Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com

Iubire, relatii si calea spre evolutie...

Evolutie Spirituala Din când în când mă opresc câteva clipe din drum și privesc atent în jurul meu, dar mai ales privesc atent în sufletul meu și în sufletul celor ce mă înconjoară. Reușesc să arunc o privire obiectivă, chiar și în ceea ce privește persoana mea. Chiar dacă și eu greșesc uneori, știu să analizez și mai ales știu foarte bine cum să repun nava pe traiectorie. Pe acel drum corect ce conduce spre evoluția sufletului nu spre distrugerea sa.

Unii spun că trăim vremurile din urmă, vremurile despre care în Biblie scrie că sunt cele în care „iubirea se va răci”, lucru extrem de adevărat. Alții, mai exact Vedele indiene - spun că trăim în Kali yuga, epoca întunericului în care Dumnezeu ne ascultă cam 30 % din rugăciuni și nici asta întotdeauna. Iarăși adevărat.

Clarvăzătorul rus S.N. Lazarev spune astfel:

„Lumea contemporană s-a îndepărtat mult de izvoarele primare ale spiritului. Ea seamănă cu un vas în derivă, fără căpitan, cu motorul defect, cala plină de breșe și echipajul învrăjbit. Unii dintre marinari își dau seama de situația tragică în care se află și au început să lanseze apeluri pentru reconciliere și pentru repararea navei. Marele necaz însă și despre acest lucru nu știe nimeni, constă în faptul că vasul de îndreaptă spre recifuri și nici măcar punerea în funcțiune a mașinilor nu poate salva corabia și echipajul, dacă nu va fi modificat cursul navei.”

Din nefericire rusul are dreptate, Biblia și Vedele asemenea, sau cel puțin și eu văd la fel: De ce?

Pentru că ne-am îndepărtat de Dumnezeu. Iată de ce….

Față și revers

Mă uit în fiecare zi fără să vreau pe stirile yahoo. Stirile din țara noastră. Aproape zilnic văd câte un articol ieftin, dar foarte citit, despre pozitii sexuale, despre cum să-ți multumești partenerul în pat, sau despre cât de recomandat este să faci sex la prima întâlnire, etc.

Din punct de vedere fizic, este excelent acest lucru. Cu exceptia faptului că nimeni nu trebuie să uite că bolile venerice nu există doar în carțile de medicină, ci și în realitatea unor astfel de oameni. Dar… de ce să nu ne simțim bine, ar spune unii? Timpul e prețios, de ce naibii să-l pierdem cu romantisme inutile? Mai ales când ne uităm la părinții noștri si vedem că ei oricum nu prea sunt fericiți, după ani de conviețuire, după logodne lungi, după abstinență, răbdare, iubire din partea doar a unuia dintre ei. „Câh… iubirea e un pericol!!! Aduce cert nefericire! Se vede la ei…” spune inconștientul nostru, iar la prima vedere chiar pare îndreptățit.

Să curtezi e demodat, să aștepți, e pentru cei din alte vremuri, să cunoști un om e un efort inutil!

Ce sens au toate aceastea? Mai bine…. încercăm.

O altă părere modernă promovată de psihologi, spune că sexul le rezolvă pe toate în cuplu. Dacă acolo merge bine, relația e indistructibilă. Nu este adevărat, nu mai amăgiți oamenii. O relație presupune mult mai mult decât sex.

Privim tot în realitate și vedem că lucrurile nu stau deloc așa. Oamenii se cunosc, se cuplează, și nu după mult timp se despart, sau ajung să stea împreună, dar să se urască între ei.

De ce? Este simplu. Se aplică legile lui Dumnezeu. Plăcerea fără iubire conduce la distrugerea sufletului.

Și nu… nu e vorba de morală. Aceste legi toate au un sens clar, chiar dacă mulți nu-l știu sau nu-l înțeleg, ci doar îi văd efectele arâtând inutil cu degetul.

Plăcerea satisfăcută imediat, consumă energeticul dintr-o relație sau situație. Iar energeticul e necesar atunci când se crează ceva. Din nimic, nu se poate forma decât tot nimic. Un copil pentru a se naște are nevoie să stea 9 luni în pântecul mamei. Un proiect uman menit să existe în viitor, în cazul de față, o relație, are nevoie ca mai întâi să se nască în planul astral. Iar pentru asta, e necesar timp. Uneori e vorba de câteva vieți. Da! Este adevarat! Biocâmpurile au nevoie să ia contact, să se cunoască între ele, să se armonizeze, să converseze, să știe cine sunt, pentru că cei doi să formeze un cuplu. Un cuplu unit de Dumnezeu.

Universul interior, care este sufletul, pentru a rămâne alături de un alt univers interior, are nevoie de timp. Un cuplu este O ENTITATE ÎN CÂMPUL CUANTIC!

Aici putem vorbi despre ceea ce a UNIT DUMNEZEU.

