Home

CSS Nested Menus Css3Menu.com


De ce si de cine ne îndragostim!

De ce si de cine De ce ? Pentru că aşa am fost creaţi ! Aşa e Universul ăsta ! Un Univers care este dual şi totul se naşte din dualitate. Am fost creaţi aşa: barbat şi femeie, ying şi yang, zi şi noapte, apa şi foc, pământ şi cer, alb şi negru, pozitiv şi negativ, bine şi rău... Între cele două extreme se afla o multitudine de nuanţe, frumuseţi şi culori care dau charmul vieţii. Dualitatea crează şi naşte armonie, conflicte şi viaţă. Dincolo de dualitate, ştim azi că fiecare element contine în el totul, într-o proporţie mai mare sau mai mică, universul fiind holografic.
Dar să revenim la iubire... care şi ea conţine în ea totul! Bucurie şi tristete, împlinire şi pierdere, curaj şi teamă, sex şi dorinţă sexuală, unire şi singurătate pasiune şi indiferentă... Iar între toate acestea e secretul vieţii, secretul unei vieţi ce fără dragoste nu ar fi decât un non sens.
Fiind un subiect vechi de când lumea, a preocupat nu doar filosofii, scriitorii şi artiştii ci şi psihologii, care au încercat să studieze iubirea din perspectiva lor.
Cercetările, studiile, experimentele din acest domeniu nu au adus prea multe noutati, totuşi au existat şi unele surprize.
PĂREREA PSIHOLOGILOR.
CE ARE IMPORTANŢĂ când ne alegem un partener?
ATRACŢIA FIZICĂ este pe primul loc atunci când ne alegem un partener. Nu o spun eu ci studii, experimente, observaţii psihologice. S-a constatat că nici inteligenţa, nici personalitatea, nu au un rol mai important decât aspectul fizic, atât pentru barbaţi cât şi pentru femei. E primul lucru cu care cineva ne atrage atentia. TOTUŞI s-a mai constatat că unele persoane doresc să se pună pe ei/ele însele în valoare şi atunci instinctiv îşi aleg un partener mai puţin aspectuos, pentru a fi ei centrul atentiei, şi a fi consideraţi atragători prin efectul de contrast.
PROXIMITATEA îşi are şi ea importanţa ei. Multe cupluri sunt formate din persoane care au locuit sau au lucrat în apropiere unul de celalalt. Poate ca e o chestiune de bunt simţ... Sigur ca e mai greu să ai o relaţie de iubire cu cineva aflat la 1000km distanţă ! Cred ca e vorba de comoditate. E ceva uman şi firesc. În plus proximitatea creează... familiaritate.
FAMILIARITATEA s-a constatat că efectul simplei expuneri repetate, duce la apariţia sentimentului de atractie. Este de fapt banala obişnuinţa, care deseori crează prietenie, iar prietenia cu cei de sex opus se tranforma deseori în relaţie sexuală. E tot comoditate, tentaţie, deseori lene şi lipsa de voinţa.
SIMILARITATEA contrazice zicala “contrariile se atrag”. Studiile psihologilor au scos la iveală faptul că ne plac cei ce gândesc ca noi, cei ce au aceleaşi preocupări, cei din aceeaşi clasă socială, acelasi nivel de educatie, aceleaşi gusturi, plăceri şi aspiraţii. Deseori cuplurile se aseamănă şi sub aspect fizic, acestea sunt cele care se înteleg cel mai bine. MOTIVUL? Oamenii îşi preţuiesc propriile păreri şi aprobarea ceiluilalt întăreşte respectul de sine.
TRANSFERUL e acel fenomen psihic în care cineva îşi proiectează asupra altcuiva anumite sentimente, care de fapt le simte pentru cu totul altcineva, dar cele doua persoane se aseamana mult între ele. În iubire ne putem îndrăgosti de cineva care seamană cu altcineva pe care l-am iubit cândva. Persoana ne aminteşte de cineva important, iar sentimentul avut faţă de acel cineva se reactivează. E vorba de scheme mentale vechi dar... încă valabile. Deci trebuie să fim atenţi când cineva ne spune: “îmi aminteşti de o persoană...”, asta numai dacă nu vrem să fim doar un surogat al unei vechi iubiri...
PĂREREA MEDICILOR, sexul ne dă sănătate, ne relaxează, ne întinereşte, crează anumite substanţe în corp care sunt foarte benefice pentru organism. Cei ce fac sex trăiesc mai mult şi sunt mai fericiţi.
PĂREREA MAEŞTRILOR SIPIRITUALI
Niciodata o relaţie nu e întâmplătoare. Întâlnim oamenii cu care rezonăm, cel puţin în acel moment când îi cunoastem. Ulterior putem evolua diferit... fapt care duce deseori la ruperea legăturii. Legăm relaţii de iubire fie cu cei cu care am avut o legatura veche dar neterminată, dintr-o existenta anterioară, fie cu cei care trebuie să ne înveţe ceva. Să ne dea o lecţie de viaţa fie ea placută ori ba.
Nu e bine să facem jurăminte de iubire de genul: “te voi iubi întotdeuna, voi fi veşnic cu tine, ne vom iubi cât timp universul va exista, etc...”. Acest tip de legaminte pot avea efectul unei vraji. Leaga spiritele în astral şi deseori crează haos în destin. Suntem alături de o persoana atâta cât vrea Dumnezeu, cât avem o legatură naturală cu acea persoană, legatura al cărui scop deseori ne este necunoscut, pentru că transcede legile umane, fiind de natură divină. Dincolo de aceasta, orice legatură e deja inoportună şi malefică, chiar dacă a început cu... iubire.
PAREREA MEA...
Iubirea e ceva necesar fără de care viaţa nu are charm şi sens. Am cunoscut din nefericire (pentru ei desigur), câţiva oameni care au declarat că nu au iubit niciodată, că n-au fost îndrăgostiţi. Sufereau de diverse boli... erau nefericiţi...
Am să încerc ca scriitoare să dau câteva definiţii iubirii deşi cred că ea cu greu poate fi definită sau descrisă în cuvinte. Iubirea e o stare. O simţi şi e de neînteles pentru cei ce n-au simţit-o niciodată, indiferent cât de maestru ai fi în arta cuvintelor când încerci s-o descrii. Dicolo de părerile psihologilor, dincolo de orice părere, iubirea este un mare mister şi un mare dar... Uneori nu poate exista nici o explicaţie logică pentru anumite sentimente. Asta e charmul ei.... are o logica a ei.
Pentru că iubirea e ceva ce pleacă din suflet şi se întoarce la tine mai frumos decât era când a plecat. Ochii persoanei iubite sunt o oglindă magică ce ne reflecta în primul rînd calităţile uitând să ne arate şi defectele. E ocazia de a te simţi liber, fără să fie nevoie să fii singur pentru asta. E bucuria de a te regăsi, de a te confirma, de a te admira prin intermediul cuiva. E ocazia de a fi dojenit cu blândete, învatat cu seriozitate, dar fără a fi întrebat dacă ai priceput bine lecţia şi sanctionat în caz contrar. E bucuria de a dărui, fără să pierzi nimic daruind, ci dimpotrivă cu cât daruiesti mai mult... te îmbogăţeşti mai mult. E bucuria de a trăi... Fiecare iubire e unică şi incomparabilă cu alta, a ta sau a altcuiva.
DECI IUBIŢI! IUBIREA E UN DAR DIVIN!

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)