Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Pâna când moartea ne va desparti?

E jurământul ce încă se mai face în biserici. Și este înfiorător de stupid.

Adică... indiferent ce-ar fi și cum se va purta partenerul, indiferent câte palme îmi dă, câte insulte debitează, cât de mult mă înșeală, câți litri de bere bea, nu voi putea scăpa de tot bâlciul, doar am jurat în fața lui Dumnezeu să fiu cu el/ea până mor... ! Wow! Adică o viață întreagă. Viața mea.

A mea, a ta, a oricui face acest jurământ și nu înțelege că el se mai și dezleagă! Sau că nu are sens să îl facă. Nunta în sine e ceva frumos, însă jurământul... ar trebui... modificat.

Din acest motiv, multe cupluri fug de căsătorie, și trăiesc în concubinaj, dincolo de jurăminte și contracte. Sau fug de cununia religioasă, care are charmul și frumusețea ei prin rochia albă de mireasă, dar și stupiditățile ei, depășite de vremuri. Iar „vremurile” se nasc din noi.

Are jurământul cumva și o parte bună?

Da... Veți vedea despre ce este vorba, în articol, pentru că e o chestiune de... interpretare la o adică. Dar până atunci să vedem...

De ce NU e bun acest jurământ religios?

- îndrăgosteala trece, și vine... realitatea peste noi. Te poți trezi alături DE UN ALT OM, decât cel ce juca rolul de îndrăgostit.

- oamenii evoluează, se dezvoltă o dată cu anii, cu vârsta personalitatea își accentuează trăsăturile pozitive și negative, caracterul se schimbă, se schimbă și gusturile, uneori. Iar partenerii unui cuplu, pot evolua diferit. Una ești tu cel de la 20 de ani, altul ești tu cel de la 35-40... 60, 80...

- există karma și lecțiile ei, și uneori restanțele ei, ca la școală. Poate ai avut ceva de încheiat alături de acel om, de împărțit, de învățat. Poate ai avut o lecție, poate ai o karmă, dar nu pentru toți anii tăi, ci doar pentru o vreme. Ai încheiat lecția, te-ai eliberat, te îndrepți spre alte lecții. Uneori necesare.

- există iubiri karmice și suflete potrivite (numite de unii pereche!), adică pe drumul vieții poți întâlni așa ceva, nu doar o dată, ci de mai multe ori, în funcție de nivelul tău spiritual, adică poți avea mai multi oameni perfecti potriviți pentru tine în funcție de momentul dezvoltării tale, de aceea e bine să nu te agăți de jurăminte și de un om.

- comportamentul poate să se schimbe, să devină indiferent, agresiv, dăunător, din diverse motive. Dar... am mai spus asta!

- tu te poți schimba, la fel de bine, cum se schimbă și el/ea.

Asa cum am spus, oamenii evoluează psihic și spiritual. Toți evoluăm, adică jucăm un rol în propria noastră viață. Unii creștem, ne dezvoltăm spiritual, ne maturizăm psihologic, alții, din contră involuează, pentru că stagnarea spirituală a unui om ce crește în vârstă, conduce de fapt la involuție. Unii parteneri de cuplu evoluează diferit.

E necesar să evoluăm exact în același ritm?

NU. Dar e nevoie să fim pe trepte apropiate ca să ne putem auzi, înțelege, respecta.

E necesar să avem exact aceleasi preocupări și interese?

NU. Dar e necesar să avem puncte comune, activități comune, și anumite interese comune. E necesar să respectăm preocupările celuilalt, chiar dacă nu ne pasionează, și e necesar să avem și noi preocupările noastre personale separate de partener.

E necesară intimitatea sufletească și sinceritatea în cuplu?

Este ESENȚIALĂ! Dar e bine uneori să avem partea noastră de intimitate. Teritoriu strict personal.

Când toate acestea nu mai există, sau n-au existat niciodată, NU EXISTĂ CUPLU. Există doi oameni, care dacă nu se trezesc ca să-și vadă de drumul lor personal, nu fac decât să aștepte moartea să vină și... să-i despartă.

De unde provine jurământul!

Evident că provine din vremuri străvechi și din frici ancestrale. Evident că un copil nu dorește să se despartă de mamă, evident că frica de a fii lăsat singur... în junglă, este o frică firească, o frică ce ne trezește instinctul de conservare, în fața atâtor pericole, inamici și evenimente de neprevăzut. Iar viața umană se desfășoară totuși într-o junglă urbană! De aici și aceast jurământ.

Chiar dacă am evoluat, chiar dacă nu mai suntem copii fizic, la nivel emo, copilul din noi deseori urlă. După protecție. Iar sentimentul dat de ceva cunoscut – respectiv partenerul, fie el chiar și rău - e mai bun decât frica dată de nesiguranță, singurătate, sau... un potențial rău... mai mare.

