Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Iubirea eterna poveste…

Iubirea eterna Iubirea e ca o fereastră magică prin care sufletul zărește cerul. Vorbesc acum despre iubirea dintre bărbat şi femeie, despre eterna poveste, fără de care viața nu un sens, nu are bucurie, nu are charm.
Întâlnim pe cineva, simțim ceva aparte pentru el/ea, nu știm de ce simțim asta și nici nu ne interesează, dar ne trezim deodată într-o poveste. O poveste al cărui personaj principal suntem. O poveste în care norii desenează inimi pe cer, florile se îmbracă în culorile dragostei pentru a se pregăti de balul întâlnirii dintre cei doi, adierea vântului nu e decât un mesaj de la el/ea.

Iubirea e de fapt o atingere a cerului. Un exercițiu al iubirii divine. O lecție prin care învătăm un pic să fim dumnezei. Pentru că doar un îndrăgostit iubește necondiționat, așa cum iubește de fapt Dumnezeu. Razele luminii ce crează viața se revarsă darnice peste tot pământul, la fel şi emoția iubirii nu ține cont de umbre, defecte sau situații. Iubirea nu se lasă înșelată de intrigi sau situații ciudate, dacă are dubii comunică, întreabă, alungă cu un semn norii, pentru că ea știe în adâncul sufletului său, că celalat nu e decât o oglindă vie a sa.

Devenim deodată prinți sau prințese iar lumea acesta banală devine acel basm al copilăriei pe care visam în secret să-l trăim, un basm ce am dori să nu aibă sfârşit. Sau doar să fim veșnic în acel legendar… „și au trăit fericiți până la adânci bâtrâneți”, însă fără să îmbătrânim.

Numai că în orice poveste cu prinți și prințese apare la un momen dat o vrăjitoare, un zmeu, un capcăun, un rege răzbunător, o regină geloasă, o soră nemulțumită, ori o mamă vitregă rea și invidioasă. Sau altfel spus apare intriga, minciuna, situația problemă, conflictul, energia blocantă ce vrea să pună piedici iubirii. Prințul și prințesa sunt despărțiți vrând nevrând și atunci începe lupta. Atunci începe de fapt povestea… Asta dacă nu cumva personajele capitulează și povestea ia sfarsit brusc. Un sfârşit trist, de fapt un final neterminat.

Povestea se va relua sub altă formă, undeva, cândva… cu aceleași personaje, cu aceeași problemă, ce apar acum jucând alte roluri, sub o altă formă, dar dorind tainic să-și continue povestea neterinată. De fapt sufletul vrea, pentru că așa a fost el construit de Dumnezeu. Finalul acela, mult visatul happy end… e ceea ce de fapt caută. Se pare că pe acela universul îl vrea. Suntem programați să-l căutăm. Fie că iubirea va dura o lună, un an sau o viață. Povestea se cere trăită…

Ați văzut vreo poveste fără luptă, fără personajul negativ? Eu nu-mi aduc aminte de așa ceva. În toate poveștile personajele luptă. Luptă pentru a-și salva și reîntregi iubirea. Luptă pentru a-și salva viața. Luptă cu un blestem, cu o vrajă, cu un duşman văzut sau nevăzut. Și astfel în cele din urmă răul cedează. Așa am fost învățați de mici, cei care am avut norocul să ascultăm povești.

Secretul victoriei binelui?

E simplu. Ambele personaje iubesc. Se iubesc. Altfel altul ar fi finalul poveștii.

Dacă cei doi nu s-ar iubi, atunci povestea s-ar destrăma. E simplu. Numai iubirea poate îndrepta lucrurile pentru că ea e o forță divină. Pentru a obține o victorie e întotdeauna nevoie de doi, de cei doi care să întrețină această forță.

„Unde sunt doi și se roagă voi fi si Eu…”, ne spune Iisus.

Problemele vieții se rezolva mult mai simplu în doi. Chiar dacă cei doi sunt despărțiți temporar, chiar dacă există piedici în calea lor. Ei urmăresc un țel comun, un scop al lor.

De ce? De ce intervine deseori răul în povestea minunată? De ce apare conflictul, situația problemă?

Pentru că avem în spate o karma ce vine cu problemele și lecțiile ei. Iar conflictul nu e o pedeapsă, e de fapt un îndemn la trezire. El e menit să ne trezească curajul, sinele, să ne testeze uneori, să ne scoată din blocaje și din banalitate. Să ne determine să dăruim vieții ceea ce e mai bun în noi. Vieții și nouă înșine.

Dacă ceea ce trăim e iubire, vom lupta și vom rezolva problema oricare ar fi ea. Vom lupta cu lumea… cu noi… Dacă nu e iubire… atunci capitulăm. E simplu.

Cum știm asta?

