Home

CSS Nested Menus Css3Menu.comCând problema în cuplu nu e comunicarea

cauzele karmice Una din principalele cauze ale problemelor ce apar într-un cuplu este comunicarea, mai exact lipsa ei. Cei doi parteneri nu stiu să se apropie unul de celălalt, nu comunică ce-și doresc cu adevărat, nu sunt sinceri unul cu altul și în consecință sunt nevoiți să ghicească ce și-ar dori celălalt. Deseori „ghicesc” greșit, iar când totuși în cele din urmă comunică, replici de genul „dacă aș fi știut aș fi făcut asta”, sau „nu era greu să-mi spui”, par a rezolva probleme ce stăteau precum norii cenușii umbrind înțelegerea și pacea acelui cuplu.

Însă, ce te faci, când unul din parteneri comunică sincer, clar și la obiect ceea ce vrea, iar celuilalt îi vine greu să accepte dorința partenerului său, sau mai mult nu este de acord cu acea perspectivă asupra vieții?

Se știe că toți privim viața prin filtrul propriei personalități. Deci modul de percepție a lumii și implicit al vieții, oamenilor, situațiilor este unul subiectiv.

Pentru ca un cuplu să fie solid, adică să poată supraviețui în timp și să ofere celor doi o stare de bine, pace, înțelegere reciprocă, atât de necesară fiecărui suflet, este nevoie de mai mult decât de comunicare. Casa unui cuplu si persoana celuilalt, trebuie să fie un refugiu, o insulă la care să se întoarcă fiecare după ce a înotat pe o mare mai mult sau mai putin agitată a vieții – marea fiind aspectul social și profesional al vieții – iar pentru ca acel refugiu mult dorit să reziste în timp, e necesar ca partenerii să aibă o perspectivă asemănătoare asupra vieții. Această perspectivă cuprinde sub umbrela ei: idei de bază despre lume și viață, principii morale, dorințe, țeluri, plăceri, necesități, filozofie, credințe, etc Nu identică, pentru că nu există doi oameni identici, ci doar în mare proporție asemănătoare. Divergențele de opinie, inevitabile în orice relație, din când în când, cu atât mai mult în cea de cuplu trebuie să privească aspecte minore ale vieții, nu lucruri importante.

Unul din aspecte asupra caruia e necesară o privire atentă este chiar acesta: ce e considerat important și ce nu e considerat important de fiecare din partenerii de cuplu într-o viață. Sau altfel spus care este sistemul de valori al fiecăruia.

Un exemplu concret:

Unul din parteneri dă importanță religiei (sau spiritualității), celălalt, chiar dacă nu e ateu, nu este un practicant religios. Dacă pentru cel nepracticant mersul la biserică (sau praticarea unei practici spirituale precum, reiki, yoga, qui qung,etc) al celuilalt este considerat ceva rău, o prostie, o dovadă de lipsă de inteligență, și spune asta parteneruui său atunci EXISTĂ O PROBLEMĂ MAJORĂ. Dacă însă pe cel nepracticant nu-l deranjează că partenerul său merge uneori la anumite slujbe sau practică anumite ritualuri religioase și mai ales dacă respectă credințele acestuia, chiar dacă el nu le practică, atunci NU AVEM DE-A FACE CU O PROBLEMĂ în ceea ce privește acest aspect. Dacă însă cel nepracticant face presiuni psihice asupra celui religios și acesta suferă sufleteste din această cauză, fie că cedează dorintei partenerului, fie că nu, ATUNCI AVEM DE-A FACE CU O PROBLEMĂ MAJORĂ ÎN CUPLU

Sigur, lucrurile pot sta și invers, uneori și cei religiosi pot fi mai agresivi, dacă practica sa e doar la nivel de ritual. Sper că s-a înțeles, nu despre asta este vorba aici, ci despre ACCEPTAREA UNUI PRINCIPIU DE VIAȚĂ AL CELUILALT, a unei valori spirituale.

