Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


De ce exista despartire si divort?

inimi De cand e lumea si pamantul, iubirile se nasc si mor… iar despartirea doare. Da, chiar si pe cel care pleaca, ceva din sufletul lui sufera, pentru ca ar fi dorit sa fie altfel. Si totusi exista divorturi, exista despartiri… si exista foarte multe probleme in multe cupluri, prea multe… Cred ca asta e problema primordiala a secolului, ba nu, a lumii, problema amplificata de acest sfarsit de capitol cosmic. Urmata de problema banilor si de diverse probleme de sanatate. Deci problemele in dragoste sunt pe primul loc. Iar energiile puternice venite acum din univers nu fac decat sa amplifice atat binele cat si raul. Da… traim in dualitate, spun asta pentru visatorii care cred ca aceasta va disparea in ceata dupa mult discutatul 21 dec 2012. Nu… dualitatea are rolul sau.

Si totusi, revenind la subiect, la problemele existente in cupluri. Oamenii isi aleg pe cineva, se casatoresc sau raman in concubinaj, nefiind siguri de iubirea lor, dar totusi dorind sa formeze un cuplu. Multi insa intra in relatie cu probleme afective nerezolvate. Probleme avute in existele anterioare si in mod firesc re-intalnite in copilarie.

Da, totul pleaca de acolo, de la relatia cu parintii. Deci… parintii ar trebui sa stie, ca ei sunt cei care determina comportamentul in cuplu al copilului lor. Si aici am sa pun punctul pe „i”, pentru ca totul e de fapt simplu. Deci… mai putin important e faptul ca micutii asista la certuri, probleme, razboi in cuplul format din parintii lor. Repet, mai putin important, nu insa neimportant deloc! Tineti cont de faptul ca uneori nici macar nu exista un cuplu, copilul fiind crescut de un singur parinte. Si totusi copilul si in acest caz deseori are probleme chiar daca nu avem certuri, nu avem razboi, nu avem decat… dorinta de a fi iubit. O dubla dorinta nesatisfacuta. Dorinta micutului si dorinta parintelui. Acestia se trezesc intr-un cuplu, mama-copil (sau tata-copil) in care fiecare e insetat de iubire. Uneori suntem constienti de acest fapt, alteori nu… Si totusi problema exista, ramane si e preluata de copil.

Si aici intre noi fie vorba nevoia de a fi iubit de un om, nu e decat un substitut al nevoii de a fi iubit de Dumnezeu. Lucru extrem de important! Dar nu acesta e subiectul acestui articol.

Din relatia avuta in copilarie pleaca tot. Dincolo de toate celalalte necesitati sufletesti, omul are o necesitate primordiala, pe care rareori o constientizeaza. Dar este extrem de prezenta in noi. Aceasta este nevoia de INTIMITATE AFECTIVA. Altfel spus, de comunicare de la suflet la suflet. Aceasta nevoie de cele mai multe ori este la nivel constient respinsa, nerecunoscuta. Insa e doar o capcana intinsa de orgoliu, sau altfel spus de demon, ingerului din noi.

Daca micutul invata intimitatea afectiva in copilarie, se va folosi de acest lucru si cand va fi matur. Nu… cand va fi mare, pentru ca maturitatea psihica inseamna sa cunosti acest lucru. Deci copilul devenit adult, va sti sa comunice cu cei din jur. O invata daca a vut parte de ea. Altfel nu. Nu are cum!

Iar relatia de cuplu fiind una importanta, mai importanta decat multe alte lucruri pe pamant, va fi cea care cere cel mai mult aceasta intimitate afectiva. Iar oamenii nu stiu s-o aiba, nu stiu s-o creeze, deseori intr-un cuplu totul rezumandu-se la intimitatea sexuala.

Va urma…

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)