Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com

De ce uneori… femeile iubesc prea mult…

De ce femeile iubesc prea mult… Aș putea spune că în iubire nu e nimic, niciodată, prea mult. Și totuși uneori este. Pentru că iubirea se naște și există în suflet o eternitate, însă se materializează în relații, în viață, în acțiunile ce o exprimă într-un fel sau altul.

Fără să fie exprimată și trăită cumva, iubirea suferă și moare. Mai exact dispare din viața fizică ca și cum ar fi murit, se ascunde undeva într-un colț al sufletului, așteptând momentul renașterii, așteptându-și dreptul la viață, (poate într-o altă viață sau într-o altă formă de existență) aşteptând să fie descoperită, adusă în lumină, de cineva care s-o aprecieze, să-i vadă frumusețea și să-i primească bunătatea și căldura.

Mă refer aici la iubirea prezentă în relațiile dintre bărbat și femeie, nu la alte tipuri de iubire. Aceasta are nevoie de reciprocitate. Și mă refer în special la femei, deși ceea ce scriu este valabil deseori și în mare măsură și pentru bărbați. Şi ei au sentimente, emoţii, chiar dacă şi le ascund sub măşti dure şi le exteriorizează mai rar. Totuși revin la perpesctiva specifică femeilor de a privi o relaţie.

Există, relații și… relații, femei… și… femei…

Relații în care ea vrea stabilitate, căsătorie, iubire, reciprocitate, susţinere. Și relații în care ea nu vrea decât un partener ocazional, pe primul loc în viața ei fiind altceva. În acest al doilea caz, pot spune că există cauze speciale, pentru care ea nu dorește o relație stabilă, (sau mai exact crede că nu dorește!), dar nu despre asta e vorba în acest articol. Îmi propun să dedic alt articol, acestui subiect.

Aici am ales să vorbesc despre femeile ce doresc reciprocitate în relații și despre situațiile în care această reciprocitate nu există, și totuși, ele CONTINUĂ SĂ RĂMÂNĂ MULT TIMP în relația ce nu-i oferă nimic, ori doar o mică parte din ceea ce sufetul ei dorește cu adevărat. Sunt blocate într-o RELAȚIE AMĂGITOARE ori chiar VIOLENTĂ.

Să clarificăm pe scurt despre ce anume vorbim. Dacă…

- simți că dăruiești mai mult decât primești și asta te deranjează;

- ești agresată fizic (te lovește ori te bruschează) sau emoțional (prin cuvinte sau fapte ce au menirea e a te pune în inferioritate, te jignesc într-un fel sau altul, îți dau stări de neliniste, își pun sub semnul întrebării stima de sine, și te fac să suferi cumva);

- el nu-ți acordă atenția dorită decât pentru a-și satisface necesitățile, dorind fie doar sex, fie alte foloase, materiale, emoționale, profesionale, etc;

- nu-ți acordă timpul dorit, petrecând cu tine mult mai puțin decât ți-e necesar;

- știi că mai are o relație, dar chiar dacă i-ai cerut în mod clar, nu dorește să iasă din ea;

- te înșală constant chiar dacă știe că tu nu dorești o „relație deschisă”;

- face promisiuni și nu le onorează niciodată;

- amână lucrurile ce tu le dorești din motive irelevante;

- e alcoolic sau dependent de jocuri de noroc, ori de droguri;

- e zgârcit și/sau lacom;

- afirmă că nu vrea copii, dar tu îți dorești foarte mult acest lucru;

- minte constant și minte fără teamă, pentru că oricum nu îi pasă de suferința, ori de părerea ta.

Mai puteți adăuga acestei liste… ea din nefericire mai poate continua.

Esența este că el e prea sigur pe el, și pe slăbiciunea ta pentru el. Se simte puternic și pe un tron de nezdruncinat. Esența este că tu dăruiești, dar nu primești ce ai vrea. Esența e că te simți singură în relație. Esența e că el știe să te joace, și folosește IUBIREA TA pe post de instrument de plăcere și atât, sau pe post de avanpost de refugiu, însă fără să-i pese ce faci tu când nu este el, ce simți tu, ce dorești… cu adevarat.