Ideal este când ambii parteneri sunt de aceeași părere asupra acestui aspect, fiind – ca să luăm exemplu de față - ambii practicanți religiosi sau nepracticanți. Atunci sub acest aspect ÎNȚELEGEREA ESTE DEPLINĂ si cuplul are un plus la capitolul înțelegere. Pace sufletească se instaurează și ei devin mai puternici ca si cuplu.

Alte probleme des întâlnite în cuplurile moderne privesc aspecte precum:
- dorința doar a unuia de a avea un copil.
- relațiile cu părinții, ce pot fi privite diferit de fiecare, în funcție de propriile sale relații.
- aspecte privind gestionarea banilor și mai mult perspectiva asupra ideii de bogăție și sărăcie, economie și cheltuieli.
- petrecerea timpului liber, deoarece activitățile comune trebuie să aducă bucurie comună ambelor părți.
- preocupările sufletești/spirituale ale fiecăruia, credințe, concepții despre morală, aspirații spre numite scopuri.
- dorința de a călători sau de a sta acasă.
- concurența între partenerii angajați la același loc de muncă, sau cu aceeași profesie, în loc de susținerea reciprocă atât de necesară.

Iar aspectele pot continua. La baza lor stau multe lucruri ce țin de suflet, de psihic sau altfel spus de lumea interioară a fiecăruia.

Deseori cauzele nemulțumirilor interioare ale unuia din parteneri NU SUNT CONȘTIENTIZATE iar partenerul deranjat de nepotrivire devine tensionat, nemulțumit, agresiv cu celalalt, căutând certă din diverse motive minore, ce nu au legătură cu adevaratul motiv. La fel se poate întâmpla când unul din parteneri CONȘTIENTIZEAZĂ NEPOTRIVIREA dar în sufletul său caută și totuși NU GĂSESTE O SOLUȚIE CONVENABILĂ la problema ivită. Se naște în sufletul lui un conflict: ceva îl atrage la partener, ceva îl respinge și nehotărârea îl consumă energetic și îl tulbură spiritual.

Iată câteva din posibilele cauze ale diferențelor dintre parteneri:
- cei doi provin din medii sociale diferite si au fost educați în mod diferit – cauză psihologică.
- cei doi au alt tip de personalitate și temperament, tipuri ce pot fi incompatibile, deși la începutul relației pot părea exact invers, ei fiind atrași tocmai de diferențe – cauză psihologică.
- unul din ei a avut un trecut traumatizant (nu neapărat în copilărie, ci în experiența de adult), care în prezent îi provocă suferințe precum: neîncredere, nervozitate excesivă, complacerea în starea de victimă, stari depresive, etc – cauză psihologică.
- cei doi nu au o karmă comună, relația lor fiind pur si simplu ceva pasager, fiecare având de urmat un alt drum – cauză spirituală – destin ales anterior încarnării.
- cei doi au o karmă comună pe care e necesar să o rezolve învătând acum anumite lecții de viață, neînvățate anterior – cauză spirituală – ce ține de trecut.
- cei doi deși au avut la un moment dat o karmă comună, au evoluat diferit, în fiecare încarnare existând puncte nodale de destin, intersecții de linii karmice, unde ne putem alege un anume drum, fiecare ființă având posibilitatea de a alege – să evolueze spiritual, să învețe anumite lecții, să se îndrepte spre un anume drum, să aibă un anume scop, iar drumul lor devine diferit la un moment dat – cauză spirituală – ce ține de prezent.
- există mari diferențe energetice între cei doi, unul având o frecvență înaltă, iar celalalt fiind mai puțin luminos, acesta putând deveni la un moment dat, un vampir energetic pentru celalalt – cauză energetică/spirituală – iar atunci deseori prin interveție divină acel cuplu se desparte. Asta în cazul în care energiile nu se egalizează cei doi formând un corp energetic comun.
- unul a rătăcit drumul, pornind pe calea beției, aventurilor sexuale, jocurilor de noroc, drogurilor, iar celălalt nu îl mai poate accepta – cauză energetică/spirituală.

