Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


Despartirea, acel lucru ce doare, si cum sa facem ca totul sa fie mai usor…

Despartire Da, există în noi toți acea căutare, a cuiva… a acelui cineva, unic, cu care să formăm un tot, cu care să fim uniți de un flux de lumină sau mai exact de iubire… Și deși poate părea unora nerealist ceea ce spun, acest lucru este valabil și pentru bărbați, nu doar pentru femei.

Cea mai mare tragedie a omului modern este că vrea să dăruiască iubire, multă iubire, și nu găsește omul potrivit să o primească. Ne încurcăm în stiluri diferite de a dărui și primi, și în povești cu care ne mințim pe noi înșine. Ne încurcăm cu persoane străine de suflet, crezând că ele sunt cum credem noi, mai exact cum am dori noi să fie. Le îmbrăcăm în straie ideale, le dăm personalitatea ființei ce există în visul nostru de suflet, și apoi când ele ne aduc la realitate, dezbrăcându-se în modul cel mai firesc de visele și idealurile nostre, devenind ce sunt ele de fapt, ne doare. Ne doare străinul ce a apărut lângă noi, ne doare visul spulberat, ne doare că tabloul pictat de noi a fost sfâșiat fără milă. Dar deseori continuăm acea relație, crezând că la momentul oportun vom găsi totuși ceva în acea persoană, sau că îl vom transforma în persoana potrivită, că se va schimba pentru noi, ori că iubirea noastră disperată îi va pune o mască, masca dorită de noi. Iar masca va deveni apoi el. Sau poate va veni spre noi altcineva, desprins din alt vis, și astfel vechiul vis va pleca mai ușor.

Dar aceste credințe sunt superficiale, sunt povești cu care amăgim copilul din noi dându-i speranță. Credințele reale – cele inconștiente, creatoare de realitate, prezente într-unul sau uneori în ambii parteneri - ascund altceva. Ele ascund o mare singurătate, o mare tăcere a unor buze ce au uitat să zâmbească sincer și să sărute cu sufletul.

Acele credința ascund de fapt o iubire ce tace, o credință în neiubire.

Și în aceste povești triste, la un moment dat intervine firescul, pentru o astfel de relație: despărțirea.

Ea e cel mai bun lucru ce se poate întâmpla. Însă nu ni-l dorim fiindcă… DOARE.

Și atunci în astfel de situații ne punem întrebări, de obicei fără răspunsuri clare, pentru că răspunsurile nu pot fi găsite cu mintea, și uneori nici cu sufletul. Raspunsul ține de spirit. Dar cine poate vedea și pătrunde acolo? Puțini…

Însă, haideți totuși să încercăm să răspundem la căteva din aceste întrebări.

De ce a intervenit despărtirea, relația a fost nepotrivită? Am ales de la început prost?

Nu. Și spun NU, pentru că eu nu vorbesc aici nici de relațiile din interes, nici de cele create doar pentru a fugi de singurătate, nici cele impuse de societate, de alții. Eu vorbesc aici de firesc, de iubire, de acea legătură unde este implicată atracția spotană pe toate cele 3 niveluri – trup, minte, suflet - iar atracția nu alege în funcție de anumiți parametri logici, nu ține cont de rețete și sfaturi, nu are strandarde ce trebuiesc respectate și legi în care e necesar să se încadreze.

Am fost atrași de acea persoană fără să știm de ce. Ceva din el/ea ne-a chemat indubitabil. Niciodată nu poate fi vorba doar de aspectul fizic, întotdeauna mai este un acel “nu știu ce”… Și tocmai acel “nu știu ce”, e iraționalul din relație. Adică “ceva-ul” din care se naște iubirea. Ne-a plăcut cum vorbește cu noi, cum zâmbește, dar mai ales ne-a plăcut EMOȚIA ce a trezit-o în noi. În fond DESPRE ASTA E VORBA!

Și astfel am făcut primul pas. Ne-am îndrăgostit.

De aici fiecare se comportă în funcție de PERSONALITATEA sa, de CARACTERUL său și mai ales de EXPERIENȚELE sale. Aș mai adăuga și alți doi factori importanți: educația și interesele, prezente și ele la anumite persoane. Și… desigur, SPIRITUL. Nivelul său spiritual, aspect deloc neglijabil.

Sigur, acestea nu țin de iubire, dar țin de uman și de realitate.

Și în funcție de toate acestea fiecare proiectează asupra celuilalt.

Ce e proiecția în iubire?