Deci poți crede că e un monstru de egoism. Un monstru cu faţă umană, uneori suficient de atrăgătoare încât să creadă că nu mai trebuie să ofere şi altceva. De fapt ai întâlnit un tip cu probleme emoționale. Însă probleme pe care din nefericire pentru tine, dar și pentru el, nu le conștientizează. Deci nu le poate rezolva/vindeca.

Dincolo de cele expuse mai sus, pot spune că am văzut multe femei ce se agață de relații care nu duc nicăieri, ele urmărind de fapt să-și construiască o familie, dar el nu vrea, însă ele insistă direct, ori indirect, și fac orice, în speranța că într-o zi el „le va vedea”. Le va vedea așa cum sunt, sau cum vor să fie văzute. Ori femei ce dăruiesc prea mult, dar nu primesc nimic în schimb, şi astfel se simt frustrate. În ambele cazuri ele speră că se va produce brusc o minune, și iubirea lor va fi percepută, va fi apreciată cumva, va deveni vizibilă și pentru el.

În marea majoritate a cazurilor așa zisa „trezire” a lui la „realitatea” dorită de ea, NU se produce.

Iar timpul trece, în defavoarea ei, pentru că pe chipul ei se adaugă anii, și relația devine din ce în ce mai tristă, mai inconfortabilă, mai banală. Iar flacăra devine jar stins și cenușă. Iubirea se transformă cumva în ambiție, apoi în orgoliu, apoi în revoltă, ori în credința că undeva s-a produs o nedreptate, ori că există un vinovat, însă nu se știe unde și cine este acesta. Viața trece aşa.

Există farmece? Uneori da, însă chiar și când ele există, ele nu pot atinge sufletul încărcat de iubire, ci doar sufletele ce nu au deschis încă portile spre lumina ei magică. Deci, nu dați vina pe vrăjitoare. Iubirea e mai tare, însă, repet, e nevoie de deschidere spre această minunată stare.

Există femei care nu pot ieși din astfel de relații și trăiesc astfel ani la rând, dar și femei care ies, singure, ori cu ajutorul prietenilor, ori cu asistența unui psiholog, se schimbă în bine și își construiesc relații adevărate.

Dar mai există și varianta în care ea, se trezește și se ambiționează. Iese din relație, dar nu va mai iubi niciodată. Își bazează alegerile pe furia născută din relația neîmplinită, și își direcționează energia spre propria persoană căutând compensații. Își construiește o familie puternică, cu un soț care le iubește, dar pe care ele nu-l vor iubi vreodată. Obțin bani, succes profesional, fac copii, călătoresc. Da, cunosc câteva cazuri. Au devenit femei de succes. Nu dau nume, desigur. Dar oare câți știu că în spatele succesului lor stă o iubire într-un colț al inimii, prăfuită, dar niciodată uitată. E bine? E rău? Este. Pur și simplu. E viață. Sunt fericite? Le las pe ele să-și dea un răspuns… Eu nu știu.

De ce se întâmplă să fii blocată în relații neîmplinitoare?

O să vorbesc despre cele două aspecte, cel psihologic și cel spiritual.

Din punct de vedere psihologic:

- confunzi iubirea cu suferința;

Suntem programați să așteptăm ocrotire și afecțiune de la părinți. E un lucru firesc! Dacă nu am primit-o, nu vom ști cum e, pentru că n-am experimentat. Însă sufletul la nivel profund ȘTIE, și în consecință caută instinctiv iubirea. Dar neexperimetând-o încă, nu face diferența dintre iubirea reală ce aduce bucurie, și iubirea încărcată de suferință, respectiv de refuzuri, de agresivitate, de instabilitate, de minciună, și de tot ce ne poate traumatiza sufletul.

Da, traumele din copilărie, chiar ne influentează pe parcursul vieții. Pentru că în primii șapte ani copilul (psihicul uman) își face automat programe. E vorba de programe emoționale, dar care crează nu doar stări sufletești ce-l vor însoți pe parcursul vieții, ci trasee neuronale în creier, care de fapt crează ganduri, ce conduc la situații, ce vor conduce la emoțiile cu care suntem obișnuiți. Un cerc vicios! Altfel spus, suntem tentați să acționăm într-un anume mod, chiar dacă știm că rezultatul e unul defavorabil. E ca și cum am devenit dependeți de emoțiile negative. Și într-un fel suntem. Nu putem ieși din situație. Și totuși… e bine să știți că… se poate.