Știm. Numai iubirea ne poate trezi puterile adormite din noi. Ne unește mintea cu inima într-o explozie de lumină, ne arată lumea și viața în alte culori, chiar și pentru o clipă. Ne scoate la lumină comorile ascunse în suflet. E singura forță care ne poate trezi spiritul adormit, e singura care ne determină să luptăm. Nu sexul, nu pasiunea ce se consumă rapid. Ci iubirea. Iubirea e altceva. E chemarea de la suflet, la suflet. De la o împărăție divină la alta. E întâlnirea dintre doi dumnezei adorminiți ce sunt chemați să se trezească la viață.

Suntem prea moderni să iubim?

Am convingerea că trăim acele vremuri din urmă, despre care în Biblie spune că… „…în acele vremuri iubirea se va răci”. Iubirea reală în vremurile de azi e ceva rar, din ce în ce mai rar, însă n-a dispărut. Există însă multe confuzii. Deseori confundăm iubirea cu orgoliul ce se vrea satisfăcut de partener, cu sexul ce nu e decât o necesitate firească, cu nevoia de a avea un/o servitoare neplătită în casă, cu dorința de a intra în rândul societății deci de a avea un copil şi în consecință un partener care să-l crească.

Însă relațiile, oricum ar fi ele ne ajută să descoperim adevarul din noi. Fără acest tip de relații de suflet, nu ne-am putea cunoaște cu adevarat sufletul.

Ce s-ar întâmpla oare dacă personajul pozitiv n-ar lupta?

Pur şi simplu nu și-ar trăi iubirea. Și atunci…? Atunci ar cădea în banal, în depresie, în uitare… ar uita ce însemană VIAȚA. Ar exista în conținuare în această dimensiune, pe această planetă…. însă sufletul lui ar fi gol.

Am văzut oameni cu cariere frumoase dar dincolo de laurii victoriei sociale și conturile bancare cu multe zerouri există în ei o tristețe nespusă și o neîmplinire în sufletul lor. De ce? Nu aveau o iubire de trăit, o dragoste de urmat, o poveste a inimii de reamintit. Ciudat, ei habar n-aveau că asta e ceea ce le lipsește lor.

Am văzut oameni cu copii mici în fașă, sau cu copii aflați pe bancile scolii, ori mai mari aflați la casele lor, însă nici despre ei nu pot spune că și-au găsit împlinirea prin copii, ci încă mai caută iubirea, mai exact caută să trăiască iubirea lor. Evadarea din banal. Să-și găseacă sinele şi bucuria lui inexplicabil trăită prin iubire.

Amintiți-vă doar tristul caz al Mădălinei Manole, care desi avea un copil mic, mult dorit, a ales plecarea bruscă și brutală din această lume. Cui l-a lăsat pe copil? De ce a plecat? Pentru că a crezut că nu mai are șansa sa-și trăiească iubirea. Simplu.

Am înțeles din toate acestea că CEA MAI MARE ÎMPLINIRE PĂMÂNTEANĂ NE-O DĂ TOT IUBIREA. Trăirea ei deplină. De ce? Pentru că doar ea ne apropie de cer, de cerul din noi. Ea ne dă o senzație de libertate, împlinire și pace. Ne îndeamnă să fim frumoşi, destepți, minunați. Ea ne dă sentimentul că nu suntem singuri, că orice ar fi, cineva va fi întotdeauna alături de noi. Ne dă sentimentul siguranței şi apartenenței la viață.

Zâna bună…

Deseori în povești apare un personaj magic, o zână sau o bătrână ce știe un leac magic care-i ajută pe cei doi, sau doar pe unul din ei ca să reușească ce singur nu poate. Problema se rezolvă atunci simplu.

E de fapt vorba de grația divină ce ne binecuvântează dintr-un motiv sau altul.

Zâna e de fapt în sufletul nostru. E curajul magic din noi ce reuseste sigur sau chemând prin rezonanță omul potrivit lângă noi, omul menit să ne-ajute. E sinceritatea, puterea de a fi tu însuți/însăți, e trezirea divinității din suflete.

Zâna bună ne dă libertatea, ne dă puterea, ne redă iubirea. Zâna bună ne vindecă durerile, ne dă cheia rezolvării conflictului. Zâna bună chiar dacă uneori se maifestă printr-un personaj exterior, o persoană, ea întotdeauna e și în sufletul nostru. Pentru că dacă sufletul nu-i deschide porțile, zâna nu se va apropia forțat de noi. E legea rezonanței. E legea liberului arbitru. E legea vieții cu învinși și învingători.

Iubirea… ce desenează inimi pe cer, ce ne face să visăm trandafiri roșii, ce ne cântă cântece magice, iubirea… nu moare niciodată… este esența vieții pe această planetă. Trăim într-o Școală a iubirii şi suntem programați s-o căutăm în forma ei perfectă, chiar dacă nu suntem perfecți.

Iubirea… E „acel ceva” tainic, pentru care îngerii regretă că nu sunt oameni și pe care oamenii curajoși au privilegiul de a o întâlni și trăi. Oricând… la orice vârstă… în orice loc de pe Pământ, în orice categorie socială…

E simplu. Iubirea e lecția planetei Pământ.

Să fiți iubiti!

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)