E un mod de a-i atribui celuilalt calități sau defecte ce nu aparțin decât parțial relațității. E vorba despre o interpretare a ființei vizate, o interpretare ce ține de tine, de experințele și dorințele tale. E modul în care îl vedem, e perspectiva personală prin care vedem lumea și viața, e filtrul personal prin care dăm o anume semnificație gesturilor, cuvintelor și faptelor celuilalt.

Și astfel ne putem crea o părere nerealistă despre el/ea.

Când flacăra pasiunii se micșorează, filtrul pare a se modifica, și începem să vedem ALTFEL acea persoană. Vedem deja altceva.

S-a schimbat el sau noi ne-am schimbat?

Ambele variante sunt valabile, pentru că totul în lume evoluează. Noi cei de azi nu mai suntem acei oameni de ieri. În plus în cuplu, FAMILIARITATEA crează alte doleanțe și un alt tip de comportament. Deci… ne-am schimbat, cel puțin parțial. Am devenit mai… noi înșine.

Deci poate că nu e vorba numai de filtru, poate că și ceva în comportamentul lui/ei diferă, și asta ne derajează. Și-a dat jos masca și nu ne place adevăratul său chip. Poate că noi vrem mai mult de la relație, de la persoană. Sau vrem altceva.

Atunci ne trezim într-o altă realitate, ce nu pare a fi tot una cu povestea de iubire ce-o trăiam. E prima oară când ne punem întrebarea: am ales oare greșit?

NU. Nu există alegeri greșite! Pentru că alegerea o face de fapt sufletul. Nu tu alegi. Pot spune că IUBIREA TE ALEGE PE TINE. Nu, nu e romantism, e REAL. O realitate spirituală.

Iarăși simt nevoia să spun că nu am văzut cuplu, fără nici o problemă, fără să se fi certat niciodată, toți fiind oameni. E firesc să avem și opinii contrare. Însă de aici pornește diferența între cupluri: unele cupluri își pot rezolva prin comunicare problemele, altele nu pot face astfel, și asta, deoarece cerințele celuilalt pot fi inacceptabile și incompatibile cu personalitatea ta. Și atunci compromisul este prea mare. Acei oameni sunt deci… incompatibili.

Dacă compromisul este prea mare, atunci se naște ruptura. Iar ea, deși pare reparabilă, nu este așa. Măsura ei, este de fapt măsura compromisului prezent în relație. El naște frustrare, acuzații, dorința de libertate, uneori dorința de răzbunare.

Țin iarăși să meționez că toți facem compromisuri în relații – chiar și cele ce nu sunt de dragoste - însă depinde mult de felul și de mărimea lor. Adică cât de multe sunt, și cât de acceptabile.

ÎN IUBIRE ÎNSĂ, mod firesc apare sentimentul de învinovățire și de acuzare al celuilalt. Iar uneori sentimentul de autoînvinuire. Sufletul simte că va suferi și nu îi este ușor să accepte asta.

Este cineva vinovat?

NU. Vinovată e numai iubirea!


Vorbesc aici de acele cupluri care au căutat o relație bazată pe iubire, nu pe interese. Repet, acele relații din interes sunt în general sunt sortite eșecului. Sau cel puțin nu sunt cele ce te conduc spre un Rai pământeam. Sunt cupluri bazate pe ceea ce numim rațional, deci rareori există suferință la despărțirea acestora, sau mai exact ea este prezentă, dar este de obicei superficială și se vindecă repede.

De ce intrăm în relații? De ce spun că e vinovată iubirea?

Intrăm în relații tocmai ca să învătăm iubirea. Nu uitați suntem la ȘCOALA PĂMÂNT, nu pe altă planetă!

De ce o anume persoană?

Pentru că el/ea e singura persoană care are exact acele caracteristici potrivite ca să ne învețe:

- fie să iubim pe cineva, adică pe el/ea;

- fie să iubim pe Dumnezeu și viața, întorcându-ne spre rugăciune, orientându-ne spre spiritualitate, spre sinele nostru și astfel să urcăm trepte spre Înalt;

- fie să ne iubim pe noi înșine;

Iar sufletul știe asta. DA, iubirea este UN PROGRAM. Sună aiurea, sună poate prea rațional, însă este un program karmic, sau dacă vreți genetic, scris în AND-ul fiecăruia, menit să ne ajute în scopul nostru: EVOLUȚIA SPIRITUALĂ. Iar sufletul știe dinainte cine face parte din program. Viața îți deschide căile și destinul îți stabilește întâlnirea.

Între noi fie vorba e scris și în astrograme, cu date clare, concrete, trebuie numai să știm să le descifrăm. Fiecare relație ESTE scrisă acolo. În hologramă, în stele… în Marele Tot.