- cauți să obții de la el iubirea ne-primită cândva;

Și astfel cauți să te faci iubită cu orice preț, iar prețul uneori e mare, prea mare. În astfel de cazuri, nu s-a înțeles faptul că iubirea este întotdeauna un schimb echitabil și că cel ce primește fără a dărui e cel cu probleme, nu tu.

Dar, pentru că nu ai fost iubită în copilărie, acum te atașezi de cineva cu același gen de personalitate ca unul din părinții tăi, în general tatăl, și cauți să-i câștigi iubirea necâștigată într-o copilărie plină de umbre. E o dorinţă neconştientizată a sufletului. Știind în forul tău interior că o meriți, că e firește să fii iubită. Este vorba de o substituție psihologică de persoană. Sufletul nu a acceptat ne-iubirea părintelui, și o vrea acum, sub o altă formă, de la o altă persoană. Dar cel în care o caută, e același tip de personalitate ca și tatăl. Cu siguranță neîntâmplător. Ci prin legea rezonanței, ce a chemat ceva, pentru a ne putea vindeca. Însă deseori acest tip de persoană nu e cea mai potrivită pentru asta. Vindecarea va veni, însă altfel.

- ai un complex de inferioritate;

Crezi că nu meriți să ai un partener așa cum visezi. Dacă el e prin preajmă, refuzi iubirea lui, pentru că nu o consideri posibilă. Ți-e teamă că te-ar răni, te-ar înșela, te-ar desconsidera, te-ar pune cumva în inferioritate. De fapt e… fie o frică de suferință cu baza în copilărie, fie… un sentiment de vinovăție, nejustificat prin ceva. Și astfel de ce ți-e frică nu scapi. Ajungi la un partener mediocru și tocmai datorită visului tău, care nu minte, tot de nemulțumire ai parte.

Ori te poți afla în situația în care, dacă există un partener în viața ta, nu crezi că meriți să te trateze așa cum dorești, adică cu atenție, cu tandrețe, cu dăruire, cu reciprocitate. Te simți inferioară cumva, și el simte, şi astfel îl transformi într-un mic zeu. Un zeu capricios, zgârcit cu iubirea și deseori și cu banii. Dur, dictator și prețios. Îți face o favoare cu prezența lui, și nu se ferește observi acest fapt. Cu toate astea, el e unicul din sufletul tău, și este tot ce vrei și ce crezi că poți tu obține. Alte variante mai bune sunt undeva departe, într-un viață viitoare, ori într-o viață ce e pentru alții. Sau mai exact… pentru altele.

- te temi de singurătate;

„Mai bine cu rău, decât fără rău”, se spune uneori în popor. E greșit desigur. Multe femei au teama de a ieși din relații, crezând că nu vor găsi alt partener. Își propun să nu-și părăsească partenerul, deși sunt nemulțumite de el, agresate fizic sau emoțional, neiubite, până când nu vor găsi altul… mai bun. Se ignoră faptul că, PENTRU A LĂSA LOC NOULUI, E NECESAR SĂ SE RENUNȚE LA VECHI. În sinea lor multe speră că le va părăsi el, și astfel vor pune capăt coșmarului, pentru că ele nu au curajul s-o facă. Și de multe ori el, chiar o face.

- te temi de schimbare;

Următoarea relație ar putea fi la fel, sau mai rău? Sau poate crezi că nu e momentul să faci o schimbare? Schimbarea e grea pentru că necesită energie. Puterea obișnuinței e mare. Iar în relații deseori, e ca și cum ar trebui să scoți un copac din rădăcină. Chiar dacă copacul e uscat, tot e greu. Sau… cum ar fi să-ți scoți o măsea, chiar daca ea doare și nu se mai poate repara. Ai nevoie de curaj pentru a acționa. Orice desprindere doare. E firesc. Dar… e ceva trecător.