Dar nu toți oamenii căsătoriți sau care trăiesc împreună formează un cuplu. Pur și simplu nu au avut suficient timp să-l formeze din punct de vedere spiritual, adică energetic. Sau pur și simplu au ales pe criterii sexuale sau bazate pe interese, nu pe ceea ce cu adevarat unește. Eu nu vorbesc aici de romantism. Ci de realități invizibile.

Iar ceea ce unește și dă sens unei relații este apropierea fiecăruia de Dumnezeu prin intermediul sau cu ajutorul celuilalt. Aspirația comună spre Dumnezeu. Astfel de cupluri vor rezista în timp.

Putem forma un cuplu oricând și cu oricine. Avem libertatea aceasta. Dar dacă vom vedea în celalalt un obiect, chiar dacă la nivel conștient nu vom realiza asta, acel cuplu nu ține. Un om nu este un OBIECT menit să ne satisfacă ORGOLIUL și SIMȚURILE.

De ce nu este bine acest lucru?

Să vezi în persoana de langă tine doar un obiect al plăcerii te transformă din om în animal. Trupul obține ce-a vrut și transformă relația într-un obiect de consum. Așa cum mâncăm, așa facem și sex. Azi mâncăm ceva, mâine altceva, nu ne atașăm de mâncare, nu dorim să o cunoaștem, nu îi dorim binele, nu ne autocunoaștem mâncând. La fel a devenit pentru multi oameni și sexul. Ignorând spiritul, ajungem să avem relații pentru a ne satisface necesitățile fiziologice și necesitatea de a ne ști un animal sănătos.

Atentie! Copii unor astfel de cupluri NU vor fi fericiți. Vor ajunge la fericire doar prin suferință. Dacă vor ști la momentul oportun să întoarcă corabia spre destinația DUMNEZEU. Dacă nu… se vor autodistruge sufletește. Suferința îi va înrăi.

Mulți își spun: Am lângă mine pe cineva care arată bine, care îmi satisface plăcerile, care îmi ține de urât, care merge cu mine în vacanțe, care… are și el/ea dorințe și vise, dar… ce mă interesează pe mine? Fiecare cu ale sale! Cine e ființa de lângă mine? Ce construim împreună? Și mai ales cum reacționăm când unul sau amândoi dăm de greu. Prin fugă, desigur. Prin fuga în brațele unui alt partener care ne satisface. Care ne convine. Ne convine până când? Până când își afirmă persoalitatea pe care grăbiți să ne satisfacem sexual n-am avut timp s-o observăm.

Ceea ce e greșit într-o astfel de strategie este că ignorăm spiritul. Ignorăm însăși esența ființei umane. Ignorăm Dumnezeul din celălalt. Iar Dumnezeu înseamnă conștientizare. Conștientiarea sensului vieții noastre pe pământ.

Nimeni nu poate cunoaște pe cineva în câteva întâlniri. E nevoie de minim 6 luni, maxim un câtiva ani de contact si discuții zilnice, pentru a construi sănătos o relație. În Tantra yoga, oamenii învață aceasta. Nu… nu o confudați cu kama sutra, care e o culegere de poziții sexuale. Tantra reală e cu totul altceva, este una din cele mai rafinate și avansate ramuri de yoga. Acolo partenrii sunt învățați să se apropie unul de altul treptat. Întâi vor discuta, apoi se vor ține în brațe, iar pe un termen de câteva luni vor dormi împreună fără să se atingă. Inițial mi s-a părut demodate și aiurea toate acestea, dar când am dobândit cunoaștere am înțeles sensul lor.

Întâi e necesar ca relația să se clădească în suflet, în planul astral în lumea nevăzutelor, pentru a putea exista cu adevarat aici.

Suntem veniți aici pentru autocunoaștere și evoluție a spiritului, pentru a înțelege și trăi iubirea. Nu este un concept demodat, este pur și simplu un concept cosmic. E informație și energie ce merge într-un anumit sens. Dacă schimbăm sensul nu facem decât să mergem contra curentului cosmic. Și credeți-mă, este mult mai puternic ca noi, mai devreme sau mai târziu ne va distruge.

De aceea Dumnezeu ne dă suferința. Ea nu e decât un semnal e alarmă cum că ceva nu merge cum trebuie. Un semnal că mergem împotriva curentului. Avem libertatea s-o facem, dar avem datoria să ne iubim pe noi înșine.

Iată ce spune tot LAZAREV,

“Toate întâmplările care au loc sunt oglinda sufletelor noastre. Sufletul dezvățat de a iubi moare. Pierzând unitatea cu Creatorul, el pierde energia principală. Doar sufletul poate accepta energia iubirii. Spiritul și corpul sunt neputincioase în această privință. Energia sufletului se distribuie conștiinței și corpului. Și dacă această energie lipsește din suflet, putem să punem o cruce mare pe ceea ce numim viață și fericire omenească.”