Desigur că toate aceste cauze nu se pot izola una de alta, omul fiind un tot. O ființă ce se naste într-un anumit mediu social, din anumiți părinți aleși neîntâmpător de sufletul ce vine la întrupare, cu un anumit temperament și personalitate ce ține de aspectele vieții sale anterioare, cu anumite lecții de învățat, cu anumite polițe karmice de plătit, cu o anumită moștenire energetică (ADN spiritual – aură, protecție, bioenergie) și cu un anumit scop în viață. Vechimea spiritului este si ea un aspect important (un copil spiritual, rareori putându-se înțelege cu un spirit bătrân), iar nivelul conștiinței (capacitatea de înțelegere a adevărului universal) unul esențial.

De aceea pot spune fără să greșesc că uneori problema într-un cuplu nu este comunicarea, ci diferențele majore între cei doi. Alegerile lor sau altfel spus…:
- destinul
- liberul arbitu
- caracterul
- personalitatea
- problemele psihice
- educația
- spiritul

Însă pentru a forma un cuplu fericit fiecare partener în parte trebuie să se IUBEASCĂ, să se CUNOASCĂ și să se RESPECTE pe sine. Doar astfel va ști când e cazul să rămână sau să plece dintr-o relație. Doar astfel poate avea o relație fericită. Fiind el însuși întreg și echilibrat sufletește, liber și non-dependent. Starea de conflict, deși din nefericire acceptată de mulți, trebuie să fie un semnal de alarmă.

Nu uitați nici o clipă, iubirea e o stare de bucurie, nu de conflict. Iubirea face sufletul să zboare pe aripi de vis, iar când acesta plânge, îl ocrotește cu aripi de înger. Iubirea există atunci când față de partenerul tău poți fi întotdeauna TU ÎNȘUȚI/ÎNSĂȚI, tu cel adevarat. Când în fața lui îți poti da jos masca ce ești nevoit să o porți deseori în fața societății, iar el/ea e cel ce te poate iubi și așa.

Carla von Vlad


Program cursuri REIKI si seminarii

CURS REIKI USUI, gradele 1,2,3.
- 16 noiembrie 2019 ora 11:00, București
Detalii despre cursurile de REIKI USUI.
Detalii despre cursul de KARUNA REIKI.
Detalii despre SEMINARII.

Promotie carti

Toate cele 5 carti la 100 lei!

La această promoție ai transportul inclus!(transportul se va face prin curierul firmei în București și prin Posta română în celalalte orașe) .
Comandați AICI - vă rugăm mentionați pe lânga NUME, ADRESA și NUMĂRUL DE TELEFON.

De ce sa faci reiki?

Pentru că funcționează chiar și în condițiile în care tu... ești... „pe avarie”, sau te-ai îndepărtat de lumină, cu sau fără voia ta. Și tocmai în astfel de momente ai nevoie de puțin ajutor... venit din lumină. (continuare)

Draga FEMEIE,

Orice nume ai avea, orice vârstă, orice profesie, orice preocupare, nu uita niciodată că prin faptul că ești femeie deții focul creației, care ascunde în el esența iubirii. Iar în asta constă FEMINITATEA TA. Văd pe net multe comentarii, sfaturi și analize, “profunde” și “serioase”, despre cum ar trebui să fim, ce să facem și cum să înțelegem viața ca să fim fericite. (continuare)

Despre mine

Despre mine De când mă știu am fost atrasă de misterul creației, am vrut să aflu, să știu, să cunosc, sau poate doar… să-mi amintesc ceea ce oricum sufletul meu știa.
Copil fiind, priveam în depărtări înstelate căutând parcă ceva nenumit, ceva ce-mi putea oferi libertatea și bucuria dorită. (continuare)

Ce pregatire am?