- speri că se schimbă;

Este cea mai mare capcană. E acea minciună ce ne place să ne-o spunem deseori. De fapt este minciuna continuă cu care se amăgesc cele mai multe femei. Speranța e o armă cu două tăișuri, e ultimul sentiment găsit în cutia Pandorei. Uneori chiar mai rău decât relele celelalte. Ne blochează, într-o perpetuă aşteptare lipsită de sens.

El promite schimbarea, dar n-o face. Alteori, ea încearcă diverse variante de comportament, în ideea că îl va impresiona. E zadarnic. Impresia nu durează. Iar pretențiile lui devin chiar mai mari.

- ești depresivă;

Se ajunge uneori într-o stare în care totul pare lipsit de speranță. Atât lupta pentru relație, cât și cea pentru libertate își pierd în mintea ta sensul. E semn că nu mai ai energie. Ți-ai consumat-o toată în relație, în speranța de a construi ceva, ce în realitate se dărâmă peste noapte. Într-un fel poți spune că ai fost vampirizată energetic, de el sau de tine. Da, de tine, pentru că ce s-a întâmplat a fost și cu ACORDUL TĂU. Ai impresia că nimeni nu te înțelege, nu te susține, ba chiar ai fi considerată rea dacă te-ai despărţi, și pentru asta te simți vinovată, ori că ai fi arătată cu degetul că eşti singură.

- ești deja dependentă de el;

Ți-a intrat în sânge, în suflet, în viață. Face parte din ADN-ul spiritului tău. Nu poți trăi fără el. Este adevărat… a devenit PARTE DIN TINE, însă e „un ADN bolnav”. Această dependență nu e cu nimic mai bună decât cea de droguri sau de alcool. Îți dă stări de bine pe termen scurt, însă acestea sunt doar momente rătăcite într-o oază de neliniște, nemulțumire și nerăbdarea de a obține ceva: iubirea lui. Dar în condițiile relației respective nu poate fi posibil. Doar dacă se va întâmpla un miracol. Credeți în așa ceva? Cât timp aveți la dispoziție să credeți? O viață? Un an? De ce femeile iubesc prea mult…

De ce se întâmplă acest lucru dpdv spiritual?

- ai o lectie karmică cu el;

Efectele au cauze, poveștile continuă și zece vieți, până când emoțiile unei relații devin echilibrate. Nu contează cine e vinovat. Astfel de relații vin în scop de vindecare a sufletului. Știm că o astfel de relație a fost vindecată, atunci când simțim pace în prezența celuilalt, prietenie sinceră, sentimentul de familiaritate şi lipsă de ranchiună. Iar acestea sunt simțite de AMBELE PERSOANE. Poate exista sau nu dorință sexuală, nu asta are importanță, ci așa cum am spus, sentimentul de pace. Până atunci ne aflăm în karma acelei relații. Iar ea se vindecă doar prin trăire. O trăire pozitivă, vindecătoare.

- alegem persoanele care ne pot ajuta să evoluăm;

O relaţie chiar dacă e traumatizantă, poate este efectul unei iubiri foarte specile. Sau, poate nu am avut o karma de iubire cu acea persoană, ne-a fost doar rudă, ori prieten în altă viață, dar el a venit aici ca să ne ajute să evoluăm. Uneori nu am avut nici măcar acest tip de karma, dar am fost îndrumați către acea persoană de către divinitate pentru că ea/el, are ACEL CEVA SPECIAL care ne-ar putea ajuta să evoluăm. Să înțelegem lumea, să ne vindecăm spiritul, să trăim o anumită experiență, ce ne-ar fi de folos sufletului la nivel cosmic. Chiar dacă o face într-un mod traumatic. Menirea lui este să NE TREZEASCĂ. Iar suferinţa are deseori acest rol. Depinde de noi dacă ne îndreptăm spre cunoaștere și spre divinitate. Deci în cele din urmă fructificarea pozitivă a relației e doar alegerea noastră, el e doar „trigerul”(cauza, cel menit să ne impulsioneze, să ne determine căutarea).