Poate vi se pare ciudată informația cum că spiritul și corpul sunt neputincioase. Corpul, da, vor spune unii, dar… de ce spiritul?

Pentru că spiritul ține de informațional, de conștiință. Sufletul de energetic, de emoții. Iar acestea din urmă sunt cele pe care e necesar să le controlăm. Cu ele trebuie să lucrăm spre propria evoluție. Degeaba ȘTIE spiritul că e necesar să iubească, sau să facă anumite lucruri, dacă nu le putem face. Pentru a le face e necesară voința. Iar VOINȚA ține de energetic. Orice acțiune necesită voință într-o anumită cantitate. Iar energia ei se împarte între toate acțiunile noastre, chiar și pentru a ne ruga ne trebuie energie, deci voință, chiar și pentru a face o acțiune simplă. Cu atât mai mult, e necesară energie – voință, pentru a ne schimba. Este un fapt demonstrat științific prin teste psihologice. Nu doar afirmat de Lazarev sau de alți clarvăzători reali.

Voința este energie. Iubirea este energie. Iubirea are legătură cu voința? DA.

Din două motive, când ea există în suflet ne dă o stare specială. Aș defini-o într-un mod mai poetic poate, dar totuși realist din punct de vedere al energticului și al senzațiilor. Sunt de părere că…

Iubirea este acea emoție intensă, foarte intensă, care face ca întreg universul să vibreze altfel. E puterea a mii de sori și frumusețea a milioane de stele. E șoapta a zeci de izvoare, și răcoarea munților în plină vară, e valul ce se sparge la picioare pentru a deveni iar un alt val, e clipa transformată din banal în etern. E singurul lucru pentru care chiar merită să existăm. IUBIREA E DUMNEZEU.

Însă iubirea uneori cere sacrificii, empatie, conștientizare, răbdare, alegere rațională, ajutor spiritual. Iubirea nu e DOAR plăcere, inimioare și floricele. Deși oameni vor doar această parte a ei, frumoasă ce-i drept. Iubirea nu e doar senzația ce am descris-o eu mai sus, care ne umple de energie, ci este uneori și puterea de a fi alături, de a susține, de a răbda, de a îngriji, de a împărtăși suferința cu ființa ce spui că ți-e dragă.

Dumnezeu este informație și energie. Când cele două sunt armonizate, omul devine liber și fericit. Totul se leagă iar taman aici este arta evoluției.

Nu trebuie să înțelegem că plăcerea este ceva rău. Nu. Este un lucru chiar necesar. Este barometrul unei stări interioare. Cand avem numai necazuri înseamnă că ne-am îndepărtat de Dumnezeu. Pare paradoxal, dar este un adevar. Iată ce spune iarăși Lazarev:

„Nu trebuie să ucidem plăcerea prin ofensă, frică sau condamnare. De asemenea e bine să știm că în neplăcere există posibilitatea de dezvoltare. Iar dezvoltarea este întotdeauna combinația a două elemente diametral opuse. Durerea va fi mereu lângă plăcere. Situația neplăcută este dată de Dumnezeu. Trebuie să o iubești, să o schimbi și educi. Dar nu există educație fără Dumnezeu. Omenirea are acum multe probleme. Acest lucru îi va împinge pe cei înțelepți către iubire și acțiuni active în sensul transformării și educării sufletului. Cei deștepți vor încerca să schimbe ceva în economie și politică. Cei proști se vor supăra și se vor descuraja.”

Aș adăuga doar că cei deștepți vor merge pe drumul cunoașterii reale, vor căuta autocunoașterea și vor experimenta schimbarea personală și evoluția. Cei mai puțin înțelepți însă, vor găsi inamici în ceilalți, vor arăta cu degetul spre partenerul de viață, spre toți cei din jur, ca și cum dacă pe ei îi doare capul restul lumii ar trebui să ia antinevralgice.

A fi înțelept înseamnă a regăsi iubirea din tine, cu sau fără ajutorul cuiva. Iubirea din noi înșine o putem găsi nu prin izolare, ci prin relațiile cu ceilalți. Când vom înțelege că viața merge înainte, că nu are sens condamnarea cuiva începând cu noi înșine și terminând cu ceilalți, ne vom elibera de o grămadă de lanțuri. Chiar și de lanțul singurățății fizice sau spirituale. Când vom înțelege că iubirea nu înseamnă poziții sexuale și conflictele nu se rezolvă în pat sau prin fugă, iarăși vom fi făcut un pas înainte. Când vom ști să cerem lui Dumnezeu îndrumare atunci când ni se pare că soluțiile ni s-au terminat, atunci vom avea parte în viața noastră de miracole, de iubiri miraculoase, de rezolvări magice la probleme de trenează uneori chiar și ani.

Nu… nu sunt magice și nici miraculoase. Miraculoasă este doar reîntâlnirea cu Dumnezeul din noi care deschide porți, luminează căi, clădește destine.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)