Acesta e scopul real al relațiilor, numai că noi deseori nu-l sesizăm. Îl îmbrăcăm prea mult în straie umane. Scopul universului este evoluția spirituală, iar acceasta nu se poate face excluzându-i pe ceilalți. Iar ceea ce ne atinge cel mai mult sufletul sunt relațiile de iubire, nu celelalte relații, care au totuși importanța lor. Însă repet, relațiile de cuplu au o importanță primordială în invățarea iubirii pe această planetă.

OK. Deci ni se termină programul, ni se termină lecția, fie că am învătat-o ori ba, se încheie povestea. Fiecare poveste ARE UN TIMP LIMITAT prin programul iniţial şi un timp ce îl limităm noi prin alegerile personale sau îl prelungim, uneori. Ceea ce nu s-a învățat într-o viață din cauza unuia sau altuia dintre parteneri, în general se raportează pentru… next life. Mai sunt și excepţii când cel ce n-a greşit nu mai doreşte să joace acel rol pentru altul. Dar, asta e o altă poveste…

Conștienți de faptul că nu am ales greșit, și nici nu există vinovați, ci doar alegeri uneori neinspirate, ne rămâne să ne întrebăm: ce să facem acum cu durerea? Cum să ne liniștim sufletul. Cum putem trăi fără el/ea?

Există trei aspecte de care e necesar să ținem cont pentru a face despărțirea mai ușoară:
Despartire

- psihic;

- energetic;

- spiritual;
Din punc de vedere psihologic – e necesar să știm că atașamentul este ceva firesc, iar ca gândul să zbore spre acea persoană plecată, este iarăși firesc în astfel de situație. Deci dacă vrei să-l uiți mai ușor atunci LIMPEZEŞTE-ŢI MINTEA. Fă curat, pune totul în ordine. E necesar… altfel haosul gândurilor te va copleşi.

Lasă întâl fluviul să curgă, lăsă gândurile să zboare unde vor ele, să strige, să urle, să înjure, să plângă, să viseze, să facă ce vor, lasă-le câteva zile, apoi… treci la treabă. Altfel poţi cădea în depresie. Ori te poţi îmbolnăvi de diverse boli, din cauza reprimărilor, adică a emoţiilor negate, dar ascunse bine în inconştient.

Fă-ți O LISTĂ CU TOT CE ȚI-A FĂCUT RĂU, cu toate momentele neplăcute, cu toate suferințele cauzate, cu toate defectele lui/ei.

Și totuși o astfel de listă va naște în modul cel mai firesc furia, ranchiuna, și deci, neiertarea. Au rostul lor în situație. Și atunci revino, și revezi tot ce a fost frumos. Da, fă o listă, pentru a-ți pune mintea în ordine. O LISTĂ CU TOT CE AI TRĂIT MINUNAT ÎN ACEA RELAȚIE. Și înțelege că acele momente au fost un dar. Multumește-i și iartă-l/o pentru cele din prima listă. Este om.

Apoi fă o A TREIA LISTĂ. În care să scrii ce-ai învățat din acea relație. Poate cea mai importantă din toate.

- Ai învățat să iubești pe cineva, să privesti cu atenție o persoană, să înțelegi un suflet (prin apropierea firească și intimitatea psihică și spirituală dintre voi), să fii empatic. Ai învătat să fii mai bun, să ai grijă de altul, să dăruiești, să primești, să îmbrățișezi, să discuți, să râzi, să dansezi, cu lumea, cu oamenii, cu viața… Și astfel ai învătat să iubești o altă persoană.

- Sau poate ai învătat să te rogi, pentru iubire, din iubire, să cauți să fii mai bun, mai înțelept, mai frumos, mai spiritual. Ai învăţat să studiezi universul, să înţelegi planurile spiriuale, să te apropii de Dumnezeu. Și astfel ai avansat spiritual.

- Ori ai înțeles că tu nu ești așa cum te-a văzut el/ea, ci tu ești bun, ești generos, că tu meriți, că tu poți, că tu ești sensibil, că tu ești o ființă umană, cu bune și rele, că nu ești perfect și totuși ești minunat/ă în imperfețiunea ta. Că meriți mai mult și de-asta e cazul să mergi mai departe. Și astfel ai învătat să te iubești pe tine însuți/însăți.

Vezi… caută… pentru că în fond ASTA E IMPORTANT.

Ok. Vei spune. Rațional mi-am făcut treaba. Mi-am făcut listele, mi-am pus mintea în ordine, lucru necesar pentru obținerea primului pas către PACE. Pace a sufletului. Chiar vreau să-l/o uit! E ceea ce trebuie să fac, însă… ce mă fac cu emoțiile!?!