- e vorba de smerenie dacă ești foarte orgolioasă;

Persoanele cu un orgoliu prea mare se pot intersecta pe drumul vieții cu persoane menite să le smerească. De obicei acestea din urmă sunt fie la fel de orgolioase și există o luptă a orgoliilor, fie extrem de inteligente, și știu să ne arate defectele cu o precizie exemplară. Face parte tot din procesul de evoluție spirituală, deoarece orgoliu este distructiv, iar persoana a venit să ne ajute să îl conștientizăm și să-l vindecăm. Ne va pune în situații în care vom vedea cât de mici suntem în fața vieții, a universului și a lui Dumnezeu. La nivel energetic sentimentul de superioritate se prezintă ca o agresiune față de ceilalți. Da, e drept, oamenii nu sunt egali, suntem pe nivele diferite ale evolutiei spirituale, dar să nu uităm că fiecare are ceva bun de oferit, un ceva al său, pe care tu nu-l ai. Nu trebuie să tratăm pe nimeni cu dispreț.

- nu ai iubire față de tine;

Iubirea față de noi înșine înseamnă încredere în sine, înseamnă credința că merităm tot ce-i bun, înseamnă împăcare sufletească cu sine, și o stare de multumire. Mai înseamnă TRĂIRE ÎN PREZENT. Iar această trăire nu este posibilă fără echilibru în emoții și gânduri, în acțiuni și în viață. La găsirea acelui echilibru e necesar să lucrăm.

- nu ai descoperit încă iubirea divină și conexiunea cu Dumnezeu;

Dumnezeu este în tot și în toate. Este în floare și în om. În cer și în pământul pe care calci, în sufletul tău și în sufletele celorlalți. El ne vrea binele, el înseamnă vindecare și creștere, transformare și evoluție. Poate nu ai credință. Și mă refer aici la o credință reală în BINE. Poate nu te rogi, ori nu știi să te rogi corect. Poate nu-ți asculți inima și intuiția, crezând că ele sunt „doar voci”.

A fi în conexiune cu Dumnezeu înseamnă să ai intuiție, dar să o și asculți. Iar dacă o asculți să acționezi în sensul indicat. Iar dacă acționezi să obții rezultate bune, ca o confirmare a corectitudinii şi a sursei divine a ei.

Ce putem face ca să schimbăm ceva? Se poate vindeca o astfel de relaţie?

Depinde de stadiul în care se află relația. Există stadii în care ea SE MAI POATE SALVA, dar și stadii în care acest lucru NU MAI E POSIBIL SĂ SE ÎNTÂMPLE.

Să spunem că ești ÎN PRIMUL STADIU, fie că ești încă la începutul relației, fie că nu au existat fapte, ori vorbe care au perturbat grav legătura sufletească și emoțională dintre tine și el. În acest caz mai există șanse și ele merită valorificate.

Deci… încearcă…

Însă nu la infinit, nu uita, nu trebuie să te amăgești. Dacă tu te schimbi și schimbi ceva, trebuie să observi că și el s-a schimbat. Dacă acest lucru nu devine vizibil și stabil într-un scurt timp, nu mai încerca, fie e instabil emoțional, fie nu are dorința și iubirea necesară pentru a-ți putea oferi ceva.

Schimbă-l cu altul pentru că schimbarea ta e zadarnică, nu-l poate impresiona.

IATĂ CE POȚI FACE PENTRU A PRODUCE O SCHIMBARE:

- crează starea de comunicare sinceră;

O relație intimă FERICITĂ și de DURATĂ, nu poate exista fără o relație de intimitate sufletească. Comunicarea e mai mult decât un fapt, e O STARE, o stare a unei relații. Un egregor viu, un câmp energetic prezent ce-i unește pe cei doi.

Pentru a exista comunicare, ai nevoie să nu te temi să-ți arăți acele aspectele ale sufletului CE SUNT VULNERABILE. E necesar să le poți exprima liber în fața acelui om pe care îl numești partener de viață. Mai exact, e necesar ca partenerii, AMBII, să nu se teamă de părerea celuilalt. Să nu se ferească să-și mărturisească slăbiciunile, temerile, problemele, dorințele. Să nu existe orgoliu în relație sau teama de a fi judecat, condamnat ori atacat. Ambii trebuie să se exprime liber, în cuvinte, în emoții, în fapte. Această STARE e baza unei relații trainice. Însă cineva trebuie să propună asta, să înceapă, să știe să vorbească, dar și să asculte. Fii tu prima, și vezi dacă și el te urmează. Acest tip de comunicare e necesară, însă nu întotdeauna și… suficientă. E totuși BAZA.

