.

De ce unele legături sunt valabile, altele nu?

Asa cum am mai spus, în universul fiintelor umane, există 3 forțe care contează: EMOȚIA, care se imprimă în conștiință și o direcționează, CUVÂNTUL care e informație și dumnezeu creator, și ACȚIUNEA, mișcarea/activitatea îndreptată către scopul propus.

Dacă acestea sunt corect folosite în sensul de mai sus, cei doi își pot crea o închisoare spirituală. Dacă cei doi – sau numai unul - resping din start legătura ( de orice tip ar fi ea), și o consideră superficială, inexistentă, ori ușor de dezlegat, le va fi lor după propria credință.

Iubirea lor dacă e reală, închisoarea nu-i afectează, pentru că iubirea oricum ține alături doi oameni, însă dacă e doar o atracție, o relație pasageră, o îndrăgosteală, atunci... cei doi se pot trezi parteneri de luptă, ani și chiar secole. Pentru că există reîntrupare. Și există legături energetice ce te pot ține prizonier în relație.

Și să nu ignorăm celelalte două simboluri implicate în cazul lacătelor: RÂUL, care semnifică hotarul dintre lumi - văzută și nevăzută, și PODUL trecerea dintre ele - materializarea.

Iar după cum se știe, sursa celor văzute, se află în lumea celor nevăzute. În sufletul și conștiința umană. Și în Împărăția lui Dumnezeu.

Nu sfătuiesc pe nimeni să folosească această magie pentru a lega pe cineva pe care-l iubește. Relația nu va funcționa. Nimic din ce nu e natural și liber, nu funcționează, iar vrăjitoria se plătește. „Nu funcționează” semnificând aici nu va aduce fericire, ci doar probleme și necazuri.

Ce pot face cei legați cu sau fără voia lor?

Simplu, să spargă lacătul la propriu, dacă au cunoștință de el. Să-l „spargă” pentru că respectiva cheie se pare că se află sub apă.

Sau... să-și imagineze într-o stare profundă de transă că lacătul s-a sfărâmat, ori l-au sfărâmat ei. Să simtă asta, să simtă libertatea... și să se declare liberi. Aici credința funcționează. Ori ba ( dacă e slabă!).

Însă nu uitați niciodată, IUBIREA e unica legătură ce unește natural două suflete, le unește strâns, indiferent de situație sau distanță, le unește, dar... le dă senzația de libertate, de zbor lin de pescăruș peste ape.


Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)