Da, întotdeauna în lupta dintre rațiune și emoții, în astfel de situații, emoționalul te trage înapoi. E firesc. Soluția? DUMNEZEU. Da, apelul la planul spiritual.

Dar până acolo, să trecem la planul energetic.

Energetic suntem legați prin corzi de lumină – energie – de ceilalți. Cu atat mai mult de cei cu care am trăit relații sexuale. Nu… nu vă apucați să tăiați corzi energetice, e cea mai stupidă operație. Nu se pot tăia. Corzile energtice sunt interioare. Între un bărbat și o femeie ele se mențin 7 ani de la încheierea relației. Nu intru în detalii aici.

În plus energetic s-au creat obiceiuri, care sunt câmpuri energetice ce se nasc, repetitiv. E vorba de energia obișnuinței care cu greu se poate schimba. Dar, se poate. E vorba de câmpul comun al relației, de egregorul său, care trăiește încă, nu moare când vrem noi.

Fie că e vorba de corzi, fie de câmpuri energetice sau egregori, e necesar să le diminuăm din importanță. Le putem slăbi energia. Cum?

Prin exerciții de reiki, de yoga, prin sport, dans, meditație, programare neuroligvistică. Cuvântul este energie, desigur! Prin socializarea cu alte persoane. Nu. Nu e vorba de a socializa… sexual, ci de focusarea atenției spre altceva, altcineva. Prin muncă, prin acțivități ce ne plac și ne stârnesc interesul. Călătorii, activității culturale, prieteni. În nici un caz prin stagnare. Staganarea nu diluează energia, dimpotrivă. Veți spune că e o fugă de sine. Dacă se lucrează conștient și pe toate cele 3 planuri, nu este așa. Deși în anumite condiții poate fi ( dar nu discut acum detalii).

Uneori ne ocupăm de cele două planuri și totuși… simțim că mai este ceva. Simțim bine. Dacă relația s-a terminat neîmplinită, dacă una din persoane a trișat și nu si-a jucat rolul ales încă dinainte de a veni aici pe pământ, atunci e posibil ca sufletește să simțim aceast fapt ca pe o NEÎMPLINIRE. Ceea ce de fapt și ESTE la propriu. Aceasta nu provinde deci doar de la despărțire, ci din nerealizarea completă a acelui program scris în suflet.

Și atunci e necesar să apelăm la planul spiritual. De fapt la cea mai puternică Sursă ce ne poate ajuta într-o astfel de situație: DUMNEZEU.

Sau mai exact… rugăciunea. Și un anumit tip de meditație.

Cred că nu mai am ceva de adăugat aici. Rugăciunea din suflet, cu intenția sinceră de a uita, de a ierta și de a fi iertat. Rugăciunea susținută și reală. Rugăciunea ce ți se potrivește. Da, uneori este benefic să apelăm la puterea bisericii, dacă noi credem în ea. Biserica este în fond un program folosit de ceva ani, deci un program ce a căpătat putere. Sunt oameni cu har, nu toți, ci doar unii, dar SUNT. Oameni ce ne pot ajuta să ne lăsăm în urmă suferința mai ușor. Însă rugăciunea personală este necesară. Dumnezeu ne aude. Întotdeauna.

De toate cele trei planuri ține în final CONȘTIENTIZAREA faptului că, în fond, timpul e ceva prețios, că momentele în care ALEGEM durerea sunt tot acele momente în care putem alege BUCURIA. Iar alegerea ne aparţine, iar timpul nostru aici pe pământ e acelaşi.

Desigur, ar mai trebui să conștientizăm două aspecte:

1 - durerea unei despărțiri trece în timp. Un timp mai rapid, sau mai lent, în funcție de mulți factori, dar TRECE. Nimeni nu agonizează veșnic, nici chiar o iubire ce moare. Priviți la fostele iubiri și veți vedea.

2 - Nu să nu se amăgească nimeni, nici o despărțire nu e definitivă. Undeva… cândva… vei avea ocazia să priveșți în ochi acea persoană. În ochii indistructibili ai sufletului. Acolo, în acel plan etern, unde vom ajunge cu toții, în acel plan infinit, unde totul este posibil și unde într-adevar totul este dincolo de bine și de rău. Acolo… în planul conștiinței pure, cu siguranță îl/o vei revedea. Poate că n-ar fi rău să faci un exercițiu de imaginație și să anticipezi momentul. Dacă ți-ar apărea brusc în față, oare… atunci… ce i-ai spune?

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)