- fă compromisuri;

Da, acele compromisuri umane ce pot conduce la relaxare și pace în relație. Nimeni nu e perfect, acceptă-i imprefecțiunile! Însă e vorba de acele compromisuri care NU te derajează. E nevoie și aici de reciprocitate și echilibru. De înțelegere, bunătate, și lipsă de orgoliu. Să nu uităm că fiecare are nevoie și de teritoriul său personal. Asa cum relația are nevoie de un TERITORIU COMUN al relaţiei.

- fii tu însuți;

Dacă trebuie să te schimbi prea mult pentru altul, nu mai poți fi tu, și atunci devii tensiontă, neliniștită și stresată. Fii tu, pentru că sinceritatea și autenticitatea sunt pline de farmec. Și apoi fii sigură că NU te vei putea preface o viață. Te place astfel, ori… nu te place. E bine să știi asta din timp.

- îngrijeşte-te;

Îmbracă-te frumos, folosește cosmetice bune, alegeți coafura care te avantajează. Partea fizică nu este niciodată un aspect neglijabil în relația cu un bărbat. Trebuie să fii sexi pentru el, dar în primul rând pentru tine. Dacă te simți sexi, vei determina și pe alții să simtă emoția ta și să te vadă astfel. Dacă te simți urâtă vei emana teamă și respingere și de acestea vei avea parte.

- e bine să ai și alte preocupări și relații;

Nu fă din relația cu el o obsesie, un idol. Fie se va simți sufocat, fie îi va crește orgoliul, simțindu-se zeu în viața ta, fie te va disprețui pentru că nu ai nici o preocupare, ori interes, crezându-te superficială, ori proastă. Deci nu te agăța de relație, chiar dacă îți place să petreci timp cu el. Ai nevoie de teritoriul tău, de preocupările tale și de relațiile tale. Ai nevoie şi de alte lucruri şi aspecte care te fac fericită. Caută-le, dacă nu le cunoşti deja. Viața nu se rezumă la relații de iubire cu un partener de sex opus, viața e o relație de iubire cu întreg universul.

- arată-i că îți pasă, dar şi că poți trăi fără el;

Nu trebuie să fii rece cu el, ar putea crede că nu-l iubești. Deseori femeile adoptă o astfel de atitudine când sunt supărate, iar bărbații nu înțeleg limbajul comportamental feminin. Dacă ai ales să te refugiezi în tăcere, el nu va fi sigur de ce faci asta. Chiar dacă tăcerea ta e de fapt un protest pentru ceva, „greva japoneză” trebuie să fie justificată, explicată cumva!

Spune-i că îți pasă de el, spune-i ce vrei de la el, trasează granite și exprimă-ți dorințele, spune-i ce loc are relația în viața ta. Nu minți, pentru că mințindu-l pe el te minți în primul rând pe tine. Dar nu-i spune nicidecum că lumea ta s-ar prăbuși fără el. Nici măcar nu este așa, chiar dacă tu crezi cumva asta. Te înşeli.

- întreabă-l ce vrea el de la această relaţie;

Va fi plăcut impresionat. Şi nu e doar vorba de un banal efect… artistic, ci de faptul de a şti şi tu ce gândeşte şi ce vrea, de a-l cunoaşte. În fond e vorba tot de comunicare. Va şti că şi el contează pentru tine, el şi dorinţele sale.

- să te rogi pentru rezolvarea situației;

Uneori situația pare fără ieșire. Dacă ne rugăm din tot sufletul, sincer și insistent, cu răbdare, rugăciunea va ajunge în cerul sufletului și prin acesta direct la Dumnezeu. Situația se va rezolva, uneori în sensul dorit, adică de a fi cu persoana dorită, alteori se va produce ruptura și se va așterne liniștea mult dorită. Va fi loc pentru un alt partener.

- ieși din relație, dacă e cazul;

De fapt întrebarea exactă este: să ieșim sau nu din relație?

Există o vorbă veche și celebră, nu-mi aduc acum aminte cine a spus-o, dar este înțeleaptă: „Să ne rugăm să putem schimba lucrurile pe care le putem schimba, și să le putem accepta pe cele ce nu le putem schimba. Și să avem înțelepciunea să facem diferența între ele”.