Cine sunt Din toate acestea, din trăiri și experiențe personale, din dorința de cunoaștere și de a o împărtăși pe cât posibil cât mai multor oameni, am început să scriu pe site-ul Lumea spirituală articole pe teme psihologice și spirituale, am crescut o dată cu site-ul și continui să cresc, am făcut inițieri și cursuri. În acest timp am publicat 5 carți și continui să scriu, având în pregătire încă alte câteva manuscrise pe aceste teme. (continuare)

Codul secret al amerindienilor

Am ales să public acest text, pentru cuvintele înțelepte cuprinse în el. În opinia mea acest “COD AL AMERINDIENILOR”, indifernt cine l-ar fi scris și care ar fi vechimea lui reală, cuprinde sfaturi înțelepte și reflectă adevărul. Acel adevăr după care mă ghidez si eu deseori în viață și pe care îl recomand tuturor. Nu știu cine este autorul, dar știu că acel autor este ghidat de cunoaștere spirituală și iubire. Deseori viața mi-a spus: Dumnezeu este simplitate și viață. (continuare)

Despre karma

Karma este efectul de bumerang, și chiar mai mult decât atât. Nu întotdeauna karma este a primi, ceea ce ai dăruit. Karma uneori înseamnă și că nu poți procesa anumite emoții, ești blocat în ele, nu poți trece peste. Și atunci e necesară vindecarea. Venim aici uneori pentru asta. (continuare)

Despre cuvânt

Nu putem ignora afirmația apostolului Ioan, Dumnezeu era Cuvântul. Pentru că pur și simplu cuvântul este cel ce zidește sau dărâmă. Cuvântul crează. CUVÂNTUL din care TOTUL s-a făcut este vibrație. Este sunet încărcat cu o anume informație exactă, direcționată precis, ce acționează asupra lumii din jur, dar în primul rând asupra emitentului. Chiar dacă cuvântul e adresat altcuiva. (continuare)

Despre dorinta, evolutie, sens…

Dorința umană e deseori un program de bază al sufletului ce se cere înfăptuit, materializat… și asta doar pentru a experimenta și prin experientă să creștem ca spirite, precum florile în acel promis Rai. (continuare)

Despre iubire

Nu am să dau o definiție, e imposibil. Nu doar pentru că e o trăire personală și unică, și în același timp atât de universală, cunoscută, și dorită de toți. Nu... Ci am să încerc foarte pe scurt să răspund unei întrebări puse de multi căreia i-am găsit un răspunsul destul de târziu. (continuare)

Tot despre iubire

A iubi pe celălalt este condiția esențială într-o relație, a fi alături de el/ea când există probleme în cuplu este o dovadă certă de iubire, însă a te lăsa călcat în picioare de cel iubit este o dovadă certă de NEIUBIRE DE SINE. (continuare)

Despre fericire

Ce înseamnă ea? Este o stare. O stare magică și magnifică, zbor peste munți tăcuți și ape învolburate, aripi spre stele, și îmbrățișare a sufletelor, dans cu un Dumnezeu nevăzut, și toate acestea sunt doar cuvinte palide pentru a descrie mai poetic o stare. (continuare)

Binecuvântare - Carla von Vlad

Cursuri si intieri reiki

ochi magic

Unele secrete ale lumii spirituale

"Materia este derivata din minte, si nu mintea din materie"
- Cartea tibetana a marii eliberari -

"Tu esti intregul univers.
Tu esti in tine si totul este in tine.
Soare, luna si stele se invirt in tine."
- Swami Muktananda -

Lumea spirituala este lumea unde totul este posibil. Este Lumea din care se naste realitatea. Nimic nu poate exista in planul fizic, daca nu a fost intii nascut in Lumea spiritului. Dar cine determina ce si cum se naste? Sau mai bine spus in ce masura putem controla aceasta Lume? Este numai lumea lui Dumnezeu sau ratacesc prin ea si alt tip de entitati apartinand altor lumi? (continuare)

Binecuvantare Grau insorit

Binecuvantat fii Tu Doamne… si binecuvantate fie fiintele, creatiile Tale.

Binecuvantat fie Cerul… si binecuvantat fie Pamantul.

Binecuvantat fie Soarele si binecuvantata fie Luna… si fiecare zodie pusa de Dumnezeu pe instelatul Cer. (continuare)