Fiul, fiica plecau pe vremuri de-acasă, de la părinți și nu rătăceau singuri prin lume. Fiul, fiica erau „dați” altcuiva, iar acesta se substituia părintelui. Numai că, între timp, omenirea s-a maturizat. Oare? Să zicem că... măcar suntem “pe cale”, măcar o parte din noi... măcar știm că asta e lecția și trebuie să o învățăm.

Sentimentul de siguranță, e o monedă. O monedă cu două fețe, desigur.

- Pe de o partea ne lasă liberi să evoluăm spiritual, să avem preocupările noastre, să ne dezvoltăm, asta dacă suntem deja ființe conștiente și am trecut de o anumită treaptă.

- Pe de altă parte, ne conduce într-o stare de stagnare. Mulți bărbați se plafonează profesional, spiritual și chiar fizic se neglijează, multe femei renunță la propria eleganță, se îngrașă, se dedică cratiței, ori copiilor și uită de evoluția personală. E vorba de cei/cele pentru care viața de cuplu este esențială. Pentru cei ce sunt încă copii, sub aspect psihologic.

Și atunci? Cum e mai bine?

Desigur că e mai bine în doi, decât singur. Dar uneori e mai bine sigur decât în doi. Totul depinde... Și pentru că depinde de multe... nu e necesar și nici recomandat să jurăm.

Și pentru că am spus de ce nu e bine să jurăm, vă spun și de ce e bine să fim „împreună”. Dar un „împreună” liber și ales conștient, indiferent că suntem căsătoriți, sau nu.

De ce e bună stabilitatea în relații?

- crează intimitate la nivel sufletesc, cu o altă ființă, ceva extrem de necesar pentru psihic;

- crează empatie, o empatie mai profundă decât cea obisnuită, o empatie ce se naște din posibilitatea de a vedea natura umană, fără mască, trăind împreună, fără inhibiții. De a înțelege un om și de aici și pe alții.

- crează deschiderea spre alte preocupări, pentru că mulți din cei ce sunt în cupluri și au trecut de perioada de început, încep să-și dorească și altceva decât un partener, se ocupă pur și simplu de viața lor spirituală, profesional, aspectul de cuplu fiind deja o problemă rezolvată. Valabil pentru cei deja pe o treaptă mai sus a evoluției.

- crează setimente umane benefice, precum toleranță, iertare, înțelegere, față de altcineva pe care ajungi să-l cunoști bine prin sentimentul intimității și sincerității. Valabil tot pentru cei mai evoluați.

- unde-s doi puterea crește, puterea psihică, puterea financiară, puterea dată de o idee bună, de sentimentul de iubire și siguranță.

- omul – ca de altfel orice ființă – are nevoie de atingere fizică, de îmbrățisare.

- căsătoria dă relației un sentiment de responsabilitate, de angajament, de seriozitate. E mai mult decât... “poate mâine găsesc ceva mai bun” (iar dacă găsești te poate opri cineva oare?). E o dovadă de respect pentru femeie și pentru tradiție, pentru copii, dacă dorești să îi ai. Dar și așa... nu e recomandat să jurăm.

Ce NU recomand!

Nu recomand ca doi oameni ce sunt într-o relație să se despartă la prima ceartă, la prima neînțelegere, sau la prima diferență de viziune asupra vieții. Acest lucru te poate ajuta să crești, tu însuți și tu împreună cu celalalt. Recomand discuția sinceră și degajată, precum și acceptarea unui mod de gândire diferit. Fapt ce poate construi o relație solidă. (desigur că există o limită în diferență, ea nu poate fi... catastrofală!, aceasta excluzând orice posibilitate de înțelegere.)

Deci...

Trăim vremuri în care tradițiile se clatină, în care faptul că se clatină nu e deloc ceva rău, pentru că totul în univers evoluează. Tot. Și... atunci când te trezești, te ridici și se cam deranjează patul în care ai dormit, dar apoi schimbi cearșaful și îl aranjezi mai frumos, mai curat, mai în concordanță cu tine.

Trăim vremuri în care suntem invitați să gândim, nu să luăm totul de-a gata, așa cum a fost, sau cum e. Trăim vremuri în care totul ne obligă să ne trezim, pentru că dacă nu o facem riscăm să trăim degeaba, ba mai rău, să trecem în eternitate deja... adormiți.

Trăim vremuri extraodinare. Și știți de ce? Pentru că există două valori care nu vor mai putea fi ținute multă vreme în umbră: adevărul și libertatea. Însă ca să le vedem, să le înțelegem, să le simțim în propria viață e necesar SĂ PRIVIM.

Să privim cu atenție în noi, în jurul nostru, în suflet, în suflete și în oglinda... ce poate fi celălalt. Să renunțăm la principii și teorii ridicate la ranguri de idoli, și să vedem VIAȚA.

Să fiți iubiți!

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)