Aici e cheia. FACEȚI DIFERENȚA.

Și nu așteptați o viață să o faceţi. Cereți vieții teste, dați-vă termene. Nu lui, ci pur și simplu vouă înșivă sau situației per ansamblu. De exemplu, dacă nu se schimbă ceva până la data de… atunci voi schimba eu situatia și voi pune punct. Dacă îi dați lui termene, vă va amăgi de fiecare dată într-un fel sau altul, prin promisiuni de schimbare, ori prin rugăminți de iertare, iar termenul va fi prelungit la infinit. Nu vă lăsați amăgite de promisiuni fără acoperire.

Să trăim în legea iubirii sau în legea rațiunii. Putem iubi fără a fi raționali?

E cert că iubirea e mai presus de orice rațiune. Însă uneori a iubi necondiționat pe pământ e imposibil. Mai exact acest fapt ne poate conduce la o STARE DE SUFERINȚĂ. De ce? Pentru că omul e o fiinţă emoţională, pentru că avem nevoie unii de alţii, pentru că iubirea e un flux ce curge între DOUĂ PERSOANE. Iar dacă ne vedem în postura de a dărui mereu fără a primi nimic în schimb, ne trezim singure într-o relație pentru doi şi asta e cea mai nefericită formă de singurătate. Dacă vorbim cu cineva, dar în loc de ecou, cuvintele ni se lovesc de ziduri reci de indiferență și cad ca niște păsări rănite la picioarele vieții, sufletul se întristează. E firesc să fie aşa.

Dacă toate aceste lucruri se petrec, iar pe noi NU NE DERAJEAZĂ, ne simţim energizate, fericite şi împlinite, atunci e OK. Ne putem trăi iubirea astfel, eventual putem aspira la sfințenie.

Un semnal de alarmă există însă când simțim că CEVA NU ESTE ÎN ORDINE, și sufletul începe să doară. Atunci e cazul să apelăm la rațiune și să punem punct relației. De ce?

Pentru că ne-am atins limitele umane ale iubirii. Atâta putem noi suporta. E OK.

Pe pământ iubirea se învață, se transpune în fapte, în acțiuni și se manifestă prin relații. Atunci când iubirea pentru altul devine un ACT DE SACRIFICIU, iar acest lcru îl simţim clar, e semn că ne plasăm singuri într-o STARE DE AUTODISTRUGERE. Nemulțumirea, furia, și nesiguranța, toate firești într-o astfel de situație, prin emoțiile ce le crează, ne distrug câmpurile energetice. Ne conduc la boală, probleme de destin și uneori îl pot afecta și pe cel iubit, ori persoanele din jurul nostru.

În concluzie…

Cele spuse sunt valabile în special pentru femei, dar le fel de bine pot fi valabile şi pentru bărbaţi. Suntem spirite ca am venit aici să învăţăm, să evoluăm, să experimenţăm şi să ne schimbăm în bine, urcând trepte pe scările magice ale vieţii.

Dacă nu-ţi place experienţa ta schimb-o. Schimbă-te pe tine şi totul se va schimba, fie te va iubi, fie va pleca, fie vei avea puterea să îi spui tu să plece.

Nu e uşor, e necesar să lucrezi cu tine, cu psihicul tău, cu sufletul și cu mintea, prin cunoaştere, rugăciune, consiliere, meditaţie, iubire. Una, toate, sau oricare din aceste variante crezi că ţi se potriveşte.


Nu te agăţa de oameni, de relaţii, ori situaţii. E greu să plecăm, mai ales când emoţiile ne copleşesc, însă fie singure, fie cu ajutorul unui psiholog, putem trece peste astfel de momente delicate.

Iubirea nu moare, ea îşi are în sufletul nostru locul ei veşnic, însă viaţa se cere trăită frumos. Fiecare om are de împlinit mai multe aspecte ale sale, ce devin invizibile când eşti prins într-o relaţie distructivă. Te iroseşti. Chiar merită?

Elibereată-te, iubeşte cu adevărat, şi fii conştientă că nu poţi iubi pe nimeni, dacă nu începi cu IUBIREA REALĂ faţă de cineva important, persoana ta.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)